Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich, mam ogromny problem z psiakiem jest to pies rasy shih-tzu ma 4 miesiace. Chidzimy z nim na dwor bardzo czesto, ale i tak robi nam siku czy nawet kupe聽w domu, najgorszy problem jest taki ze robi siku na kanape i na posciel, chyba juz wszystkiego probowalismy. Nie mozemy sobie z nim dac juz rady. Moze ktos mial juz taki problem i pomoze? 馃槈

Posted

Ty tak powa偶nie,czy trollujesz?Przygotowa艂as si臋 jako艣 na przyj臋cie i wychowanie psa?Co to jest to "wszystko" czego pr贸bowa艂a艣?

Poczytaj troche o wychowaniu i zachowaniu szczeni膮t.W ramach pomocy po艣cieli Ci tu nikt raczej nie upierze...

• Upvote 1
Posted

Tw贸j pies jest niemowlakiem.Trudno id niemowlaka wymaga膰 by korzysta艂 z toalety.

Podobnie nie mo偶esz wymaga膰 by Tw贸j pies wytrzymywa艂 i rozumia艂 po co z nim wychodzisz na dw贸r.

Musisz to robi膰 jak najcz臋艣ciej,po posi艂ku,po zabawie,po spaniu.

A i tak wpadki b臋d膮 si臋 zdarza膰.

Je艣li nie chcesz by pies robi艂 na 艂贸偶ko-po prostu nie pozwalaj mu tam wchodzi膰-zdejmuj i stawiaj na pod艂odze.

Poza tym wydaje mi si臋,偶e 4msc shitsiak sam na 艂贸偶ko nie wejdzie...

Rozumiem,偶e pierwszy raz masz szczeniaka?

Posted

Psy ma艂ych ras z regu艂y znacznie d艂u偶ej ucz膮 si臋 za艂atwiania potrzeb fizjologicznych tylko na spacerze. Ale i zdrowe psy ma艂ych ras rzadko zanieczyszczaj膮 legowisko.

Dlatego sikanie na kanap臋 czy po艣ciel mo偶na spr贸bowa膰 wyeliminowa膰 w prosty spos贸b - na jedn膮 noc po艂o偶y膰 na kanapie lub po艣cieli prze艣cierade艂ko, na kt贸rym 艣pi pies. U znajomych mi ps贸w poskutkowa艂o.

• Margo changed the title to Pomocy - mam ogromny problem z shih-tzu