Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Saba (hod. Prima Tango) w jednej chwili straciła wszystko...
Rodowód nie ustrzegł ją przed poniewierką i bezdomnością.

Saba ma 9 lat, została oddana przez właścicieli z powodu narodzin dziecka.
Jest dobrze wychowana, zadbana, zna podstawowe komendy.
Zgadza się z psami, łagodna, przyjazna, uwielbia pieszczoty.

Co tu więcej pisać...
Nie odnajduje się w schronisku, jest przerażona i zestresowana.

PILNIE trzeba jej znaleźć dom, chociaż tymczasowy żeby ustrzec ją przed pseudohodowcami.
Saba nie poradzi sobie w schronisku... :shake:

Przebywa w woj. łódzkim. Kontakt tel: 793 046 700
Osobom zainteresowanym podam więcej informacji.

Posted

piękna,przepiekna,strasznie zal kazdego psa w schronie ale najbardziej mi zal takich prosto z kanap, ktorym sie świat wali na głowe:shake:
mialam fajny dom dla suki teriera u moich sąsiadow ale sie juz zapsil....zwyklym kundelkiem zreszta

Posted

suczka jest przesłodka,wtula się w ręce jak tylko może,jest trochę nieśmiała, ale najbardziej dokucza jej strach przed tym co ja spotkało!! widać smutek i rozpacz w jej oczach.Nieśmiało podchodzi do krat prosząc choć o jeden czuły gest!!:placz:

Posted

koniecznie napisz do ludzi z terierkowego forum......nie mogę tu podać ich strony internetowej ale jak wpiszesz w wyszukiwarce terierkowo+forum to automatycznie Ci wyskoczy ich stronka ........ w zeszłym roku uratowali airdale terierke z naszego schroo, naprawdę cudni ludzie

Posted

piechcia15 napisał(a):
suczka jest przesłodka,wtula się w ręce jak tylko może,jest trochę nieśmiała, ale najbardziej dokucza jej strach przed tym co ja spotkało!! widać smutek i rozpacz w jej oczach.Nieśmiało podchodzi do krat prosząc choć o jeden czuły gest!!:placz:

o boziu to tak jak nasza Lolcia, ona tez była tak nieziemsko smutna ............dopiero po ok pól roku w nowym domku zaczęła odzyskiwać wiarę i radość życia
wczesniej nie znałam tej rasy ale teraz wiem jak bardzo te psy są kruche i wrazliwe.............a do tego niezwykle mądre, bardzo mi Waszej suni szkoda:-(

Posted

znów mam ścisk serca!

tych ludzi co ją oddali tez trzeba załowacto tacy prości prymitywni ludzie i cale zycie im zejdzie bez prawdziwego uczucia miłosci bo przeciez ktoś taki naprawde kochać nie potrafi

Posted

Ma zaklepane miejsce w Niemczech...
Jest propozycja tymczasu pod Warszawą, ale jesli ma wyjechać to nie sensu ją wozić w te i z powrotem.
Chyba że znajdzie ewentualnie dom dom stały w Polsce do konca marca...

Posted

słuchajcie....jak się dzisiaj dowiedziałam że Saba pracowała w cyrku jako pies "sztuczka" to mi uszy opadły normalnie!! biegała po arenie z grupką psiaków i robiły rożne cyrki :) no ale niestety traf chciał że tylko ona z całej grupy nie zaakceptowała dziecka :( próbowali szukać jej domu, ale nie udało się więc ją oddali. Ale jak dzisiaj dawałam jej smakołyki to faktycznie...bez żadnej komendy zaczęła prosić ładnie na dwóch łapkach...:cool3: cwana suka :)

i z moich obserwacji wynika ze chyba lubi psy i tęskni jej się do nich, bo bardzo piszczy jak widzi psa...:-( może tęskni za swoimi kumplami z "pracy" :(

Posted

A hodowca został powiadomiony o sytuacji suczki? Może będzie mógł zabrać sunie do siebie choć do czasu znalezienia jej nowego domu.
Ja jako hodowca nie wyobrażam sobie, żeby pies ode mnie był w schronisku.