ciapuś Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Kudłatek jest wspaniałym wesołym pieskiem, który uwielbia zabawę i kontakt z człowiekiem .Ale co się dziwić skoro jest jeszcze podlotkiem. Ma zaledwie 1 rok z czego połowę swego życia spędził w zimnym, ciemnym boksie z dala od ludzi, biegania po zielonej trawce czy bielutkim śniegu. Mimo tak niekorzystnego startu wyrósł na psa pełnego uczuć ,tak do innych zwierząt jak i do ludzi którzy go tak zawiedli. Kiedy wchodzi się do niego do boksu skacze liże po rękach i twarzy, prosząc o troszeczkę pieszczot. Niestety mimo tylu zalet psiak ma zerowe szanse na adopcję ,ponieważ jego sierść jest w opłakanym stanie. Nawet nie chce myśleć jak wygląda jego skóra pod tymi kołtunami. Jeśli nie uda nam sie pomóc mu już teraz za jakiś czas na pewno dojdą problemy ze skórą typu grzybica czy inne świństwo i wtedy to już na pewno nikt nie zwróci na niego uwagi. Zwracam się wiec do wszystkich o pomoc dla Kudłatka. Kontakt w sprawie psa agamic@onet.eu 792-061-133 Agnieszka Quote
wanda szostek Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Biedulek. Trzeba go szybko ostrzyc. Pomoc pilnie potrzebna. Quote
Dorothy Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 no, narazie jeszcze byloby co pozostawic, za niedlugo pozostanie golenie na lyso:-( ma takie wierne oczy wyglada na nieduzego... Quote
ciapuś Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 Wiem że powinno sie go jak najszybciej obciąć ,ale boje się że może zrobić się jeszcze bardzo zimno i zamiast mu pomóc zaszkodzę.Można by było też dać go do boksów w pomieszczeniu po obcięciu ale on jest sierota i boje się że może sobie w nowym boksie nie dać rady. W boksie w którym jest ma 3 kolegów niedoli z którymi jest od zawsze i z którymi świetnie się dogaduje.Kiedy były mrozy siedzieli w jednej budzie i grzali się nawzajem. Gdyby ktoś sie zdecydował dać mu DT to piesek przyjedzie do niego pięknie obcięty bo już fryzjer na niego czeka. Quote
zuzka Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 I następna biedula której trzeba szybko pomóc :shake: Quote
wanda szostek Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 zuzka napisał(a):I następna biedula której trzeba szybko pomóc :shake: Chyba już się do tego przyzwyczaiłyście. Nie zauważyłam u Was zastoju w interesie Ciapuś kiedy wznawiasz bazarek. Moja obróżka ciut za szeroka dla małej pewnie ta druga byłaby lepsza. Quote
ciapuś Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 mam cały czas bazarki ,przy tym psim nieszczęściu każda złotówka się liczy więc nie leniuchuje :evil_lol: http://www.dogomania.pl/forum/f99/kaczuszka-zyrafa-malpka-myszka-zabka-na-twoja-komore-dochod-dla-fpr-zwp-do-10-03-a-132798/ http://www.dogomania.pl/forum/f99/roznosci-na-fpr-zwp-do-10-03-a-132776/ http://www.dogomania.pl/forum/f99/fatalaszki-bizuteria-smycze-obroze-puzzle-na-fpr-zwp-do-08-03-a-132644/ Quote
matrioszka2 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Ciapusiu, myślę, że dla dobra psa, trzeba go ostrzyc. Podobnego (ale naprawdę dreda!) przygarnęłam rok temu z ulicy.W życiu nie widziałam pcheł, a jak ją facet golił do łysa, zobaczyłam pchły w niesamowitych ilościach i tak opite, że wyglądały jak siemie lniane ! Czołgały się ! Proponuję zwrócić się do Taks; ona szyje takie piękne kubraczki polarowo-brezentowe.Jestem gotowa sfinansować ten zakup, tylko zróbcie z Łatka sznaucera. P.S. Przy okazji podeślę zdjęcia mojej suki "PO", a jak wyglądała wcześniej, to można zobaczyć na METAMORFOZACH na przykładzie "Metamofroza Bruna" (jakaś 101 strona wątku). Quote
ciapuś Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 Wiem że to zabrzmi niewiarygodnie ale psy w naszym schronisku nie maja pcheł :-o Miałam już wielu podopiecznych ze schroniska na tymczasie i nigdy nie miały, natomiast jak wszystkie psy ze schroniska śmierdzą niemiłosiernie. Kiedy jechałyśmy z jednym z ostatnich jakie wyciągałyśmy autobusem ludzie od nas uciekali z obrzydzeniem bo psa nie było widać a od nas śmierdziało strasznie :evil_lol: W schronisku siedział kilka miesięcy i nikt nawet na niego nie spojrzał a po obcięciu telefony sie urywały Quote
ciapuś Posted March 6, 2009 Author Posted March 6, 2009 matrioszka2 bardzo dziękuje za propozycję też już nad tym myślałam ale w schroniskowym boksie ubranko się nie sprawdzi Quote
czarna0987 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Jaki biedaczek Dziewczyny ratujcie go :modla::modla::modla: Quote
Niewiasta_21 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Podnosimy i prosimy o DT. Po obcięciu napewno telefony będą sie urywac! Quote
wanda szostek Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 ciapuś napisał(a):Wiem że to zabrzmi niewiarygodnie ale psy w naszym schronisku nie maja pcheł :-o Miałam już wielu podopiecznych ze schroniska na tymczasie i nigdy nie miały, natomiast jak wszystkie psy ze schroniska śmierdzą niemiłosiernie. Kiedy jechałyśmy z jednym z ostatnich jakie wyciągałyśmy autobusem ludzie od nas uciekali z obrzydzeniem bo psa nie było widać a od nas śmierdziało strasznie :evil_lol: W schronisku siedział kilka miesięcy i nikt nawet na niego nie spojrzał a po obcięciu telefony sie urywały Och znam ten smrodek. Jak córka od Was Hienka wiozła pociągiem w zimie , okna pozamykane to była pełna uznania dla pasażerów, ze ten smrodek znosili. Kilkakrotne kąpiele tego zlikwidować nie mogły Quote
matrioszka2 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Taka była po ogoleniu Taka była po odrośnięciu Taka ładna po fryzjerze (wersja letnia z lipca) Ta - tutaj - sierota tez by mogła taka ślyczna być.:loveu: Quote
szajbus Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Pięknisiu czekam na lepsze fotencje i biorę cię na warsztat ogłoszeń Quote
ciapuś Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 Byłam dzisiaj w schronie ale lepszych fotek nie mam.Kudłatek wygląda jeszcze gorzej niż na zdjęciach.Może w poniedziałek uda mi się coś zadziałać. Quote
ciapuś Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 zapraszam na kolejny bazarek http://www.dogomania.pl/forum/f99/sliczne-bluzeczki-do-14-03-dochod-na-fpr-zwp-133095/ Quote
matrioszka2 Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Ciapusiu, a zwierzątka u Wandy w Przyborówku mają ubranka.Może jednak ogolić młodego i ubrać ? Raz na tydzień wyprać kaftan i przebrać w świeży.Potrzeba wtedy dwa ubranka.Pomyśl. Quote
Recommended Posts