Poker Posted October 19, 2016 Posted October 19, 2016 10 minut temu, zachary napisał: Poker, przeczytaj post z poniedziałku 22,55 bakusiowej...Napisała :"To jest chamstwo". Twoim zdaniem to nie jest ocena?... Czytałam , poniosły ją emocje. Na szczęście nikogo nie wyzwała od chamów. A poza tym nikt nikogo nie obrażał i w stosunku do pyskówek jakie miewają miejsce na dogo, to nasza wymiana zdań była nadzwyczaj kulturalna. Quote
rozi Posted October 19, 2016 Posted October 19, 2016 Dajcie spokój, przecież chamstwo tu do niczego nie pasuje, prędzej świństwo by pasowało. Jeśli już. Quote
doris66 Posted October 20, 2016 Posted October 20, 2016 10 godzin temu, Olena84 napisał: Czy jest taki wątek ogólny? Nie ma i nie powstanie. Tak jak pisałam, o zwierzetach z podwórka Misia wiemy od pewnego czasu , i im pomagamy, psami z pola zajmujemy się już od jakichś dwóch lat, to głównie mój obszar działania , koty działkowe zabezpiecza ( leczy, karmi, robi i ustawia budki ) Buniaaga Do tej pory radziłyśmy sobie same i dalej będziemy radzić. Nie chcemy nikogo obciążać bo rozumiemy, że każdy jest w większym lub w mniejszym stopniu zaangażowany w pomoc zwierzętom. Od czasu do czasu ktoś miły podrzuci trochę karmy ( dzięki ciociu Zachary ). Jeśli będziemy zabierały kolejnego zwierzaka do dt i będziemy potrzebowały pomocy to ewentualnie zrobimy wydarzenie na fb, na dogomanii nie. Wolimy realnie i wymiernie pomagać, a nie walczyć z upiorami. Po informacje o Misiu zapraszamy również na fb, jest ich tam mnóstwo, jest mnóstwo zdjęć Misia. Jeśli oczywiście ktoś jest ciekawy co u niego słychać. Miłego i spokojnego dnia wszystkim życzę. Quote
anica Posted October 21, 2016 Posted October 21, 2016 Jestem..... zaskoczona!!! ...i nie rozumiem? ... jaka walka....z upiorami??? dogomania oprócz tego ,że jest forum pomocowym dla psów w potrzebie( i tutaj każda forma pomocy, pomimo ,że jest różna!.. interwencje, wolontariat, akcje w terenie,bazarkowanie, pomoc finansowa, transport, dt, ds i inne, jest bardzo cenna!) to także tutaj dzielimy się uwagami, swoimi opiniami, radami a nawet ... smutkami i radościami dnia codziennego!... co jest w tym... dziwnego????? że tyle osób wyraziło swoje zdanie na temat ,wizyty p/a u Nadziejki???? która oprócz tego ,że jest wielkim przyjacielem naszych Braci Mniejszych, o jej skutecznej, realnej i wymiernej pomocy od lat ,nie muszę tutaj pisać, bo każdy wie, że zawsze jest tam... gdzie wołają o pomoc, dla najbiedniejszych i najbardziej pokrzywdzonych ogonków! .. to dodatkowo jeszcze, Ewcia jest otoczona, ogólną sympatią dogomaniaczek, więc jak można było nie skomentować...tego przykrego incydentu! tak przykrego!!! od lat już byłam świadkiem na dogomani, kiedy tylko ,któraś z cioteczek ( oczywiście o takiej reputacji, stażu i osobowości jak Ewa) miała możliwość dać domek ,jakieś bidzie w potrzebie, z wielką radością ( i ogromnym Ufffffff!!!!) przekazywano pieska pod opiekę ( tak jak honorowi dawcy krwi, wchodzą do lekarza bez kolejki, kolejarze mają bilety, górnicy deputat węglowy itd, po prostu... ,przywileje zawodu! może nie bardzo trafne porównanie, ale tak mi się skojarzyło!... u nas na jamniczym... do głowy by nikomu ,nie przyszło!!! sprawdzić ,jamniczą ciotkę, która oferuje ds/dt!? ... czy znajdzie się inny domek?!... lepszy domek?!... żeby był najlepszy??? co to ,ma znaczyć??? w jakim sensie, najlepszy???... więcej metrów? więcej spanek? więcej pieniędzy?... w czym lepszy??? od domku, Nadziejki??? ... i jeszcze nikt nie może spytać?/wyrazić swojego zdania? ... jak dla mnie .... taki FOCH na reakcję dogomaniaczek, które tylko wyraziły swoją opinię to.... bardzo niezrozumiałe zachowanie! o co chodzi 5 Quote
elik Posted October 21, 2016 Posted October 21, 2016 Anica, właśnie zbierałam się napisać moje przemyślenia spowodowane tą dziwną, niezrozumiałą i przykrą sytuacją i wypowiedziami opiekunek Misia, ale Ty ujęłaś to tak, że ja nie mam już nic do dodania. Dziękuję. Podpisuje się pod Twoim postem obiema rękami. Quote
ania75 Posted October 21, 2016 Posted October 21, 2016 a tak w ogóle to była ta wizyta dla Misia ? mogę poprosić o link do fb Quote
halszka Posted October 22, 2016 Posted October 22, 2016 link do wydarzenia na fb https://www.facebook.com/events/192997281136205/?active_tab=discussion Quote
Anula Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 Padło słowo "upiory" kto tu jest upiorem? Sprawdzacie domy ale nigdy nie da się prześwietlić domu w ciągu wizyty p/a.Można tylko mniemać,że ten dom to jest dom dobry dla danego psa.W przypadku Nadziejki jest to osoba godna zaufania,sprawdzona,ponieważ działa od dobrych kilku lat na Dogo i pomaga ratować psy.Tego domu nie trzeba sprawdzać,jeżeli tam trafi psiak to będzie miał morze miłości, opieki i wszystko co potrzebne jest psu. Nie rozumiem takiej postawy i nie zrozumiem.Uważacie,że jakiś tam dom praktycznie nie znając ludzi, będzie lepszy od domu Nadziejki.Dziwne rozumowanie. Wypinacie się na Dogo ale nie wiecie jednego, ginie się od tej broni,którą się walczy. 2 Quote
Bogusik Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 Przeczytałam cały wątek i jak wiele tu osób,byłam zbulwersowana niektórymi wpisami.Mniemam, po przeczytaniu bardzo dramatycznego postu wstępnego,że chodziło raczej o pomoc w zbiórce pieniędzy,a nie na dogomaniacki ds.Zresztą,taką domeną kieruje się w większości fb zbierając pieniądze na fundacyjne konto.Po tym co tu przeczytałam,to ja już w ogóle nawet bym nie śmiała tu na dogo zaproponować ds dla jakiegoś psiaka.Kilometrów multum,w dodatku Niemcy i to ta, co chce ds. zaoferować?Tylko bazarki i co nieco złotóweczką wspomoże?.Z realu przecie też nikt nie zna...Jaka może być decyzja?Oczywista,że na -nie.Muszę przyznać,że przykry i jednak krzywdzący osąd :( Nadziejko nasza kochana i wspaniała dogomanko :) Nie zabiegaj o Misia,bo wiele wspaniałych piesiów jest przecież w potrzebie i czeka na ds. ! :) Jeżeli chodzi o wizytę p/a w sprawie Misia,to jeżeli już ktoś na wstępie jest na "nie" to zawsze może doszukać się jeszcze wielu "mankamentów" ,które mogą być tu na dogo użyte do udowodnienia swojej "racji" Nie wyobrażam sobie abyś jeszcze przez następny koszmar przechodziła,bo nie na to zasługujesz! 3 Quote
yolanovi Posted October 25, 2016 Posted October 25, 2016 Dziewczyny, Nadziejka już ukoiła ból, już sobie przygarnęła jakieś żyjątko, więc nie ma co rozpisywać się jeszcze w temacie Misia. 1 Quote
elik Posted October 25, 2016 Posted October 25, 2016 2 godziny temu, yolanovi napisał: Dziewczyny, Nadziejka już ukoiła ból, już sobie przygarnęła jakieś żyjątko, więc nie ma co rozpisywać się jeszcze w temacie Misia. Dzięki za tą wiadomość :) Bardzo, bardzo było mi żal i współczułam Nadziejce. Cieszę się, że ma już zwierzaczka do kochania :) W tej sytuacji wycofuję swoja prośbę o ponowne spojrzenie na sprawę. Nadziejko, bądź szczęśliwa ze swoim podopiecznym A Misiowi życzę domku co najmniej tak kochającego jaki miałby u Nadziejki. 4 Quote
zachary Posted October 25, 2016 Posted October 25, 2016 Anula, nikt się na dogo nie wypiął, co najwyzej szczerze zdziwił i zaskoczył reakcją osób, wydawałoby się spokojnych, wyważonych, rozsądnych....Chociaż po cichu czytają ten wątek osoby, o których ja nic dobrego nie mogę powiedzieć z Własnego Doświadczenia( którego Wy nie macie w tym wypadku). Ty masz swoją wiedzę o pewnych faktach i osobach, swoje osobiste doświadczenia i ja je szanuję, a ja, doris66 czy inne osoby swoje. Nie zawsze można i trzeba się nimi dzielić na forach publicznych...Gdzie "upiory"?.....A gdzie chamstwo w mojej wypowiedzi, jak napisała bakusiowa?......Na szczęście na dogo są jeszcze inne osoby a nie tylko Ty Anula. Quote
rozi Posted October 25, 2016 Posted October 25, 2016 Zachary!!! Bakusiowej chodziło o potraktowanie Ewy, nie o Twoją wypowiedź :) Quote
elik Posted October 25, 2016 Posted October 25, 2016 Ludzieeeee sprawa nieaktualna, nie ma co dolewać oliwy do ognia. Jak widać wszyscy mają swoje racje, których niestety nie da się pogodzić i koniec na tym. Nie należy analizować każdego słowa, bo to do niczego i nikomu nie jest potrzebne. 2 Quote
anica Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 O 25.10.2016 o 15:32, elik napisał: Ludzieeeee sprawa nieaktualna, nie ma co dolewać oliwy do ognia. Jak widać wszyscy mają swoje racje, których niestety nie da się pogodzić i koniec na tym. Nie należy analizować każdego słowa, bo to do niczego i nikomu nie jest potrzebne. I teraz ja się ,podpisuję tutaj Eluniu, obiemarencami! ... nie trzeba analizować każdego słowa, nie trzeba sobie robić przykrości ,bo to na pewno nie pomaga... pomagać! ... a że jesteśmy emocjonalne chyba trudno się dziwić? prawidłowość jest chyba taka, że emocjonalni ludzie to są dobrzy ludzie! musimy się podnieść po każdym potknięciu i iść dalej! jest nas tak mało! myślę ,że musimy się wzajemnie wspierać i pomagać sobie , marzeniem by było ,żeby w każdy możliwy sposób... i w każdej możliwej sytuacji( w sensie ,możliwej dla osoby w konkretnej sytuacji!) a że czasem różnimy się zdaniami? to chyba również jest zupełnie naturalne! przecież każda z nas jest inna( w różnym wieku, z różnym wykształceniem, z innym zawodem) ale cel mamy jeden!!! pomagać naszym Braciom Mniejszym!!! i to jest tylko ważne, prawda ?! ... to może skorzystam z okazji i zaproszę/poproszę o wsparcie i głos http://www.dogomania.com/forum/topic/337332-pomóż-przetrwać-zimę-bialskim-bezdomniakom-do-2911-br-do-godz-2200/?page=2 1 Quote
azalia Posted November 28, 2016 Posted November 28, 2016 Co u MIsiaczka słychać? Czy odbyła się już jakaś wizyta P/A? Nie każdy jest na FB,bardzo proszę o wiadomości. Quote
Perełka1 Posted November 28, 2016 Posted November 28, 2016 7 minut temu, azalia napisał: Co u MIsiaczka słychać? Czy odbyła się już jakaś wizyta P/A? Nie każdy jest na FB,bardzo proszę o wiadomości. ma już dom koło Białegostoku, nie ten pierwszy Turek, który był przed Nadziejką Quote
azalia Posted November 28, 2016 Posted November 28, 2016 Dziękuję za odpowiedź. Czy to jest najlepszy dom,może z ogrodem,jacy ludzie? Czy ktoś wie coś więcej? Quote
Perełka1 Posted November 28, 2016 Posted November 28, 2016 1 minutę temu, azalia napisał: Dziękuję za odpowiedź. Czy to jest najlepszy dom,może z ogrodem,jacy ludzie? Czy ktoś wie coś więcej? wiem tyle, ile napisano. Chyba dom z ogrodem. A ludzie jacy? nie wiem Quote
elik Posted November 29, 2016 Posted November 29, 2016 6 godzin temu, azalia napisał: . . . Nie każdy jest na FB,bardzo proszę o wiadomości. A nawet jak jest, to widzi tylko tyle Przepraszamy, ta strona jest niedostępna Kliknięty link mógł być uszkodzony lub strona mogła zostać usunięta. Quote
bakusiowa Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 https://www.facebook.com/events/192997281136205/?active_tab=discussion Quote
elik Posted November 30, 2016 Posted November 30, 2016 5 godzin temu, bakusiowa napisał: https://www.facebook.com/events/192997281136205/?active_tab=discussion No teraz to jest to :) Dzięki bakusiowa :) Quote
azalia Posted December 1, 2016 Posted December 1, 2016 Dziewczyny,napiszcie proszę co u MIsiaczka. Nie jestem na FB. Quote
elik Posted December 1, 2016 Posted December 1, 2016 26 minut temu, azalia napisał: Dziewczyny,napiszcie proszę co u MIsiaczka. Nie jestem na FB. Bardzo proszę :) To ostatnia relacja z DS. Nie poprawiam, nic. Jest to kopia tego co na FB Z pozdrowieniami od Misiulka,tak napisała do mnie Iza.Czesc U Misia wszystko wporzadku Zaaklimatyzowal sie do tego stopnia ze nawet bawi sie juz z moim psem Ja i tata zabieramy go na spacery do lasu bo bardzo lubi biegac, nie wybrzydza, je wszystko i jest strasznym pieszczochem. Dziekujemy Iza I kilka Misiowych fotek. Quote
Recommended Posts