DoPi Posted August 28, 2016 Posted August 28, 2016 Założyłam wątek zbiorczy moich tymczasowiczów. Może ktoś będzie miał ochotę poczytać i podyskutować o psiakach. Wydaje mi się, że łatwiej będzie śledzić jeden wątek, niż kilka. Zapraszamy do Kniei :) Na zdjęciu moje dwa domowe uratowane psiaki. Owczarka Lusia oraz mix Collie Marley. To małe czarne to dodatkowy bonusik tymczasowy. Karmione przez ciotkę Nutusię :) Od 2010r. zaczęła się moja przygoda z dogo, kiedy to adoptowałam 10 letnią sunię średniaczkę sznaucerową od Amigi. No a potem to już poszło. Szantusia miała być psem mojego syna. Niestety nie lubiła płci męskiej, zaledwie ją tolerując. Wniosek oczywisty-została moim psem. SZANTUSIA już za TM :( Ponieważ moi znajomi wiedzieli, że udzielam się w psim środowisku, zgłosili mi sunię , w podkrakowskiej gminie, koczującą pod przedszkolem. Gmina nie raczyła się zająć, a sunia była w ciąży. Pojechałam, zabrałam, zawiozłam do hoteliku pod Krakowem. Ustaliłam sterylkę aborcyjną. Nie zdążyłam. Urodziły się 4 szczeniaczki. Nie mogły być w hotelu. Wzięłam do mieszkania (38m2). Mama i 4 maluchy (niestety na dwóch zdjęciach )z jedną z ciotką a potem to już poleciało z górki. Nie mam chyba wszystkich zdjęć, ani też chronologii nie będzie, ale pokażę Wam to co mam :) 1 Quote
mari23 Posted August 31, 2016 Posted August 31, 2016 piękne psy, piękne miejsce - dostałam link i - jeśli mogę to się wpraszam... Quote
DoPi Posted September 5, 2016 Author Posted September 5, 2016 witaj Mari, nie musisz się wpraszać, będzie nam miło Cię gościć :) 1 Quote
DoPi Posted September 5, 2016 Author Posted September 5, 2016 Ponieważ dziecko wniosło zażalenie, że ja mam psa , a on nie, postanowiliśmy adoptować Maksa z SOZ Jędrzejów. 1 Quote
DoPi Posted November 18, 2016 Author Posted November 18, 2016 w maju 2010 r. w czasie akcji ratowania naszego krakowskiego schroniska przed zalaniem , zabraliśmy tymczasowo Bacę - 7 letniego podhalana. Bacy znaleźliśmy dom. No i został celebrytą, bo byliśmy w UwagaTVN 1 Quote
DoPi Posted November 18, 2016 Author Posted November 18, 2016 no i misz masz psi Birma - SOZ Jędrzejów, znalazła dom w górach Korek - Sznaucerów w potrzebie Bazyl - 9 letni psiak , myślałam, że zostanie już na stałe u mnie, bo niedowidzi, niedosłyszy, ale....ma dom 1 Quote
mari23 Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 "bo niedowidzi, niedosłyszy, ale....ma dom " u mnie takich sporo, a domku ani jednego :( pozdrawiam serdecznie! :) Quote
azalia Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 DoPi,masz piękną gromadkę,wielki szacunek za to dla Ciebie. A szczeniaczki znalazły domy,jeśli tak to napisz coś o nich. Quote
DoPi Posted December 14, 2016 Author Posted December 14, 2016 Szczeniaki oczywiście znalazły dom już dawno, bo u mnie były z 5 lat temu, to SOZ-owe szczyle i SOZ szukał im domku. A teraz c.d. moich tymczasowiczów, które znalazły domy: To Carbon 10 latek u mnie, znalazł dom , ale po dwóch latach z powodu choroby odszedł za TM :( Quote
DoPi Posted December 14, 2016 Author Posted December 14, 2016 Arya - niedawna tymczasowiczka, przytulak ogromny. Znalazła dom aż za Wrocławiem u fantastycznych młodych ludzi. Nutka - niedawna tymczasowiczka , do domku trafiła po 4 dniach u mnie . Pańciostwo cierpliwi, bo Nutka jak na młodziutką dziewczynę przystało lubi coś zniszczyć. Arya - równoczesna tymczasowiczka z Nutką (2016), przytulak ogromny. Znalazła dom aż za Wrocławiem u fantastycznych młodych ludzi. Przed fryzjerem Po fryzjerze - nie ta psina, prawda? :) Quote
DoPi Posted December 14, 2016 Author Posted December 14, 2016 Bella - (sznaucery) miała przyjechać sama, ale w boksie przechowalni gminnej była razem z 2 m-czną Nescą(toto czarne-aktualnie moja podopieczna) . Nie mogłam zostawić takiego małego szkraba w przechowalni, więc przyjechały razem :) Bella miała złamaną łapkę, ale jak trafiła do mnie to złamanie było już zrośnięte. Teraz nie przeszkadza jej w spacerach z pańciostwem po górach :) Nesca zwana Nesią (jak jest grzeczna, co rzadko się zdarza) Bella w nowym domu :) Quote
DoPi Posted December 14, 2016 Author Posted December 14, 2016 Borys - psiak z okręgu wojennego na Ukrainie. Przyjechał do nas z tamtejszego schroniska i znalazł dom w Łodzi Quote
mari23 Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 I ja odwiedzam wspaniałą rodzinkę z chatki pod lasem :) Quote
beataczl Posted April 3, 2021 Posted April 3, 2021 Znalazłam chatkę...dawno wieści niE było. Wszystko ok ? Pozdrawiamy Quote
Recommended Posts