Ra_dunia Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 No pięknie :) I kto do kogo się tu upodabnia? :evil_lol: Quote
fioneczka Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 hmmmm ............ zdrowe objawy mają chłopaki :evil_lol: uśmiałam się do łez Quote
ab-agnieszka Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Ra_dunia napisał(a):No pięknie :) I kto do kogo się tu upodabnia? :evil_lol: Dobre pytanie? Ale chyba Twixiol do opiekuna.:evil_lol: Quote
Linka Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Cioteczki, wydaje mi się czy poznikało trochę Twixobanerków z cioteczkowych opisów? :mad::mad::mad: Saintowe podstawy szkoleniowe, czyli.. tłumaczymy psu czym jest kliker :evil_lol: Quote
agaga21 Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Linka napisał(a):Cioteczki, wydaje mi się czy poznikało trochę Twixobanerków z cioteczkowych opisów? :mad::mad::mad: :oops::oops::oops::oops::oops: bo wiesz....twixior leczony, bezpieczny....po prostu czeka na dom a inne nie mają tyle szczęścia...:oops::oops::oops::oops::oops: Quote
Saint Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 Twixiolek śmiał się tak do cioteczki Linki - która również miała urokliwą minę, gdy Twixiolek do niej w taki sposób biegł :evil_lol: To ja może też wrzucę zdjęcie obrazujące podstawy szkoleniowe: Tak tłumaczy się psu, czym jest kliker: A robi się to po to, żeby pies tak chodził przy nodze: A wszystkie ćwiczenia robi się po to, żeby na końcu móc wycałować Wujka Sainta :loveu: :loveu::loveu::loveu: Quote
agaga21 Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 saint, ja chyba się zgłoszę do ciebie na korepetycje;) Quote
fioneczka Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 a ja na szkolenie z zakresu posłuszeństwa i poskromienia agresji :eviltong::evil_lol: bo mi ostatnio pan na spacerze kazał w kagańcu chodzić że niby niebezpieczna jestem, bo się Fionki czepił to mu się oberwało Quote
Ra_dunia Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 a są takie ludzkie kagańce?? :cool3: Twixolek jaki wpatrzony w Sainta :loveu: Wygląda, że tłumaczenie odniosło skutek i Twixik zrozumiał o co z tym klikerem chodzi...:cool3: Quote
agaga21 Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [quote name='Ra_dunia']a są takie ludzkie kagańce?? :cool3: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Ra_dunia napisał(a):a są takie ludzkie kagańce?? :cool3: Twixolek jaki wpatrzony w Sainta :loveu: Wygląda, że tłumaczenie odniosło skutek i Twixik zrozumiał o co z tym klikerem chodzi...:cool3: Takie ludzkie kagańce to czasem by mogły być całkiem przydatne ;):evil_lol: Twix wpatrzony w Sainta rzeczywiście i bardzo przejęty szloleniem:loveu: Quote
Linka Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 A wszystkie ćwiczenia robi się po to, żeby na końcu móc wycałować Wujka Sainta :loveu: ... i zarządzić uchoodgryzaka :evil_lol: Quote
Alicja Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 znalazlam takie cosik http://www.dogomania.pl/forum/f97/dom-dla-amstaffa-do-dwoch-lat-susz-bydgoszcz-do-100km-135069/#post12089640 Quote
Saint Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 Zaproponowałem Twix'a - zobaczymy co z tego będzie ;) Quote
Alicja Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 agaga21 napisał(a):saint, ja chyba się zgłoszę do ciebie na korepetycje;) a w ucho też będziesz lizać :grins: a tak serio serio ....to moze podeślę mojego Ozzulka na tersurę ;)bo mnie jełopek ostatnio olewa :diabloti: Quote
Saint Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Bryka jak szalony :eviltong: Można by powiedzieć - po staremu :eviltong: Nie sprawia żadnych problemów - nie licząc tego, że niezły z niego urwis z ADHD :eviltong: Quote
Linka Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 od dziś wieści oficjalne - Twix toleruje suczki i psy które nie rzucają się na niego z zębami :evil_lol: zdjęcia potem.. :eviltong: swoją drogą.. czy może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego do adopcji Twixa zgłaszają się ludzie z Holandii i Niemiec, a z Polski.. nikt? :angryy::mad: Quote
agaga21 Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 nie wiedziałam że juz się w ogóle ktoś zgłasza.,..przecież jeszcze nie wiadomo co z jego łapeczką, czy bedzie operacja... czy twix przytył?kiedy będzie można zająć się tą łapką ? Quote
Linka Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Jeśli chodzi o operacje to problem jest jeden. Mianowicie pies po zabiegu musialby mieszkac w domu, gdzie warunki będą bardziej 'sterylne' niż w kojcu i dodatkowo ktoś będzie w stanie go przypilnować.. tak więc reasumując.. ciężko to widzę przy naszych możliwościach:-( Quote
Saint Posted April 10, 2009 Author Posted April 10, 2009 Potwierdzam - Twix nie zjadł mojego spaniela :eviltong: Odnośnie adopcji - jeśli przyszłym właścicielom nie będzie przeszkadzała Twixowa łapka - to nie ma chyba powodu, żeby im go nie wyadoptować :razz: Oczywiście będziemy zachęcać do tego, żeby Twix takowy zabieg przeszedł - już u nich (wtedy na ich koszt oczywiście) ;) Z zabiegiem u nas jest o tyle problem, że Twix mieszka w kojcu :-( A wiadomo, że to nie jest prosty zabieg i potem będzie trzeba na niego uważać cały czas itd. - i nie wiem czy podołalibyśmy temu w chwili, gdy nie mieszka on w domku :-( Ale jak to mówią - "wszystko jest do dogadania" i jeszcze nie rozmawialiśmy o tym ani z Anią ani z panem Bartkiem ;) Twix jest jeszcze na ketokonazolu - bo ten uparty grzybek z noska i uszu nie chce zejść :shake: Choć już pomału, pomału ustępuje i zaczyna odchodzić - jednak jeszcze troszkę chyba potrwa (z 2 tygodnie zapewne przynajmniej..) zanim całkowicie grzybek ucieknie.. Za to po łupieżu już śladu nie ma :loveu: Quote
Linka Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Twix "rośnie" w oczach i powoli nabiera sił.. Jeszcze szybko się męczy, szczególnie przy dokuczającym słońcu, ale powoli powoli... ;) gdzie jesteś sppaaaaaanieeeeelu..? musiał się tak gęboko schować.. :diabloti: ale przecież był tu! jeszcze przed chwileczką! :shake: rozpłynął się skubany.. Quote
Linka Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 generalnie Twix póki co preferuje sport w formie biernej.. brakuje tylko popcornu :eviltong: podczas gdy spaniel biegał.. Twix... wspierał go duchowo.. spaniel dalej bieegał.. ale Twix.. biedaczek zasapał się już samym widokiem..:eviltong: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Bardzo urokliwe macie miejsce , do tych Twixowo - spanielowych spacerków :loveu: Twix naprawdę odżył , ale najwidoczniej jeszcze potrzebuje odpoczynku , ze względu na łapkę. To co z tym domkiem ? Saint taki tajemniczy jakiś..... ;):evil_lol: Quote
Linka Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Saint o domku pisał raczej ogólnie - w kontekście chorej łapki.. Co prawda dzwonił dzisiaj do mnie pewien pan mieszkający koło Szczecina, ale.. po stronie Niemieckiej :shake: Nie był świadom regulacji prawnych panujących u naszych sąsiadów odnośnie trzymania psów z list ras agresywnych, dlatego umówiliśmy się że dowie się wszystkiego, zadzwoni, opowie mi jak to jest w ich landzie i będziemy rozmawiać.. doświadczenie podpowiada mi jednak, że nie zadzwoni.. :roll: Quote
Saint Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Jest szansa na domek dla Twixa :loveu: Państwo około trzydziestki, dwójka dzieci, bez innych zwierząt. Państwo póki co mieszkają w bloku - na 4 piętrze, ale są w trakcie budowy własnego domku. Zostali oczywiście poinformowani o Twixowej łapce - i nie stanowi to dla nich żadnego problemu ;) Mailowo wydają się być ok, zatem wybieramy się na wizytę.. Państwo mieszkają pod Gnieznem ;) Póki co, nie ma się co cieszyć i ekscytować - zobaczymy co pokaże czas i wizyta.. :loveu: Aleeeee.. trzymajcie kciuki :loveu: Quote
Recommended Posts