Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam

nie mam pojęcia z czym zostawiać szczeniaka samego w domu.. hodowczyni poleca mi kość wołowa albo ogon do gryzienia, ale nie wiem czy cały czas będzie tym zainteresowany i się nie znudzi czy podda bo nie będzie sobie dawać rady.. nie chcę żeby się czail na meble czy sofę żeby sobie pogryzc podczas mojej nieobecności w domu. 

uczenie od samego początku zostawiania samego w domu... jak wam to szło?

Posted

Mój zostaje z zabawkami (trzeba sprawdzać, czy są całe). Rozkładam je w dostępnej dla psa części mieszkania, żeby zawsze coś fajnego gdzieś leżało. Nie zostawiam kości ani innych części do jedzenia, bo zauważyłam, że młody szybko wyciamcia sobie część i czasami połyka.  Wolę to mieć pod kontrolą. Poza tym szczeniak wybiegany rano (niestety wstaję wcześniej i robię 45 minutowy spacer z ćwiczeniami) po prostu śpi. Dwa razy udało mi się wrócić wcześniej i go obudziłam. Wpadki też się zdarzają - rozpracował książkę i papier toaletowy z łazienki (niedomknięte drzwi).

• Upvote 1
Posted

heeheeh, ale ja się trochę boję zostawiać z zabawkami.. a jeśli by mi pogryzl i zjadł taka zabawkę? kurcze.. a kong? jakieś zajęcie muszę mu dać, a co do spacerów to już zaczynam się przyzwyczajać wstawać godzinę wcześniej hehehe ale przy okazji będziemy chodzić do piekarni po ciepłe bułeczki:**

Posted

My chodzimy w takim wielkim parku z jeziorami i stadniną. O świcie są tylko wędkarze i my :) Kalosze, kawa w kubku termicznym - nie jest źle :)

Posted

Ale przyjemnie ahh kawa w kubku to świetny pomysł! też tak chyba będę robić. kiedyś mógłby byśmy wyjść razem na jakiś spacer hahahaha tylko nie z rana hehehehe