magdusiek Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 mam Beagla od 3 dni ma 8 tygodni, cale dnie spędza w pokoju babcinym z babcią , spi w koszyku tak sie super przyzwyczaiła , wieczorem zabieram ja do siebie do pokoju na góre bawie sie tam z nią potem troszke śpi potem jescze na siku i znosze ją na dół do babci i tam zostawiam . Dobrze robie ze zabiera ja i zmieniam miejsce? pytam bo nie chce wprowadzac chaosu w jej zycie , wydaje mi sie ze jezeli zawsze przesypia noc u babci to nie powiino byc problemu , pomrukuje troszke jak wychodze ale uspokaja sie i spi doradzcie cos bo wiem juz co to nie przespane noce i chciałabym tego uniknąc Quote
asher Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 ja nie bardzo rozumiem :niewiem: jesli pies przyzwyczail sie do spania w pokoju babci i jest mu tam dobrze, jesli nikomu z domownikow - zwlaszcza babci :wink: - to nie przeszkadza, to w czym problem? Quote
Basenji Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Też nie bardzo rozumiem, o co ci chodzi? Jeżeli miejsce spania psicy odpowiada wam i jej to chyba sprawa załatwiona? Zdrówko 8) Quote
onka Posted December 10, 2004 Posted December 10, 2004 hmmm to ja tez niewiele rozumiem z tego co zostało napisane :oops: ale jeśli chodzi o miejsce psa to jęsli pasuje mu u babci w pokoju w koszyku to nie widze problemu ,że weźmiesz psa do siebie na jakis czas a potem odnosisz go znowu do koszyka - to nawet dobrze bo psiak się uczy gdzie jest jego miejsce-jeszcze do tego proponuje komendę "na miejsce "albo "miejsce" moż eto się potem przyfdac kiedy pies będzie musiał byc odesłany własnie na miejsce mimo tego,ż emoje psy mają "swoje miejsca" to i tak w ciągu dnia śpią gdzie popadnie ;) najczęsciej pod moimi nogami czyli tam gdzie akurat na "dłużej "jestem ja w nocy mimo że psy mają swoje miejsa golden śpi z nami w sy[pialni koło łóżka na chodniku a grzywaczka na miejscu goldena w przedpokoju więc wymieniają sie jak im sie podoba :) niemniej bardzo ważne jest to,ż ekażdy pies wie gdzie jest jego miejsce i na komendę oba idą sobie każde do siebie Quote
coztego Posted December 10, 2004 Posted December 10, 2004 chce też zeby sie przyzwyczaił do tego ze mnie moze nie byc i zeby nie psiczał... To wykorzystaj ten czas i zacznij go uczyć pozostawania samotnie w domu. Na wychowaniu znajdziesz rady jak to robić. Ale pies wie, że co innego "sam w domu" a co innego "sam w pokoju", więc zamykanie go w pokoju nie będzie tym samym co zamykanie go samego w domu. Żeby ćwiczyć pozostawianie psa w domu, musicie wszyscy z domu wychodzić. Zmienianie miejsca przebywania jest jak najbardziej normalne, to nawet dobrze jak pies poznaje świat. Mój pies chodzi po całym mieszkaniu, w ciągu dnia przebywa tam, gdzie ma ochotę, a w nocy śpi zawsze ze mną w pokoju. 8) Quote
Baśka Posted December 10, 2004 Posted December 10, 2004 ... i tak dość juz piszczy gdy tylko sie gdzies rusza ... magdusiek, pamiętaj, że te tygodnie, które teraz nadejdą, są najważniejsze w socjalizaji psiaka. Nie ma potrzeby bez powodu (jeśli to nie kwarantanna) trzymać go w domu ... niech poznaje świat i nabiera odwagi i pewności siebie. Quote
Recommended Posts