Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Formica napisał(a):
Bryka, bryka. Reaguje znowu na imię. Jeszcze dopaszcze lata na wszystkie strony, ale jest coraz lepiej :p

:multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Formica, od ciotki psiamy extra drapanie za uszami i czochranie grzbietu ! :loveu:. Kajucha, tak trzymać :cool3:.

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja zdecydowanie też. Od dwóch dni Kaja śpi w budzie przed domem. Nie wiem dlaczego, ale najwyraźniej tam się dobrze czuje. W pokoju zaczyna chodzić w kółko i szukać dla siebie miejsca, a w budzie kładzie się na słomce i zasypia.
Gorzej z moją Daszką, która tę budę też kocha i wybrała ją zamiast spania w domu, a teraz została podstępem z niej wyeksmitowana. :diabloti:

Posted

Formica napisał(a):
Ja zdecydowanie też. Od dwóch dni Kaja śpi w budzie przed domem. Nie wiem dlaczego, ale najwyraźniej tam się dobrze czuje. W pokoju zaczyna chodzić w kółko i szukać dla siebie miejsca, a w budzie kładzie się na słomce i zasypia.
Gorzej z moją Daszką, która tę budę też kocha i wybrała ją zamiast spania w domu, a teraz została podstępem z niej wyeksmitowana. :diabloti:

:diabloti: A to cwaniara. Noce są juz cieplutkie i piękne (jak wczorajsza :saint1:) - Kajucha docenia walory natury. A dwie doooopki się nie zmieszczą ? :cool3:

Posted

Zmieściłyby się a jak, bo buda wielgachna, zresztą Dasza często z psiokotem Makiawelem w niej sypia. Niestety księżniczka nie lubi się dzielić z innymi psami, o czym głośno i dosadnie daje im znać, a ponieważ wie, że Kajki jej ruszyć nie wolno to obrażona idzie sobie spać pod bramą wjazdową i ma w nosie nasze prośby coby w domku się przespała.

Posted

Formica napisał(a):
Zmieściłyby się a jak, bo buda wielgachna, zresztą Dasza często z psiokotem Makiawelem w niej sypia. Niestety księżniczka nie lubi się dzielić z innymi psami, o czym głośno i dosadnie daje im znać, a ponieważ wie, że Kajki jej ruszyć nie wolno to obrażona idzie sobie spać pod bramą wjazdową i ma w nosie nasze prośby coby w domku się przespała.

Usmiałam się :lol:. Fajne stadko musisz mieć w tej swojej chałupce :cool3:.

Posted

Kajka bryka jak trza. Codziennie jeździ na "elektryzowanie". Pod koniec maja będziemy się umawiać na pobieranie płynu mózgowo-rdzeniowego.

Posted

Formica napisał(a):
Kajka bryka jak trza. Codziennie jeździ na "elektryzowanie". Pod koniec maja będziemy się umawiać na pobieranie płynu mózgowo-rdzeniowego.

Wielka radość !!!!! :loveu:

Posted

Mam fotomata i focić będę! ha!
Kajek się rozpoczwarza, wszędzie jej pełno, po schodach dziś wskoczyła w swoim dawny goofikowym stylu "wszystkie cztery łapy na raz! hop!"

Posted

Zostałam wyposażona w aparat, który nie nadąża za Kają :lol:
Czekam na płytkę ze sterownikami (ma być jutro) cobym mogła zgrać zdjęcia :)

Posted

Formica napisał(a):
Zostałam wyposażona w aparat, który nie nadąża za Kają :lol:
Czekam na płytkę ze sterownikami (ma być jutro) cobym mogła zgrać zdjęcia :)

Kaja, zuch dziewczyna ! :p Formico, Kaja ma obecnie jakies medykamenty podawane ?

Posted

Tak, zmniejszoną już dawkę leków przeciwpadaczkowych i moczopędne na obniżenie ciśnienia płynu mózgowo-rdzeniowego, coby można bezpiecznie go było pobrać.

Posted

Niestety znów złe wieści :-( wczoraj Kaja nie potrafiła znaleźć miski z kolacją, ślepa i bez węchu, a w nocy zaczął się następny atak.
Nie wiem, co to może znaczyć ale dziwi mnie ta miesięczna tendencja:
13.03, 17.04, 11.05.
Dostałą leki uspokajające i śpi.
Tym razem to nie był atak nawet padaczkopodobny, po prostu znowu zaczęła
krążyć w kółko, silnie przeżuwać, nic nie widziała, słyszała czy czuła, napierała na przeszkody.

Posted

:shake: :shake: :shake:

Coś tam w główce ciągle źle szwankuje .... :-(
Żal mi tej bidy, choć wiem, że nie odczuwa bólu, bo nie pozwolisz na to Formico.

Może leki przeciwpadaczkowe mogły tak wyciszyć objawy, że nie było samej padaczki ale reszta symptomów tak (slepota, głuchota, ...) ?