anouk92 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Babulinkę znalazłam przy okazji poszukiwań 18 letniego Gucia. Zadzwoniła do mnie moja mama że pod balkonem leży stary pies i że może to być Gucio. Po dokładnych oględzinach okazało się że to nie Gucio ale równie urodziwa sunia. Nie mogłam jej tam zostawić. Nie miałam kompletnie żadnego pomysłu co z nią zrobić. Ostatecznie jest w hoteliku u Pati. Sunia ma ok. 12 lat. Jest zdrowa. Ma bielmo na oku. Jeden wystający kieł który dodaje jej niesamowitego uroku. Sunia jest grzeczna i bardzo domowa. Wet powiedział że to zadbany pies. Niedawno musiał mieć zdejmowany kamień z zębów. Niestety nikt jej nie szuka. Obawiam się że nikt jej szukać nie będzie. Może miała dobrą Panią która odeszła a rodzina pozbyła się problemu:shake:. Niestety ze względu na wiek sunia adopcja jej nie będzie łatwa. Nie wiem jak długo będzie w hoteliku. Na razie sobie radzę ale nie wiem ile dam radę. Sunia będzie w naszej lokalnej gazecie. Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu oraz ewentualny DT na osatnie lata dla tej suni. Kontakt: 513-077-146 lub 606-932-114 Quote
Negri_2008 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Jestem :lol: Babulinka zdawała się być troszkę zdezorientowana zmianą miejsca, nowymi ludźmi i psami. Ale widać wyraźnie, że to bardzo kontaktowy piesek, zainteresowany człowiekiem, przysmakami. Przywoływana troszkę się ociągała, ale ostatecznie podchodziła posłusznie. Grzecznie położyła się na swoje miejsce na kolderce :lol: To jej ogromny atut, że jest w dobrej formie. Opieka nad takim pieskiem nie będzie absorbująca. Psina będzie troszkę jadła i dużo spała, jak to babulinka..... Kto przygarnie uroczą "Zębatkę" :loveu: Quote
Negri_2008 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Wrzucę wieczorem babulinkę na stronkę dla staruszków "psie-grane-marzenie" teraz lecę.... Quote
BasiaD Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Urocza ta "zębolinka" Zasługuje na najlepszy domek pod słońcem.... Quote
Negri_2008 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 http://www.psiegrane-marzenia.pl/dodajpsauser.php?imie=Babulinka&id=232 Wstawiłam Babulineczkę na stronkę dla "starszaków" . Oby wypatrzył ją tam ktoś kochany :-( Quote
EVA2406 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 A może znajdzie się właściciel. Może w okolicy porozwieszać ogłoszenia i odwiedzić z jej zdjęciem okolicznych wetów. Quote
anouk92 Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 Sunia raczej nie jest z tej okolicy. Nikt jej nie kojarzył. Siedziała pod balkonem ponad tydzień zanim ją znalazłam. Gdyby znała okolice to by tak nie siedziała. W przyszłym tygodniu będzie w lokalnej gazecie. Odwiedzę wetów w okolicy i popytam. Quote
Negri_2008 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Niech Starsza Pani pokaże się wszystkim :p Quote
Niuni&Pupi Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Albo mi umknęło, albo nie napisałaś skąd jest sunia i w jakim mieście obecnie przebywa. czy była juz na kontroli u weta? Quote
anouk92 Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 Sunia jest z Wołomina pod Warszawą. Była u weta. Nic jej nie dolega. Nie miała robionych kompelksowych badań ale nie wygląda na chorą. Miała skaleczoną poduszkę na łapce ale już się goi. Quote
Niuni&Pupi Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 A jeszcze jedno, wiadomo czy sunia jest wysterylizowana??? Quote
anouk92 Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 Niuni&Pupi napisał(a):A jeszcze jedno, wiadomo czy sunia jest wysterylizowana??? Tego niestety nie wiemy:shake:. Ale jak ktoś bardzo będzie chciał wiedzieć to można jej zrobić USG. Jeśli nie będzie przeciwskazań do sterylizacji to jej zrobimy, chociaż nie wiem czy w jej wieku jest to dobry pomysł. Quote
Niuni&Pupi Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Wiem, że ciągle o coś pytam... Ostatnie (mam nadzieję) pytanie: jak sunia w stosunku do innych piesków? Chodzi mi głównie o suczki... BTW: Czemu nikt do staruszki nie zagląda??? Quote
anouk92 Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 Niuni&Pupi napisał(a):Wiem, że ciągle o coś pytam... Ostatnie (mam nadzieję) pytanie: jak sunia w stosunku do innych piesków? Chodzi mi głównie o suczki... BTW: Czemu nikt do staruszki nie zagląda??? Sunia przebywa w hoteliku z innymi psami. Nie ma problemu z żadnym, suczki, psy i koty wszystkich akceptuje. Quote
Negri_2008 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Cześć Babulinko, zrobię Ci dziś troszkę ogłoszeń :lol: Quote
Negri_2008 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Babulinka ma ogłoszenia na: alegratka.pl Babulina prosi o dom giełdaogłoszeń.pl kupsprzedaj.pl adopcje.org kupiepsa.pl mójpupil.pl ogłoszenia24polska.pl ofertka.pl przygarnijzwierzaka.pl przygarnij.pl zoonet.pl bono-polska.pl ojej.pl gumtree.pl adopcjapsa.pl Kontakt do cioci Anouk ;) Quote
Niuni&Pupi Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 No malutka, hopaj w górę, czemu nikt nie zaglada? Czyżby losy dziewczynki-babinki były za mało "dramatyczne"??? Quote
Negri_2008 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Niuni&Pupi napisał(a):No malutka, hopaj w górę, czemu nikt nie zaglada? Czyżby losy dziewczynki-babinki były za mało "dramatyczne"??? No niestety ale tak to już jest.... za mały dramat: staruszka wywalona z domu, niech sobie zdechnie gdzie popadnie Babulinko, fruwaj na górę Quote
Niuni&Pupi Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Nie mogę przestać myśleć o tej psince. Czy ktoś da jej domek??? Dla niej wystarczającym dramatem, jest fakt iż na stare lata znalazła się bez domku i kochającego człowieka :-( Quote
anouk92 Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 Bulinka była gwiazdą sobotniego wydania Super Expressu i wiecie co......... ..... od wczoraj ma super domek:multi:. Były tylko 3 telefony i jeden okazał się strzałem w dziesiątkę. Zamieszkała w Warszawie z kotem który na jej widok zrobił salto w powietrzu i tyle było go widać:evil_lol:. Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze. Quote
AnK Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Ja trzymam! Cieszyłam się też, że udało mi się upakować ją do sobotniego wydania SE, bo to akurat czyta sporo ludzi. I chyba zdjęcia Ani pomogły, widać oko zawodowca i fanki psów;-) Mam nadzieję, że psica zostanie w nowym domu na zawsze:) Quote
anouk92 Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 AnK jeszcze raz OGROMNE PODZIĘKOWANIA - jesteś kochana:loveu: Quote
Negri_2008 Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Ihaaaaaaaaaaaa, no i proszę, stareńka Babulinka zaczyna nowe życie :multi: Quote
Recommended Posts