elfrida Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 Witajcie. Jestem w kropce. Może ktoś mi podpowie, co mogę zrobić dodatkowo oprócz ogłoszeń w necie i wywieszonych w miejscu zabrania Małej. Chciałam uniknąć wzywania Animal Patrolu, bo zdaję sobie sprawę z tego, że starszy psiak trafiający do schroniska jest skazany na wyrok...... Mała biegała cały dzień w okolicach Żabki na Franciszkańskiej, przy Kowalskiej. Trafiła grzecznościowo do mojej cioci, niestety nie może u niej długo pozostać, ponieważ gania koty w ogrodzie. Jedna kotka do dzisiaj nie wróciła :-(. Być może reaguje tak tylko na koty ''na wybiegu''. Nie wiem, i niestety nie mam sumienia narażać swoich kotów na kolejną traumę. Pierwszą przeżyły po adopcji schroniskowego psiaka. Walczyliśmy wszystkimi sposobamiprawie 5 miesięcy ze wzajemną akceptacją. Udało się, ale wiem, że kolejny ''zabójca'' w kocich oczach może odbić się na ich zdrowiu. Zainteresowałam się sunią odruchowo....była przerażona, wystraszona trąbiącymi samochodami. Wielokrotnie przebiegała przez ulicę. Wtedy wiedziałam, co mam zrobić....teraz nie jest to dla mnie już tak oczywiste....Gdyby nie koty, to Mała zostałaby u cioci, nawet sama mogłabym ją wziąć, ale..... Sunia jest już starszą psinką. Jest łagodna, wpatrzona w człowieka i wdzięczna za wszystko. Nie oddala się od niego, a jeśli już, to przybiega na zawołanie. Jest radosna i kochana. Ona mi zaufała, ja ją zdradziłam wywożąc w kolejne miejsce. W ''nowym'' miejscu też jest problem..co dalej? Co mogę zrobić? W necie nikt jej nie szuka. Na miejscu również nikt o nią nie pytał :-(. Podejrzewam, że właśnie na Franciszkańskiej została wyrzucona z samochodu, ponieważ na krótkim jej odcinku biegała tak, jakby czegoś szukała....... Będę Wam bardzo wdzięczna za jakiekolwiek sugestie. Pozdrawiam. Karolina Quote
jankamałpa Posted August 1, 2016 Posted August 1, 2016 Trzeba znaleźć dla niej dom bez kotów ale to jest bardzo trudne. Ja sama szukam domu dla psiaka, który został zabrany spod bloku do schroniska w Wojtyszkach i nikt nie chce mi pomóc. Trzeba pytać, znajomych, przyjaciół może się ktoś ulituje. Śliczna psina. Quote
elfrida Posted August 1, 2016 Author Posted August 1, 2016 Janka@, dziękuję za odpowiedź. Może się okazać, że w domu w którym koty po prostu ''są'' i nie biegają po podwórku będzie ok. Dojrzewam do tego, aby to sprawdzić. Sunia jest kochana i przeurocza. Jesteśmy po wizycie u weterynarza. Jej wiek określono na jakieś 8-10 lat. Jest w dobrej kondycji, ząbki ma, jak na swoje lata w super stanie. Tak, jak myślałam, nie posiada chipa. Jak mnie dzisiaj zobaczyła, ogonek cały czas merdał i oczka wpatrywały się we mnie. W samochodzie, u weterynarza, w poczekalni nie ma żadnego problemu. Lubi psy i chętnie się z nimi zapoznaje i obwąchuje. Można by powiedzieć, że to sunia idealna. W domu nie brudzi. Zaczepia sunię cioci do zabawy, ale ponieważ to już bardzo wiekowa psina, nie odwzajemnia jej zaczepek. Od dzisiaj Mała będzie chodziła po ogrodzie na długaśnej smyczy, aby nie siać zamętu...może całe towarzystwo się zaakceptuje? Kamień spadł mi z serca, Zagubiona kicia cioci dzisiaj wróciła. Mamy czas do 20 sierpnia, ponieważ ciocia wyjeżdża do sanatorium.......Do schroniska na pewno nie trafi, ale znowu będzie musiała zmienić miejsce, przynajmniej na czas pobytu cioci w sanatorium :-(. Quote
jankamałpa Posted August 2, 2016 Posted August 2, 2016 To ogólnie wiadomości nie są złe :). Takie psiny są mega wdzięczne. Sama przygarnęłam takiego psa prosto z ulicy i był super psem. Quote
elfrida Posted August 3, 2016 Author Posted August 3, 2016 Azalia, Mała waży 5,5 kg. Nie chcę zapeszać.....ale chyba zostanie jednak u Cioci. Będzie sunią traktowaną, jak sunia z blokowiska, czyli na spacerki po ogrodzie na długaśnej smyczy za dnia...a jak koty pójdą spać do piwnicy, to będzie mogła swobodnie się wybiegać ;-). Taki zamiennik parku, tylko w wieczornych porach. Jutro potwierdzę i poproszę o zamknięcie wątku....ufffff :-) Quote
elfrida Posted August 3, 2016 Author Posted August 3, 2016 1 godzinę temu, azalia napisał: Śliczna sunieczka.Ile ona może ważyć? Azalia, Mała waży 5,5 kg. Nie chcę zapeszać.....ale chyba zostanie jednak u Cioci. Będzie sunią traktowaną, jak sunia z blokowiska, czyli na spacerki po ogrodzie na długaśnej smyczy za dnia...a jak koty pójdą spać do piwnicy, to będzie mogła swobodnie się wybiegać ;-). Taki zamiennik parku, tylko w wieczornych porach. Jutro potwierdzę i poproszę o zamknięcie wątku....ufffff :-) Quote
azalia Posted November 18, 2016 Posted November 18, 2016 Co słychać u suni? Została u cioci?Dogaduje się z kotami? Quote
Recommended Posts