Delph Posted July 21, 2016 Posted July 21, 2016 Spróbuj obroży feromonowej, kilku moim psom pomogła. I łagodnych tabletek, np. Stress Out polecam. Quote
Fredi Posted July 26, 2016 Author Posted July 26, 2016 Taka obroże dostane w zoologicznym? Ostatnio pies wariuje, malo spi, piszczy, czasami wyje, drapie w drzwi... A w niedziele bylam z nim dwa razy po 1 km i wieczorem 9 km. Wczoraj rano w razy po km i wieczorem 7km, do tego dwa razy dziennie sztuczki... Dzisiaj powinien padać, a dostaje sygnały, ze wariuje :( Quote
wronka Posted July 26, 2016 Posted July 26, 2016 Adaptil (obroża albo dyfuzor włączany do kontaktu) można kupić albo w zoologicznym stacjonarnym (choć pewnie na zamówienie) albo przez net. U swojego psa łączyłam feromony z KalmAidem. Oczywiście nie możesz oczekiwać cudu, ale warto spróbować - taki zestaw powinien ułatwić psu wyciszanie, nie ogłupiając go i nie spowalniając. Quote
Fredi Posted July 26, 2016 Author Posted July 26, 2016 A na jakiej zasadzie to dziala? To trzeba uzywac przez jakis czas czy juz na zawsze? Quote
wronka Posted July 26, 2016 Posted July 26, 2016 Ja stosowałam w pierwszym okresie po przyjściu Szermana do nowego domu (silny lęk separacyjny), przez około 1,5-2 miesiące. Quote
brennan_heart Posted June 12, 2017 Posted June 12, 2017 Cześć, chciałem spytać jak tam Fredi? Ogarnał sie? :) Quote
Recommended Posts