Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem co mam robić. Od niedawna mam szczeniaczka. Mieszkam z mamą i bratem,bo mam 16 lat. Ciri jak do nas przyszła to była wystraszona. Ma około 2 miesięcy. Jest od piątku (13.10.16) i w piątek i w sobotę normalnie się ze mną bawiła,przytulała się do mnie, spała ze mną, w niedzielę też, ale w niedzielę wieczorem (16.10) coś się z nią stało. Ona mnie chyba przestała lubić. ale nie wiem czemu, strasznie kocham zwierzątka,nie biłam jej jak sikała w domu, na spacerach ją nagradzam,ale ona od tego wieczoru mnie nie lubi. Przytula się do obcych ludzi na ulicy, daje się głaskać i wgl, a ode mnie na spacerze ucieka wręcz. Co ja zrobiłam nie tak, przecież ja ją już zdążyłam pokochać, nie wiem co mam robić, może to ja jestem jakaś beznadziejna,ktoś wie co się mogło stać??? dziś jest środa i zdaje mi się,że jest coraz gorzej,bo nawet do mamy i brata chętniej idzie niż do mnie, a przez pt,sob i część niedzieli ich nie lubiła, i jeszcze jach w niedzielę chciałam ją wziąć do łóżka, bo szłam już spać, to uciekła pod łóżko

Posted

a może nieświadomie w nocy ją zgniotłaś? a może tych czułości i przytulań było za dużo, nie tak jak pies lubi i dlatego Cię unika? a na spacerach wybiera to, co dla niej fajniejsze, a fajniej się pomiziać nawet z obcym (na dobrą sprawę jest u was dopiero tydzień, więc to malutko) niż stać na smyczy z pańcią. musisz zacząć coś z nią robić, zacznij ją uczyć podstawowych komend, ale wszystko w formie zabawy. i pamiętaj, jak pies ucieka przed Tobą to nigdy go nie ganiaj tylko sama zacznij biec w drugą stronę. a jak już Cię dogoni to chwal wylewnie i nagradzaj.

Posted

Dziękuję za odpowiedź, byłyśmy wczoraj u weterynarza i okazało się,że boli ją brzuszek, dostała lek i wczoraj wieczorem i dzisiaj rano była jak wcześniej, tylko po południu znowu zrobiła się jakaś taka dziwna, ale mam nadzieję, że po lekach będzie już dobrze