MargoK Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Czy znasz też inne choroby dziedziczone wielogenowo? chodzi mi np o choroby oczu, albo SA (sabaceus adenitis) Quote
Gosia Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Jeśli chodzi o choroby oczu, to dobrze znam jedynie PRA- jest dziedziczone wprost- czyli należy eliminować z hodowli każde zwierzę obciążone tą wadą. Jeśli chodzi o sabaceus adenitis, to wiem tylko tyle, że jest to w 95 % choroba dziedziczna, nie wiem, jak dziedziczona, mogę Ci tylko obiecać, że dam Ci linki (ale po angielsku) na priva i tam sobie poczytasz. Japończycy to badają. Na priv wysyłam Ci linka do strony. W wyszukiwarkę wpisujesz chorobę- mnie wywaliło kilkadziesiąt linków. Pozdrawiam- Quote
Agappe Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 WYNIKI OFICJALNE: [SIZE="3"]Sędzia: Dusan Paunovic (PL) PSY klasa Szczeniąt/Puppy Class 1 (2051) HAKUMA Halne Wzgórze - oc.wybitnie obiecująca, lokata I klasa Młodzieży/Youth Class 2 (2052-2053) ARIGATAIOKURIMONO GO Byu-Ti-Sawa - nieobecny RENSO-SURU FUEN NO OKA Roal - oc.doskonała, lokata I, Zw.Młodzieży klasa Pośrednia/Intermediate Class 2 (2054-2055) KAKUJITSU Halne Wzgórze - oc.doskonała, lokata I, CWC, CACIB, NDPwR, Zw.Rasy TENKEITEKI Halne Wzgórze - oc.bardzo dobra, lokata II klasa Otwarta/Open Class 5 (2056-2060) BENI Tajgeta - oc.doskonała, lokata I, CWC, res.CACIB BISHO-SURO Tajgeta - oc.doskonała, lokata II DENSHI Yamamoto - oc.bardzo dobra NIKOBAYASHI Roal - oc.doskonała, lokata III TORII Puchate Kreple - oc.doskonała, lokata IV klasa Championów/Champion Class 1 (2061) YORITOMO Matagiinu - oc.doskonała, lokata I, CWC SUKI klasa Szczeniąt/Puppy Class 1 (2062) MIYAZU HIME ze Szpilkowego Lasu - oc.wybitnie obiecująca, lokata I, NSzwR(w wynikach oficjalnych brak NSzwR) [B]klasa Młodzieży/Youth Class 7 (2063-2069) AKASHIA GO Sensakura - nie podlega ocenie AZAYAKA Halne Wzgórze - oc.doskonała, lokata I, Zw.Młodzieży, NJwR Akita u Izis EMIKO - nieobecna Akita u Izis ERI - nieobecna Akita u Izis FUMIKO - oc.doskonała, lokata IV SAIAI Halne Wzgórze - oc.doskoanała, lokata III SUKI Delle Bianche Vallate - oc.doskonała, lokata II klasa Pośrednia/Intermediate Class 1 (2070) TAKUMASHISA Halne Wzgórze - oc.doskonała, lokata I, CWC, res.CACIB klasa Otwarta/Open Class 3 (2071-2073) AMORINA Złota Śnieżka - oc.doskonała, lokata III B'ARU KIICHIGO Tajgeta - oc.doskonała, lokata I, CWC, CACIB, NDSwR Akita u Izis BIKI - oc.doskonała, lokata II Źródlo: Wyniki XIV MWPR Katowice 2009 Quote
Recommended Posts