psiama Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Formica napisał(a):Z tego wszystkiego sprawdziłam w dwóch kalendarzach. Mówią, że nie :diabloti: Dobrze mówią, a w ogóle to mógłby chyba już być piątek :cool3: Quote
halbina Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Psiama była taka sugestywna, że nawet dopytywałam Formicę, czy na pewno dziś będzie w pracy... bo chcę wpaść z Bluminkiem na badanie krwi i na kawkę też... :p Quote
Formica Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 No to trzymajcie kciuki, coby łepek Kajki dało się naprawić do końća i ostatecznie. Wyruszamy! Quote
psiama Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Formica napisał(a):No to trzymajcie kciuki, coby łepek Kajki dało się naprawić do końća i ostatecznie. Wyruszamy! Od rana myślę jak tam dzis Wam się dzieje ;). Pewnie już Wrocław city się Wam kłania :p Trzymamy :thumbs: Trzymamy :thumbs::thumbs: Trzymamy :thumbs::thumbs::thumbs: i .... Trzymamy o ! :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Czekamy na wieści popołudniowo-wieczorne pewnie ... :razz: Quote
psiama Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 halbina napisał(a):Psiama była taka sugestywna, że nawet dopytywałam Formicę, czy na pewno dziś będzie w pracy... bo chcę wpaść z Bluminkiem na badanie krwi i na kawkę też... :p :diabloti::diabloti::diabloti: Wiosna, Panie dziejku, wiosna :diabloti: Quote
zuzlikowa Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Formica napisał(a):No to trzymajcie kciuki, coby łepek Kajki dało się naprawić do końća i ostatecznie. Wyruszamy! Jakżeby inaczej:loveu::loveu::loveu:...trzymam,trzymam!!!! POWODZENIA...już jak mogę najmocniej o Was myślę i trzymam nieustająco!:loveu: Quote
Formica Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Jesteśmy. Wieści są średnie na jeża. Po pierwsze Kaja ma duży ubytek kory mózgowej prawej półkuli, oprócz tego jest widoczny obrzęk wokół komory mózgu i wyraźna asymetria pomiędzy półkulami. Badanie nie wykazało guzów, torbieli czy wylewów. Jednak doktor Wrzosek mówi, że to co widzi w rezonansie w ogóle nie odzwierciedla tego co widzi patrząc na Kaję. Że w ogóle powinna być w o wiele gorszym stanie, a jej poprawa jest zadziwiająca. Stanęło na tym, że będziemy podawać jej antybiotyk + leki zmniejszające ciśnienie śródczaszkowe i za sześć tygodni jedziemy z powrotem do Wro na pobranie płynu mózgowo-rdzeniowego, by sprawdzić czy proces zapalny postępuje, czy nie. To tyle na dziś. Padam na ryjek i idę spać. Na wszelkie pytania odpowiem jutro. Quote
halbina Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 no tak... nat cioteczka nie napisała, że i ja padam na ryjek, bo postanowiłam w ramach rechabilitacji towarzyszyć w tej wyprawie Formicy i Kai... no i zrobić jej dokumentację fotomatem... tak spaceruje na smyczy Kaja: Picasa Web Albums - Halina - Wrocław Picasa Web Albums - Halina - Wrocław Picasa Web Albums - Halina - Wrocław Quote
psiama Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Formico, Halbino, ciotki moje drogie ... Czytam wieści powrocławskie kolejny juz raz i nie mogę sie wyzbyć ciągle latającego po moim łebku wrażenia, że nie zgadzam się ! to nie o Kaji, to niemożliwe, że przecież nie tak ma być ! Wiem, że kliniczne badania się nie mylą. Ze wasze mądre głowy widza fakty w jej łebku. Ale wiem też, że KAJA się dzielnie zbiera i naprawia się po trochu. Niezmiennie, a wręcz bardziej i mocniej jest we mnie WIELKA wiara, że dziewczyna sobie z tym poradzi. I nie chodzi tu o to, że stanie się cud (już się dzieje), ale o to, że jej świat będzie normalny, nie odczuje zbyt mocno skutku uszkodzeń. Myślcie co chcecie, wierzę i basta ! Dziękuję Wam, że jesteście z nią !!!! PS. Cos mi sie w pracy nie otwieraja albumy picasowskie. W domku zerkne, bo pewnie sie tutej sze serwerki nie wyrabiają :cool3: Quote
halbina Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 a to pan doktor Kai... Picasa Web Albums - Halina - Wrocław 2 i pewna podpadnięta studentka... :p Picasa Web Albums - Halina - Wrocław 2 Quote
gonia66 Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Kaju zdrowiej nam w te Swięta i nabieraj sił, bo zycie przed Toba:loveu::loveu::loveu:A twoim Przekochanym Opiekunkom- Aniołom życzę wszyskiego naaaaj..zdrowych, wesołych i rodzinnych Swiąt:loveu::loveu::loveu: Quote
Kocurek Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Kajulka jaka zmotoryzowana:)))Zdrowka,zdrowka i jeszcze raz zdrowka slicznoto:loveu: Quote
psiama Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Haaaaaaaaaaa ! Kaja to nowatorka. Pierwszy raz widzę tak genialny sposób podróżowania. Połaczyła wygodę z bezpieczeństwem :eviltong:. Święta, święta i po świętach .... jak się mowa Kajątko po wielkanocnych obżarstwach ? :cool3: Quote
Formica Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 Kajuchna miewa się wyśmienicie, wiosna jej w łebku świta i ma pełno energii. Dostaje leki i doszliśmy do wniosku, że spotkamy się jeszcze raz z panią od bioenergoterapii. Zaszkodzić nie zaszkodzi, a pomóc może pomoże. Zobaczymy. Quote
psiama Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Formica napisał(a):Kajuchna miewa się wyśmienicie, wiosna jej w łebku świta i ma pełno energii. Dostaje leki i doszliśmy do wniosku, że spotkamy się jeszcze raz z panią od bioenergoterapii. Zaszkodzić nie zaszkodzi, a pomóc może pomoże. Zobaczymy. A pewnie. Dziewczyna energię ma, to się czuje i dobra sugestia przekierowania jej w odpowiedni gwizdek zawsze na miejscu :p. Gdzieś za 10 dni pobieranie płynu tak ? Jestem laikiem - oświeć mnie proszę, w jaki sposówb taki płyn jest pobierany ? Quote
Formica Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 Psiamo - pobieranie płynu za sześć tygodni, czyli ok 20 maja. Polega to na nakłuciu brzydko mówiąc przestrzeni między kręgami i pobrani płynu tam się znajdującego. Quote
psiama Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Formica napisał(a):Psiamo - pobieranie płynu za sześć tygodni, czyli ok 20 maja. Polega to na nakłuciu brzydko mówiąc przestrzeni między kręgami i pobrani płynu tam się znajdującego. O widzisz - teraz mam jasność :loveu:. Kaja pewnie bryka w słoneczku wiosennym :cool3:. Quote
ice_t Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 dzień dobry Kajusiu, zdjecia z samochodu fantastyczne Czuj wiosnę , czuj i zdrowiej szybciutko Quote
psiama Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Formica napisał(a)::-( A było tak pięknie. Kaja od szóstej rano ma ataki padaczkopodobne, teraz jest u męża w lecznicy pos wpływem leków uspokojających. Mam nadzieję, że tym razem po ich ustąpieniu, Kaja wróci do siebie a nie do stanu zwierzęcej roślinki. :-(:-(:-( A coś mnie tknęło przed chwilką zerknąć na wątek Kaji ... :smhair2: :placz: .......................... Formico, czy jest gorzej niż ostatnio ? Rozwala mnie ten stan niemocy ... Quote
Formica Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 :-( A było tak pięknie. Kaja od szóstej rano ma ataki padaczkopodobne, teraz jest u męża w lecznicy pos wpływem leków uspokojających. Mam nadzieję, że tym razem po ich ustąpieniu, Kaja wróci do siebie a nie do stanu zwierzęcej roślinki. :-(:-(:-( Quote
agaga21 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 eh...ile ta malutka musi się nacierpieć:-(:shake: Quote
AMIGA Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 No nieeeeeee, a wyglądało już tak dobrze wszystko :-( Ale będzie dobrze, musi przecież być dobrze !! Quote
Recommended Posts