Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Babulinkę znalazłam przy okazji poszukiwań 18 letniego Gucia.
Zadzwoniła do mnie moja mama że pod balkonem leży stary pies i że może to być Gucio.
Po dokładnych oględzinach okazało się że to nie Gucio ale równie urodziwa sunia. Nie mogłam jej tam zostawić. Nie miałam kompletnie żadnego pomysłu co z nią zrobić. Ostatecznie jest w hoteliku u Pati.

Sunia ma ok. 12 lat. Jest zdrowa. Ma bielmo na oku. Jeden wystający kieł który dodaje jej niesamowitego uroku. Sunia jest grzeczna i bardzo domowa. Wet powiedział że to zadbany pies. Niedawno musiał mieć zdejmowany kamień z zębów.
Niestety nikt jej nie szuka. Obawiam się że nikt jej szukać nie będzie. Może miała dobrą Panią która odeszła a rodzina pozbyła się problemu:shake:.

Niestety ze względu na wiek sunia adopcja jej nie będzie łatwa. Nie wiem jak długo będzie w hoteliku. Na razie sobie radzę ale nie wiem ile dam radę.

Sunia będzie w naszej lokalnej gazecie.

Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu oraz ewentualny DT na osatnie lata dla tej suni.

Kontakt: 513-077-146 lub 606-932-114

Posted

Jestem :lol:
Babulinka zdawała się być troszkę zdezorientowana zmianą miejsca, nowymi ludźmi i psami.
Ale widać wyraźnie, że to bardzo kontaktowy piesek, zainteresowany człowiekiem, przysmakami.

Przywoływana troszkę się ociągała, ale ostatecznie podchodziła posłusznie. Grzecznie położyła się na swoje miejsce na kolderce :lol:

To jej ogromny atut, że jest w dobrej formie.

Opieka nad takim pieskiem nie będzie absorbująca. Psina będzie troszkę jadła i dużo spała, jak to babulinka.....

Kto przygarnie uroczą "Zębatkę" :loveu:

Posted

Sunia raczej nie jest z tej okolicy. Nikt jej nie kojarzył. Siedziała pod balkonem ponad tydzień zanim ją znalazłam. Gdyby znała okolice to by tak nie siedziała. W przyszłym tygodniu będzie w lokalnej gazecie.
Odwiedzę wetów w okolicy i popytam.

Posted

Sunia jest z Wołomina pod Warszawą.
Była u weta. Nic jej nie dolega. Nie miała robionych kompelksowych badań ale nie wygląda na chorą.
Miała skaleczoną poduszkę na łapce ale już się goi.

Posted

Niuni&Pupi napisał(a):
A jeszcze jedno, wiadomo czy sunia jest wysterylizowana???

Tego niestety nie wiemy:shake:.
Ale jak ktoś bardzo będzie chciał wiedzieć to można jej zrobić USG.
Jeśli nie będzie przeciwskazań do sterylizacji to jej zrobimy, chociaż nie wiem czy w jej wieku jest to dobry pomysł.

Posted

Niuni&Pupi napisał(a):
Wiem, że ciągle o coś pytam...
Ostatnie (mam nadzieję) pytanie: jak sunia w stosunku do innych piesków? Chodzi mi głównie o suczki...

BTW: Czemu nikt do staruszki nie zagląda???

Sunia przebywa w hoteliku z innymi psami. Nie ma problemu z żadnym, suczki, psy i koty wszystkich akceptuje.

Posted

Babulinka ma ogłoszenia na:
alegratka.pl
Babulina prosi o dom

giełdaogłoszeń.pl
kupsprzedaj.pl
adopcje.org
kupiepsa.pl
mójpupil.pl
ogłoszenia24polska.pl
ofertka.pl
przygarnijzwierzaka.pl
przygarnij.pl
zoonet.pl
bono-polska.pl
ojej.pl
gumtree.pl
adopcjapsa.pl

Kontakt do cioci Anouk ;)

Posted

Niuni&Pupi napisał(a):
No malutka, hopaj w górę, czemu nikt nie zaglada? Czyżby losy dziewczynki-babinki były za mało "dramatyczne"???

No niestety ale tak to już jest....
za mały dramat: staruszka wywalona z domu, niech sobie zdechnie gdzie popadnie

Babulinko, fruwaj na górę

Posted

Bulinka była gwiazdą sobotniego wydania Super Expressu i wiecie co.........

..... od wczoraj ma super domek:multi:.

Były tylko 3 telefony i jeden okazał się strzałem w dziesiątkę.
Zamieszkała w Warszawie z kotem który na jej widok zrobił salto w powietrzu i tyle było go widać:evil_lol:.

Trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze.

Posted

Ja trzymam! Cieszyłam się też, że udało mi się upakować ją do sobotniego wydania SE, bo to akurat czyta sporo ludzi. I chyba zdjęcia Ani pomogły, widać oko zawodowca i fanki psów;-) Mam nadzieję, że psica zostanie w nowym domu na zawsze:)