kikou Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 We wrocławskim schronisku przebywa szpickowaty chłopak, mały, biały w żółte łaty (swoją drogą bardzo słabo widoczne), włos dłuższy, 1 ucho leciutko załamane , do schroniska trafił 26.02.09, nr ewid. 345/09, nr na szyi 186, wiek ok. 9-11 latek. Prześliczny, malutki psiaczek, choć nieufny. tak opisuje spotkanie z nim wolontariuszka: "...Jak inne psiaki podleciały po ciacha to wyszedł ze skrzynki, ale stał z daleka i patrzył. Dałam mu powąchać smaczki, ale tylko powietrze powąchał i na mnie się gapił ;-) Potem coś się na zewnątrz hałas zrobił, więc poleciał..." Ponizej tekst Majqi do ogloszen z dn 15.03.09, ktory dopowiada troszke o naszym mikrusie: Przepiękny szpic? Skazany Na Samotność? Sierść, której śnieżna biel została "skażona" odrobiną żółci, oczka, nie rozświetlone radością, spowite za to mgiełką smutku i przygaszenia losem, tak przedstawia się obraz Whitiego, ślicznego, charakternego, 9 letniego psa w typie szpica. Trudno zgadnąć, jakiż to zbieg okoliczności sprawił, że z końcem lutego 2009 roku znalazł się on we wrocławskim schronisku. Jeszcze trudniej uwierzyć, że nikt, absolutnie nikt, nie szuka tego cuda. Gdyby dopuścić do głosu wyobraźnię, ukazałaby ona psiaka po przemianie, o ile czyjaś wprawna, wiedziona życzliwością ręka, zechciałaby jej dokonać. Nie trzeba specjalnie się wysilać, by dostrzec w tym stworzeniu zaniedbane chwilą nieszczęścia piękno. Pomóżcie przywrócić spojrzeniu Whitiego utracony blask! Niech jego ogonek na powrót zacznie wprawiać w ruch obecność ukochanego człowieka! Serce czterołapka gotowe jest rozstać się z samotnością i poczuciem odrzucenia, by na powrót bić dla nowego pana! Słodki, miły, zdrowy, pełen energii, otwarty na ludzkie towarzystwo Whitie czeka. Błagamy, sprawcie, by to czekanie nie okazały się wyłącznie pobożnym życzeniem porzuconej istoty i jej schroniskowych opiekunów!!! Osoby zainteresowane losem Whitiego proszone są o kontakt pod numerem 0 - 792333938 lub drogą mailową, pisząc na adres info@sewo-life.com Pomniejszone do ogłoszeń zdjęcia: ... kontakt: 0792 333 938 info@sewo-life.com Quote
kikou Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 Ogloszenia Whitiego z 16.03.br ale.gratka.pl zoonet.pl/ bono-polska.pl pajeczyna.pl/ przygarnijzwierzaka.pl kokosy.pl pineska.pl eoferty.pl neeon.pl dwukropek.pl Allegro dla Whitiego z 18.03.09 Przepiękny szpic? Skazany Na Samotność? (587318944) - Aukcje internetowe Allegro Quote
kikou Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 Wiesz, po prostu u nas starszaki mają mało czasu... dlatego ja je tak namolnie ogłaszam..... i chociaż to czasem beznadziejne... mimo wszystko zdarzyło się kilka cudów....;) ten białasek jest podobno jeszcze taki dziarski więc sprawa nie jest tak na ostrzu noża jak zwłaszcza z tymi dużymi chłopakami..... Quote
Lionees Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Nigdy,ale to nigdy nie wejdę już na wątek,jeżeli zobaczę,że Ty go Kikou założyłaś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :placz::placz::placz::placz: Quote
Neris Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Jak będą zdjęcia zawołam Justynkę, ona ma dryg do ogłoszeń. Quote
Lionees Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Reksiu21 napisał(a):.....tylko jakies zdjecie mordki potrzebne No i ....więcej cioteczek na wątku:-( Quote
GoskaGoska Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 bo fakt, ze trzeba jakies inne foto by ruszyc z ogloszeniami Quote
majqa Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 GoskaGoska napisał(a):bo fakt, ze trzeba jakies inne foto by ruszyc z ogloszeniami Kołujcie dziewczyny te fotki, bo tak się nie ruszy z miejsca. Może uda się Wam jeszcze zasięgnąć języka i sprawdzić, jaki charakterek ma biduś, bo że nie ufny, to pamiętam. Quote
wellington Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 zbyt wiele chwilowo o nim nie wiemy, oprócz tego że jest starszy, a to oznacza że ma ograniczony czas na znalezienie domu...potem będzie uśpiony, Kikou, skad masz taka informacje ? Quote
Neris Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 To standard w tym schronie, tam w zasadzie psów powyżej 7 roku zycia brak... Quote
wellington Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Neris napisał(a):To standard w tym schronie, tam w zasadzie psów powyżej 7 roku zycia brak... Moze masz racje, ale jednak chcialabym wiedziec w tym konkretnym przypadku skad kikou jest tak pewna ze pies ma ograniczony czas na znalezienie domu...potem będzie uśpiony,. Ograniczony czas t.zn.ile ? Miesiac ? Dwa ? Trzy ? Quote
duna Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Neris nie wypisuj bzdur albo zmień informatora.W tym schronie jest mnóstwo psów powyzej 7 lat ,chociaż dzię ki naszej wolontariuszce Kindze sporo starych psow wyjeżdza do adopcji do Niemiec.Nigdy nie usypiało sie psów tylko dlatego ze stare ale musza być jeszcze inne przyczyny np.zdrowotne.Nie nakręcaj ludzi i nie podgrzewaj atmosfery bo nie na tym polega pomoc zwierzętom. Quote
Neris Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Pozwolę sobie mieć inne zdanie, sama wyszarpałam spod igły 3 psy, które okazały się ZDROWIUTKIE a miały już wyrok w papierach... Poza tym moje posty nie są ani agresywne ani pozbawione szacunku i tego się również domagam od osób do mnie piszących. Nawet jeśli są to być może przypadkiem pracownicy schronu Quote
duna Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 czy mozesz wyjaśnić w jaki sposób wyszarpałaś spod igły?Dla mnie ta wypowiedz jest niejasna Quote
duna Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Moja wypowiedz równiez nie jest agresywna jedynie miałam na celu wyjaśnic jak bardzo jestes w błędzie. Quote
kikou Posted March 11, 2009 Author Posted March 11, 2009 ...ja tak trochę na zapas przesadzam.... bo boję się że taki stary, mikrus sie pochoruje i trzeba bedzie go uśpić.... Quote
Recommended Posts