Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 578
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki, wydaje mi się czy poznikało trochę Twixobanerków z cioteczkowych opisów? :mad::mad::mad:

Saintowe podstawy szkoleniowe, czyli.. tłumaczymy psu czym jest kliker :evil_lol:

Posted

Linka napisał(a):
Cioteczki, wydaje mi się czy poznikało trochę Twixobanerków z cioteczkowych opisów? :mad::mad::mad:

:oops::oops::oops::oops::oops:
bo wiesz....twixior leczony, bezpieczny....po prostu czeka na dom a inne nie mają tyle szczęścia...:oops::oops::oops::oops::oops:

Posted

Twixiolek śmiał się tak do cioteczki Linki - która również miała urokliwą minę, gdy Twixiolek do niej w taki sposób biegł :evil_lol:

To ja może też wrzucę zdjęcie obrazujące podstawy szkoleniowe:

Tak tłumaczy się psu, czym jest kliker:

A robi się to po to, żeby pies tak chodził przy nodze:

A wszystkie ćwiczenia robi się po to, żeby na końcu móc wycałować Wujka Sainta :loveu:

:loveu::loveu::loveu:

Posted

a ja na szkolenie z zakresu posłuszeństwa i poskromienia agresji :eviltong::evil_lol: bo mi ostatnio pan na spacerze kazał w kagańcu chodzić że niby niebezpieczna jestem, bo się Fionki czepił to mu się oberwało

Posted

a są takie ludzkie kagańce?? :cool3:

Twixolek jaki wpatrzony w Sainta :loveu: Wygląda, że tłumaczenie odniosło skutek i Twixik zrozumiał o co z tym klikerem chodzi...:cool3:

Posted

Ra_dunia napisał(a):
a są takie ludzkie kagańce?? :cool3:

Twixolek jaki wpatrzony w Sainta :loveu: Wygląda, że tłumaczenie odniosło skutek i Twixik zrozumiał o co z tym klikerem chodzi...:cool3:

Takie ludzkie kagańce to czasem by mogły być całkiem przydatne ;):evil_lol:
Twix wpatrzony w Sainta rzeczywiście i bardzo przejęty szloleniem:loveu:

Posted

agaga21 napisał(a):
saint, ja chyba się zgłoszę do ciebie na korepetycje;)

a w ucho też będziesz lizać :grins:

a tak serio serio ....to moze podeślę mojego Ozzulka na tersurę ;)bo mnie jełopek ostatnio olewa :diabloti:

Posted

Bryka jak szalony :eviltong:
Można by powiedzieć - po staremu :eviltong:
Nie sprawia żadnych problemów - nie licząc tego, że niezły z niego urwis z ADHD :eviltong:

Posted

od dziś wieści oficjalne - Twix toleruje suczki i psy które nie rzucają się na niego z zębami :evil_lol:
zdjęcia potem.. :eviltong:

swoją drogą.. czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego do adopcji Twixa zgłaszają się ludzie z Holandii i Niemiec, a z Polski.. nikt? :angryy::mad:

Posted

nie wiedziałam że juz się w ogóle ktoś zgłasza.,..przecież jeszcze nie wiadomo co z jego łapeczką, czy bedzie operacja...
czy twix przytył?kiedy będzie można zająć się tą łapką ?

Posted

Jeśli chodzi o operacje to problem jest jeden. Mianowicie pies po zabiegu musialby mieszkac w domu, gdzie warunki będą bardziej 'sterylne' niż w kojcu i dodatkowo ktoś będzie w stanie go przypilnować..

tak więc reasumując.. ciężko to widzę przy naszych możliwościach:-(

Posted

Potwierdzam - Twix nie zjadł mojego spaniela :eviltong:

Odnośnie adopcji - jeśli przyszłym właścicielom nie będzie przeszkadzała Twixowa łapka - to nie ma chyba powodu, żeby im go nie wyadoptować :razz: Oczywiście będziemy zachęcać do tego, żeby Twix takowy zabieg przeszedł - już u nich (wtedy na ich koszt oczywiście) ;)
Z zabiegiem u nas jest o tyle problem, że Twix mieszka w kojcu :-( A wiadomo, że to nie jest prosty zabieg i potem będzie trzeba na niego uważać cały czas itd. - i nie wiem czy podołalibyśmy temu w chwili, gdy nie mieszka on w domku :-(
Ale jak to mówią - "wszystko jest do dogadania" i jeszcze nie rozmawialiśmy o tym ani z Anią ani z panem Bartkiem ;)
Twix jest jeszcze na ketokonazolu - bo ten uparty grzybek z noska i uszu nie chce zejść :shake: Choć już pomału, pomału ustępuje i zaczyna odchodzić - jednak jeszcze troszkę chyba potrwa (z 2 tygodnie zapewne przynajmniej..) zanim całkowicie grzybek ucieknie..
Za to po łupieżu już śladu nie ma :loveu:

Posted

Twix "rośnie" w oczach i powoli nabiera sił.. Jeszcze szybko się męczy, szczególnie przy dokuczającym słońcu, ale powoli powoli... ;)

gdzie jesteś sppaaaaaanieeeeelu..?

musiał się tak gęboko schować.. :diabloti:

ale przecież był tu! jeszcze przed chwileczką! :shake:

rozpłynął się skubany..

Posted

generalnie Twix póki co preferuje sport w formie biernej..
brakuje tylko popcornu :eviltong:

podczas gdy spaniel biegał..

Twix... wspierał go duchowo..

spaniel dalej bieegał..

ale Twix.. biedaczek zasapał się już samym widokiem..:eviltong:

Posted

Saint o domku pisał raczej ogólnie - w kontekście chorej łapki..
Co prawda dzwonił dzisiaj do mnie pewien pan mieszkający koło Szczecina, ale.. po stronie Niemieckiej :shake: Nie był świadom regulacji prawnych panujących u naszych sąsiadów odnośnie trzymania psów z list ras agresywnych, dlatego umówiliśmy się że dowie się wszystkiego, zadzwoni, opowie mi jak to jest w ich landzie i będziemy rozmawiać..

doświadczenie podpowiada mi jednak, że nie zadzwoni.. :roll:

Posted

Jest szansa na domek dla Twixa :loveu:
Państwo około trzydziestki, dwójka dzieci, bez innych zwierząt. Państwo póki co mieszkają w bloku - na 4 piętrze, ale są w trakcie budowy własnego domku. Zostali oczywiście poinformowani o Twixowej łapce - i nie stanowi to dla nich żadnego problemu ;)
Mailowo wydają się być ok, zatem wybieramy się na wizytę.. Państwo mieszkają pod Gnieznem ;)
Póki co, nie ma się co cieszyć i ekscytować - zobaczymy co pokaże czas i wizyta.. :loveu:
Aleeeee.. trzymajcie kciuki :loveu: