hans_up Posted November 21, 2016 Posted November 21, 2016 Witam, od tygodnia jestem posiadaczem suczki Husky. Szczeniak zachowuje sie dosc dziwnie: - nie chce wychodzic na spacery ( boi sie zakladania smyczy, gdy sie ubieram to ucieka, na podworku odzyskuje pewnosc siebie i jest ciekawa otoczenia) - nie zachowuje sie jak typowy szczeniak ktory lgnie do ludzi i caly czas sie bawi - bardzo duzo spi - podczas snu, budzi sie na chwile, oddycha z otwartym pyskiem i wystawionym jezykiem - podczas wizyty w lesie, szczeniak sie wybiegal, a nastepnie caly czas trzymal sie na odleglosc 5 metrów odemnie, gdy podchodzilem, sczeniak odchodzil i wyl Suczka ma 10 tygodni, mialem juz kiedys suke Husky i zachowywala sie zupelnie inaczej, byla bardzo towarzyska zwlaszcza jak byla szczeniakiem. Oprocz tego wychowalem juz jamnika i kota, i zadne zwierze nie zachowywalo sie w taki sposob Quote
dwbem Posted November 21, 2016 Posted November 21, 2016 To, że dużo śpi to normalne. Szczeniak to psie dziecko i tak jak ludzkie dużo śpi. To, że stroni od człowieka to być może brak socjalizacji w hodowli. Jeżeli była tylko z psami w kojcu i ludzi widziała tylko od czasu do czasu to nic dziwnego. Radzę dużo ciwrpliwości i powolnego oswajania i przekonania małej, że człowiek to radość - pieszczoty, smakołyki, pochwały i jestem pewna, że za jakiś czas sama będzie tego chciała. 1 Quote
hans_up Posted November 21, 2016 Author Posted November 21, 2016 Dzieki za odpowiedz :) A czy ten oddech i przerwy w snie zeby "zaczerpnac powietrza" i strach przed wychodzeniem sa normalne? Quote
dwbem Posted November 21, 2016 Posted November 21, 2016 Wydaje mi się, że tak, pies ziaje czasem jak jest trochę zestresowany. Spokojnie ją oswajaj ze sobą i otoczeniem, nagradzaj smakołykami każde prawidłowe zachowanie, żeby poczuła że dotyk i wyjście na spacer to przyjemność. Quote
Recommended Posts