Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie, za kilka godzin mamy długą podróż bo aż 6/7 godzinną. Dostaliśmy dla naszego 13 letniego psiaka który "wariuje" w aucie, aczkolwiek nie wymiotuje, nic z tych rzeczy Torecan na podróż w czopkach. Zawsze dostawał coś innego, tym razem to. Nie jesteśmy pewni czy podać go 30 minut czy 2 godziny przed podróżą. I czy na pewno jest bezpieczny! Proszę o pilną poradę :) Edit: Pies od szczeniaka choruje na padaczkę

Posted

To jest lek  przeciwbólowy i szkodliwy nawet dla ludzi. t.zn. nie można go stosować w nadmiarze. Na podróż daje się leki przeciwwymiotne takie jak dla dzieci.

Posted
5 godzin temu, dwbem napisał:

To jest lek  przeciwbólowy i szkodliwy nawet dla ludzi. t.zn. nie można go stosować w nadmiarze. Na podróż daje się leki przeciwwymiotne takie jak dla dzieci.

Przepraszam,ale to bzdura.Torecan NIE JEST lekiem p/bólowym.I - owszem - ma działanie/przeciwwymiotne,ale jak wyzej wspomnialam,padaczka jest przeciwskazaniem do podania tego leku (u ludzi) - o tym tez wspomniałam.

Posted
O 29.08.2016 o 20:51, bou napisał:

Przepraszam,ale to bzdura.Torecan NIE JEST lekiem p/bólowym.I - owszem - ma działanie/przeciwwymiotne,ale jak wyzej wspomnialam,padaczka jest przeciwskazaniem do podania tego leku (u ludzi) - o tym tez wspomniałam.

Torecan podaliśmy po skonsultowaniu z lekarzem. I co? I pies prawie całą drogę okej. Tzn, chwilę poziewał, poodpoczywał, popatrzył przez okno ale reszta drogi dość wariacje. Ale już go obczaiłam ;) Uwielbia jechać po autostradzie, wtedy najszczęśliwszy patrzy przez okno. Do czasu aż przyjdzie choć mały zakręt albo hamowanie haha ;) Ale dzięki za rady, skutków ubocznych na nim nie było :)