Paulina99 Posted July 13, 2016 Posted July 13, 2016 Witam wszystkich, mam ogromny problem z psiakiem jest to pies rasy shih-tzu ma 4 miesiace. Chidzimy z nim na dwor bardzo czesto, ale i tak robi nam siku czy nawet kupe聽w domu, najgorszy problem jest taki ze robi siku na kanape i na posciel, chyba juz wszystkiego probowalismy. Nie mozemy sobie z nim dac juz rady. Moze ktos mial juz taki problem i pomoze? Quote
bou Posted July 13, 2016 Posted July 13, 2016 Ty tak powa偶nie,czy trollujesz?Przygotowa艂as si臋 jako艣 na przyj臋cie i wychowanie psa?Co to jest to "wszystko" czego pr贸bowa艂a艣? Poczytaj troche o wychowaniu i zachowaniu szczeni膮t.W ramach pomocy po艣cieli Ci tu nikt raczej nie upierze... 1 Quote
gojka Posted July 13, 2016 Posted July 13, 2016 Tw贸j pies jest niemowlakiem.Trudno id niemowlaka wymaga膰 by korzysta艂 z toalety. Podobnie nie mo偶esz wymaga膰 by Tw贸j pies wytrzymywa艂 i rozumia艂 po co z nim wychodzisz na dw贸r. Musisz to robi膰 jak najcz臋艣ciej,po posi艂ku,po zabawie,po spaniu. A i tak wpadki b臋d膮 si臋 zdarza膰. Je艣li nie chcesz by pies robi艂 na 艂贸偶ko-po prostu nie pozwalaj mu tam wchodzi膰-zdejmuj i stawiaj na pod艂odze. Poza tym wydaje mi si臋,偶e 4msc shitsiak sam na 艂贸偶ko nie wejdzie... Rozumiem,偶e pierwszy raz masz szczeniaka? Quote
Paulina99 Posted July 13, 2016 Author Posted July 13, 2016 Nie nie mam pierwszy raz szczeniaka. 聽 Quote
Sowa Posted July 13, 2016 Posted July 13, 2016 Psy ma艂ych ras z regu艂y znacznie d艂u偶ej ucz膮 si臋 za艂atwiania potrzeb fizjologicznych tylko na spacerze. Ale i zdrowe psy ma艂ych ras rzadko zanieczyszczaj膮 legowisko. Dlatego sikanie na kanap臋 czy po艣ciel mo偶na spr贸bowa膰 wyeliminowa膰 w prosty spos贸b - na jedn膮 noc po艂o偶y膰 na kanapie lub po艣cieli prze艣cierade艂ko, na kt贸rym 艣pi pies. U znajomych mi ps贸w poskutkowa艂o. Quote
Recommended Posts