Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No przecież taka rybia padlina to najwyższej klasy "perfuma" prawie jak chanel.

Są takie egzemplarze  co uwielbiają krowie łajna i inne "pachnące" trofea.

Moja druga niufeczka taka była,a wykąpać takie cielsko to był dopiero wyczyn.Wsadzić 60 kilo do wanny........

Na szczęście z wychodzeniem z wanny nie było problemu.Sama wyskakiwała.

Posted

Ha, ha, ha! Już to widzę oczyma duszy! Pewno wszystko tonęło w wodzie, co? Skoro nieduży pies, wyskakując z wanny potrafi zalać całą łazienkę, to wyobrażam sobie, co robi duży.

Posted

Kiedy tak na oko Psotka przed kąpielą i po niewiele się z wyglądu różni - czy brudna czy czysta wygląda jak biedna, zmokła kura.

A Karmelka nie ma już piąty dzień. Strasznie mi smutno.

Posted
O 4.09.2016 o 21:05, irenas napisał:

Ha, ha, ha! Już to widzę oczyma duszy! Pewno wszystko tonęło w wodzie, co? Skoro nieduży pies, wyskakując z wanny potrafi zalać całą łazienkę, to wyobrażam sobie, co robi duży.

Nie było tak źle.

W wannie była wytarta porządnie ręcznikami a w łazience na podłodze był rozłożony kocyk polarowy.

Następnie szybciutko do ogródka na trawkę.

Najgorzej było późną jesienią......

Trzymam kciuki żeby Karmelek wrócił w domowe pielesze.

Posted

KubTal. Wczoraj zupełnie nie miałam nastroju na pisanie. Ta historia z Karmelkiem mnie przygnębia. Ale odpisałam na Twój prywatny list. Dziękuję za duchowe wsparcie.

Posted

Nie ma. Obawiam się, że tak już zostanie. Wystawiłam jedzenie na taras, żeby w razie czego się pożywił, jeśli boi się wejść do domu (w co raczej wątpię, on się tej zgrai wariatów nie kłaniał), ale nikt tego nie tknął. O moich podejrzeniach vide na wątku Szerloka.

Posted

Słyszałam, że niektóre koty odchodzą z miejsc zbyt hałaśliwych i niespokojnych, znajdując sobie spokojniejsze lokum, a mój dom sprzed tygodnia to był jeden harmider do kwadratu. Byłoby miło, gdyby Karmelek wrócił na zimę, wtedy już będzie zdecydowanie ciszej.

O Psotce właściwie nic nowego nie mam do dodania. Coraz lepiej wpasowuje się w stado, nawet Szerlok - któremu nie przypadła do gustu - przestał jej pokazywać zęby, nadal jednak boi się bardzo wielu rzeczy: wystarczy, że zbyt energicznie  wyciągnę łyżkę do polizania, a już odskakuje jak oparzona. A tak poza tym istnieje poważne niebezpieczeństwo, że nikomu jej nie oddam. Wygląda na to, że nie mam kwalifikacji na opiekuna tymczasowego.

Posted

Działki pustoszeją już w końcu października. Ale może Karmelek wróci wcześniej?

Irenasie,  nie daj owładnąć afektem do Psotki,  bo psy na drogę, wyrzucają tutaj  często.  I co będzie,  jak znowu ktoś wyrzuci psa? Szkoda dobrego DT,  bo jest ich niewiele.  Psotkę chętnie  obfocimy tak poczynając od środy, zamówimy ogłoszenia u Kyioshi,  która je wspaniałe pisze, Ty  jeszcze umówisz u naszej wetki kastrację,  o finansowanie której poprosimy Akcję Sterylizacja  i........ Psotka szybciutko znajdzie DS :)). 

• Upvote 1
Posted

No, jeśli nadal będzie tak jak dzisiaj: przez godzinę tuż nad głową latał mi kukuruźnik, sąsiad Jacek kosił trawę wyjątkowo hałaśliwą kosiarką, obok płotu przechodzili ludzie z wielkim psem trzymanym cały tydzień na łańcuchu a w niedzielę na smyczy, co skutkowało koncertem szczeków moich psów, a obok darły się z radości życia niespodziewanie przyjechane wnuki sąsiadów, to nie sądzę, żeby Karmelek uznał to miejsce za spokojne i nadające się do zamieszkania! Sama miałam ochotę rzucić się z wysokiego parteru. Z utęsknieniem czekam na jesień.

Dziękuję za obietnicę pomocy w walce z afektem do Psotki, Również moja dawna znajoma z Legionowa, niejaka pani Małgosia Luzak, obiecała pomoc w umieszczaniu Psotki w nowym domu. Jeśli istotnie znajdzie się szybko ktoś chętny (i jednocześnie odpowiedni), to dobrze, a jeśli nie... drugie dobrze. Ja jednak się nie nadaję na dt. Od razu przywiązuję się jak chłop do ziemi. Nawet kiedy oddawałam małe papużki, bo mi się faliste rozmnożyły, to serce mi się kroiło na drobne plasterki.

Posted

Irenasku, a jak kolejna wyrzucona psina to będzie stary kulawy nieadoptowalny pies? To takiego siłą rzeczy sobie trzeba zostawić, jak u nas autystyczna Zulka czy ciągle chora na uszy Milka.. Reszta sio! do domku!? Póki młoda, ładna, wesoła.

Posted

Widać,  że  Małgosie są  mądre z natury :)). TZ jedzie  jutro do MM,  przywiezie prawdziwy aparat fotograficzny ;) i od środy możemy się umawiać na seans :D. Od czegoś trzeba zacząć. 

Posted

Umówiłyśmy się na środę. Malagosku masz rację oczywiście, ale serce nie sługa... W makowskim kojcu jest taki 12 letni Czarek, na pewno nikt go nie weźmie. Istotnie stare psy, jak starzy ludzie, nie cieszą się szczególnym powodzeniem!

Posted

Irenko,  zapytam przewrotnie,  czy znasz psa,  którego po dłuższej znajomości nie pokochasz i nie zapragniesz sobie zostawić na zawsze?  Mnie bardzo trudno było się rozstać z ONkiem Maxem,  sznaucerowatą Bafi,  czy ogarowatą Randą. Ba,  nawet po rozstaniu z krótkoterminowym Szarutkiem,  rzewnie płakałam.  Przy Lerce,  która z powodów fizjologicznych i rodzinnych tymczasowała u nas prawie rok,  załamałam się  i ja i TZ i...... bałam się  zniszczyć jej ogromne przywiązanie do Bliss, bo nie wiadomo,  jak by to się  na niej odbiło.   Tak została u nas.  Ale u mnie w MM,  jest teraz Gminny Tymczasowy Punkt Przetrzymań,  wspaniale prowadzony przez Panią Asię  i "moje" makowskie bezdomniaki,  znajdują tam opiekę i szansę na dobry DS. 

Posted

Ja też jestem za tym, aby jak najszybciej Psotke ogłaszać. Młoda, ładna znajdzie dom.

Lepiej sobie zostawić miejsce na prawdziwy tymczas bez wyjścia.

Piszesz irenas, że się przyzwyczajasz. Pamiętaj, że pies mniej. A jak dom będzie ekstra, to chyba nie szkoda oddawać.