Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ania czasem czyta niektóre wątki ale się nie udziela na dogo-chyba nie jest zarejestrowana

to ona wiozła napalma/zeusa(z mojego podpisu) z piły do wrocławia!

• Replies 578
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agaga21 masz może wiecej takich znajomych? :razz: Właśnie rozmawiałam z Twoją koleżanką.. (swoją drogą - jest zarejestrowana na dogo?)
Mamy znajomego weta w Swarzędzu, sponsora który pokryje koszta i dobra dusze, która dowiezie w najbliższym czasie do schronu karme :loveu::loveu:

mam tylko nadzieje, że wydadzą nam psa, żebyśmy mogli pojechać z nim do weterynarza.. :shake:

Posted

linko, saint, to jak to będzie z twixem?co jeśli go nie wydadzą?kiedy ewentualnie mógłby trafić do sainta?

Ania mówiła, że pani pracująca w schronie to mama jej koleżanki, więc w razie czego bedziemy probowac inna droga ;);)

choćbym miała dzwonić do szanownej pani prezes TOZu to predzej czy pozniej piesek pewnie pojedzie z nami do tego weta ;) przynajmniej taką mam nadzieje..

Posted

W górę Twixiątko moje kochane!

-----

agaga21 - boskich masz znajomych :loveu:

Niestety.. Twix nawet doskonale zdiagnozowany nie ma szans na leczenie w schronisku :-(
Na adopcje póki co pewnie też nie ma szans.. Ludzie rzadko biorą pieska, który ma kłopoty zdrowotne :-(

Dlatego będę się starał zabrać go do siebie..
Tutaj doprowadzić jego stan zdrowia do porządku, popracować z nim troszkę..
Zdrowy, piękny AST, którego dodatkowym atutem i 'kartą przetargową' będzie opanowane podstawowe posłuszeństwo na poziomie PT i obedience, czy ogólne szkolenie systemem CGC to będzie wręcz diament, po którego domki będą się ustawiały w kolejce :loveu:

Posted

agaga21 napisał(a):
a ania czasem czyta niektóre wątki ale się nie udziela na dogo-chyba nie jest zarejestrowana

to ona wiozła napalma/zeusa(z mojego podpisu) z piły do wrocławia!

No prosze prosze. Widze ze Ani dobre serduszko zakochalo sie w Twixie:loveu:
Piekny psiak.
Agata trafilam tu przez przypadek a jeszcze dzisiaj mi o tym mowilas:evil_lol:

Posted

przekazałam ani wasze miłe słowa.
ab-agnieszka, myślałam że podałam ci link do twixa ale w końcu zapomniałam:oops: bo dogo wczoraj chodziło mi tragicznie:angryy:

podałam ani link do wątku więc jeśli będzie miała czas to może będzie śledzić.

Posted

Nie ma co dyskutować - Szamanka już została powiadomiona - Ona sama też nie lubi syfu na PwP, więc miejmy nadzieję, że nie pozostanie to bez reakcji Moda ;)

Posted

Saincik - zechciałbyś napisać jakąś małą relacje z dzisiejszego telefonu do schroniskowego weta? Myśle, że mogłoby być przydatne.. ;)

Rozmawiałam z Jolą (pracownik schroniska).. ta z kolei rozmawiala z kim trzeba i JEDNAK nie byloby problemu gdybysmy chcieli zabrac go do weta.. pytanie tylko, czy do schroniskowego, czy do p. Warteckiego tak jak chciała Ania? :roll: Chciaz w tym wypadku to chyba jednak bez znaczenia :roll:

agaga21 Przekazujesz może wszystko Ani czy powinnam sama do niej napisać? bez sensu byloby się powtarzać ;)

Posted

ale może byś mu powiedziała ze pies ma sponsora ale właśnie pod warunkiem...? wtedy chyba by sie nie obraził na ciebie tylko na tego sponsora:evil_lol:

ani zalezy zeby to był TEN wet a nie inny bo ma do niego 100% zaufanie, poza tym to jej dobry znajomy, ma dobre ceny-nie zdziera, nie oszukuje by jak najdłuzej leczyć i kase zarabiać, jest swietnym fachowcem i ona tez u niego będzie miała inną cenę.

Posted

agaga21 napisał(a):
linko, koniecznie do tego weta co ania poleciła i ona ureguluje rachunek chyba(zaraz sprawdze czy dobrze piszę)

tak, wszystko jej dziś przekażę.

tak tak.. mówiła mi, że zapłaci.. :modla:
z tym, że wczoraj usłyszałam w schronisku, że to będzie nie fair w stosunku do ich weta jesli pojedziemy do innego:lol: najlepiej byloby ogolnie jesli pojechalibysmy do niego bez psa i on nam wszystko powie :roll:
dzis wersja oficjalna wyglada tak ze psa mozemy zabrac.. nie wiem tylko ktorego weterynarza mieli tym razem na myśli :roll:
zaraz okaze sie, że wet się obrazi :stupid:

jakoś postaramy się to załatwić..

Posted

Zatem relacja z rozmowy z wetem schroniskowym :evil_lol:

Otóż sprawa wygląda tak..
Psy w schronisku są co najwyżej (!!) diagnozowane, natomiast z leczeniem ich to już różnie bywa..
AST nie był i nie jest leczony - czyli się nie myliliśmy.
Zanik mięśni został zdiagnozowany na podstawie obserwacji, nie badań - żeby dowiedzieć się, jaka jest przyczyna tego zaniku - należałoby pieska przebadać.
Wtedy można dopiero podjąć jakieś leczenie.
Jeśli zanik jest wynikiem neurologicznych degradacji, bądź jest to schorzenie odziedziczone po rodzicach - niestety nie da się tego wyleczyć.
Ale uwaga!
W innych przypadkach (efekt urazu - naderwań, zerwań, skręceń, zapaleń) jest baaaardzo duża szansa na to, żeby piesek CAŁKOWICIE się pozbył tego zaniku - słowem: żeby zanik zaniknął :evil_lol:

Teraz wszystko sprowadza się do zrobienia badań i oby okazało się, że Twix z tego wyjdzie :razz:

Posted

Powiem tak..
Mimo, iż wet schroniskowy przez telefon wydawał się bardzo miłym i posiadającym konkretną wiedzę człowiekiem - również skłaniałbym się do tego, żeby leczyć go u weta Ani ;)
Skoro daje mu swoją rekomendację, a agaga21 daje rekomendację Ani - ja nie mam wątpliwości :evil_lol:

Posted

Jeśli faktycznie tak jak piszesz - wet schroniskowy jest w porządku, to najwyżej zadzwonimy do niego jeszcze raz, wytlumaczymy delikatnie sytuacje i z pewnoscia nie bedzie robil problemow jesli chodzi o zabranie TWIXa w inne miejsce..
a jeśli nie..
pozostaje uprowadzenie psa :evil_lol:

Posted

Chyba ma świadomość tego, że dopóki pies jest w schronisku, dopóty nikt się nie weźmie za jego leczenie.. takie odniosłem wrażenie po rozmowie z nim ;)

Tak, czy owak..
będę robił co tylko się da, żeby pies trafił do mnie :evil_lol:

Posted

agaga21 napisał(a):
i co dziś u twixa?
byliście u weta czy dopiero sie wybieracie?:razz:

Wybieramy sie wybieramy - najwcześniej w sobote niestety..
ale musisz mi powiedzieć jakie są ustalenia z Anią.. wiem że miała dzwonić do tego swojego weta i wszystko uzgodnić :roll:
nasza wizyta też w dużym stopniu zależy przecież od tego :evil_lol:

Posted

a posty znowu skaczą jak chcą.. :mad:

mogłabyś dopytać konkretniej czy chodziło jej o p. Warteckiego?
Mówiła coś o Bartku..
więc jak wnioskuje chodzi o:
Wartecki Bartosz, Śliwa Krystyna, lek. weterynarze. Lecznica dla zwierząt

62-020 Swarzędz, Nowowiejska 24c woj. Wielkopolskie, pow. poznański, gm. Swarzędz

swoją drogą.. jakbyś mogła zapytać też czy owy pan przyjmuje gdzieś za dnia? obawiam się, że nie wydadzą nam psa o 15:30, a dopiero wtedy otwierają niestety gabinet :-(
Pracownicy wychodzą ze schronu o 16..