Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

We wrocławskim schronisku przebywa
szpickowaty chłopak, mały,
biały w żółte łaty
(swoją drogą bardzo słabo widoczne),
włos dłuższy, 1 ucho leciutko załamane ,
do schroniska trafił 26.02.09,

nr ewid. 345/09, nr na szyi 186,

wiek ok. 9-11 latek.
Prześliczny, malutki psiaczek, choć nieufny.
tak opisuje spotkanie z nim wolontariuszka:
"...Jak inne psiaki podleciały po ciacha to wyszedł ze skrzynki, ale stał z daleka i patrzył. Dałam mu powąchać smaczki, ale tylko powietrze powąchał i na mnie się gapił ;-) Potem coś się na zewnątrz hałas zrobił, więc poleciał..."

Ponizej tekst Majqi do ogloszen z dn 15.03.09, ktory dopowiada troszke o naszym mikrusie:

Przepiękny szpic? Skazany Na Samotność?

Sierść, której śnieżna biel została "skażona" odrobiną żółci, oczka, nie rozświetlone radością, spowite za to mgiełką smutku i przygaszenia losem, tak przedstawia się obraz Whitiego, ślicznego, charakternego, 9 letniego psa w typie szpica. Trudno zgadnąć, jakiż to zbieg okoliczności sprawił, że z końcem lutego 2009 roku znalazł się on we wrocławskim schronisku. Jeszcze trudniej uwierzyć, że nikt, absolutnie nikt, nie szuka tego cuda. Gdyby dopuścić do głosu wyobraźnię, ukazałaby ona psiaka po przemianie, o ile czyjaś wprawna, wiedziona życzliwością ręka, zechciałaby jej dokonać. Nie trzeba specjalnie się wysilać, by dostrzec w tym stworzeniu zaniedbane chwilą nieszczęścia piękno. Pomóżcie przywrócić spojrzeniu Whitiego utracony blask! Niech jego ogonek na powrót zacznie wprawiać w ruch obecność ukochanego człowieka! Serce czterołapka gotowe jest rozstać się z samotnością i poczuciem odrzucenia, by na powrót bić dla nowego pana! Słodki, miły, zdrowy, pełen energii, otwarty na ludzkie towarzystwo Whitie czeka. Błagamy, sprawcie, by to czekanie nie okazały się wyłącznie pobożnym życzeniem porzuconej istoty i jej schroniskowych opiekunów!!!

Osoby zainteresowane losem Whitiego proszone są o kontakt pod numerem 0 - 792333938
lub drogą mailową, pisząc na adres info@sewo-life.com

Pomniejszone do ogłoszeń zdjęcia:

...
kontakt:
0792 333 938
info@sewo-life.com

• Replies 172
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiesz, po prostu u nas starszaki mają mało czasu...
dlatego ja je tak namolnie ogłaszam.....
i chociaż to czasem beznadziejne...
mimo wszystko zdarzyło się kilka cudów....;)

ten białasek jest podobno jeszcze taki dziarski więc sprawa nie jest tak na ostrzu noża jak zwłaszcza z tymi dużymi chłopakami.....

Posted

GoskaGoska napisał(a):
bo fakt, ze trzeba jakies inne foto by ruszyc z ogloszeniami

Kołujcie dziewczyny te fotki, bo tak się nie ruszy z miejsca. Może uda się Wam jeszcze zasięgnąć języka i sprawdzić, jaki charakterek ma biduś, bo że nie ufny, to pamiętam.

Posted

Neris napisał(a):
To standard w tym schronie, tam w zasadzie psów powyżej 7 roku zycia brak...

Moze masz racje, ale jednak chcialabym wiedziec w tym konkretnym przypadku skad kikou jest tak pewna ze pies
ma ograniczony czas na znalezienie domu...potem będzie uśpiony,
.

Ograniczony czas t.zn.ile ?
Miesiac ?
Dwa ?
Trzy ?

Posted

Neris nie wypisuj bzdur albo zmień informatora.W tym schronie jest mnóstwo psów powyzej 7 lat ,chociaż dzię ki naszej wolontariuszce Kindze sporo starych psow wyjeżdza do adopcji do Niemiec.Nigdy nie usypiało sie psów tylko dlatego ze stare ale musza być jeszcze inne przyczyny np.zdrowotne.Nie nakręcaj ludzi i nie podgrzewaj atmosfery bo nie na tym polega pomoc zwierzętom.

Posted

Pozwolę sobie mieć inne zdanie, sama wyszarpałam spod igły 3 psy, które okazały się ZDROWIUTKIE a miały już wyrok w papierach...

Poza tym moje posty nie są ani agresywne ani pozbawione szacunku i tego się również domagam od osób do mnie piszących. Nawet jeśli są to być może przypadkiem pracownicy schronu