kako80 Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 EDIT: U PSIAKA ZOSTAŁ ZDIAGNOZOWANY RAK KOŚCI Z PRZERZUTAMI DO PŁUC. NIC WIĘCEJ NIE MOGLIŚMY DLA NIEGO ZROBIĆ. POMOGLIŚMY MU GODNIE PRZEJŚĆ NA DRUGĄ STRONĘ, BEZ CIERPIENIA. BIEGAJ SZCZĘŚLIWIE! DZIEKUJĘ WSZYSTKIM ZA CHĘĆ POMOCY.:-( dzis pojechal do katowickiego schroniska wraz z sunia, z którą się błakał. chlopak mix ON, chyba starszy albo bardzo wyniszczony. bardzo spuchniety stan lokciowy lewy, nie wiem czy to stary uraz czy nowy, ale bylo widać, że bardzo bolesny. psiak bardzo chudy, wyczuwalny kregosłup i żebra, zrezygnowany ale łagodny. ledwo chodził z bólu, miał też jakieś rany na jądrach. ponieważ w schronisku nie może przebywać z gipsem, musi miec DT/ szpital, cokolwiek co pozwoli na leczenie psa. jutro pies jedzie na badania do weta, jeżeli wet określi, że psa można jeszcze zagipsować, będzie musiał zostać kilka dni w szpitalu,trzeba go zbadać bo jest bardzo wyniszczony. jedna doba to 15 zł! bardzo proszę o wsparcie! od tego zależy życie psa! Blagam o pomoc dla niego! 15 zł/doba w szpitalu mamy bardzo malo czasu, w ciągu najbliższych dwóch dni zapadnie decyzja o życiu lub śmierci chłopaka. wpłaty proszę kierować na konto: Fundacja SOS dla Zwierząt Konto bankowe: 93156000132367056920790001 z dopiskiem: ŻYCIE ONKA Bazarek dla chłopaka - z kosmetykami dla pań - SPA*ANTYCELLULIT*KREM*na ONka, którego życie w naszych rękach*22.03.*KUP TERAZ Quote
maciaszek Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Jestem. Rzeczywiście w schronisku nie może zostać, jeśli będzie miał założony gips, bo obecnie nie ma tam warunków - szpitalik jest w remoncie. Na boks ogólny z gipsem pójść nie może... Deklaruję wsparcie z konta katowickiego! Opłacenie na pewno z 3-4 dób szpitalnych. A może więcej. Od nas zależy jego życie !!!! Bez dt/szpitalika nie będzie się dało go leczyć. Bez leczenia.... :( Quote
kako80 Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 dzieki Kasiu, za deklaracje. ja tez deklaruje z mojej strony 2 doby.. wiecej nie mam. bede dzwonic po ludziach. Quote
diana79 Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 ja niestety nie wiem jak go zmniejszyć, ja go tylko podlinkowałam Quote
maciaszek Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Banerek jest niestety za duży, nieco nieregulaminowy. Diano79, zmniejsz go proszę :). No właśnie, gdzie wpłacamy kasę? Na konto SOS? Z jakim dopiskiem? Quote
kako80 Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 dziekuje Ci bardzo! oto nr konta: Fundacja SOS dla Zwierząt Konto bankowe: 93156000132367056920790001 z dopiskiem: ŻYCIE ONKA Quote
maciaszek Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Musimy wymyśleć psiakowi imię! To będzie tytułem wpłaty. Jak go nazwiemy ??? Quote
maciaszek Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Ok, ponieważ poszedł już przelew z tytułem "Życie ONka" to niech taki tytuł zostanie! AniaAniołek przekazała rzeczy na bazarek, postaram się go jeszcze dziś wystawić. Quote
kako80 Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 maciaszek napisał(a):Musimy wymyśleć psiakowi imię! To będzie tytułem wpłaty. Jak go nazwiemy ??? a moze BONO? Quote
furciaczek Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 maciaszek napisał(a):Banerek jest niestety za duży, nieco nieregulaminowy. Diano79, zmniejsz go proszę :). No właśnie, gdzie wpłacamy kasę? Na konto SOS? Z jakim dopiskiem? To ja przez chwile bede lamac ten regulamin:oops: Poszlo 50zl, moze za jakis czas uda mi sie cos jeszcze wyskrobac... Tytul przelewu "zycie onka"..wyslalam za szybko i nie zdazylam zobaczyc ze imie trzeba.. maciaszek napisał(a):Ok, ponieważ poszedł już przelew z tytułem "Życie ONka" to niech taki tytuł zostanie! Przepraszam za klopot... Quote
kako80 Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 dziekuje bardzo! ponizej zmiejszony obrazek do podlinkowania: Quote
Klementynkaa Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 jestem, to straszne jak sie jest bezsilnym... Quote
furciaczek Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 kako80 napisał(a):dziekuje bardzo! Maciaszkowej dziekuj za skuteczna reklame:evil_lol: Jak dlugo psiak bedzie musial byc w klinice?? Quote
maciaszek Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Kako80, dodaj proszę banerek (metodą "zaznacz", "kopiuj" i "wklej") i numer konta wraz z tytułem przelewu (niech zostanie "Życie onka", bo już poszły wpłaty z takim tytułem) do pierwszego postu! Quote
Dyzia Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 :placz:Kolejne psie neiszczęscie!:placz: Podnosze biedactwo!:placz: Quote
jusstyna85 Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 To cud, że od razu nie poszedł do uśpienia... Dużo życia nie ma przed sobą :( Quote
kako80 Posted March 8, 2009 Author Posted March 8, 2009 wszystko sie okaze, jak psiak zostanie zbadany, czyli jutro rano. ale tak czy siak konieczny jest DT! Quote
Dorothy Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 dobrze ze jest przynajmniej teraz miejsce w szpitaliku... Quote
maciaszek Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Bazarek dla chłopaka - z kosmetykami dla pań - http://www.dogomania.pl/forum/f99/spa-antycellulit-krem-na-onka-ktorego-zycie-w-naszych-rekach-22-03-kup-teraz-133154/#post11929108 Kako, dodaj może link do bazarku w pierwszym poście. Quote
grzenka Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 jusstyna85 napisał(a): Dużo życia nie ma przed sobą :( :placz: Straszna tragedia:-( Niestety nie mogę na razie wspomóc finansowo, może coś wyskrobię ale nie w tym tygodniu...:-( Powiadomcie może kogoś od ON-ków....-może jakoś pomogą?:-( Quote
maciaszek Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Pies jest już w lecznicy. Jego stan jest kiepski. Łapa opuchnięta. Chudy bardzo mocno. Sierść wyłazi mu kłębami. Najprawdopodobniej nie jest wcale stary tylko, jak podejrzewała Kako, wyniszczony. Jutro będzie miał robione prześwietlenie łapy i resztę badań (głównie krwi). W zależności od tego, co z nich wyjdzie będą podjęte odpowiednie kroki i od tego też będzie zależała długość zostania psa w przylecznicowym szpitaliku. Trzeba się jednak nastawiać na to, że z końcem tygodnia trzeba go będzie stamtąd zabrać, czyli trzeba intensywnie szukać dla niego jakiegoś miejsca (może jakiś hotelik, skoro dt nie ma?). Quote
Recommended Posts