Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja sie dziwiłam co to nam Onka3 pospolita forsycję w trzech odsłonch funduje, a okazuje sie że to nie forsycja!:roll:

Ciekawe czy ktoś wie co to są,te kwitnace na żółto patyki ?

Posted

[quote name='togaa']Ja sie dziwiłam co to nam Onka3 pospolita forsycję w trzech odsłonch funduje, a okazuje sie że to nie forsycja!:roll:

Ciekawe czy ktoś wie co to są,te kwitnace na żółto patyki ?
musi jakieś cudo, bo na forsycję za wcześnie...

Posted

No cioteczki :cool3: ładnieście mnie podsumowały z tymi badylami :mad:.
A to cudo to jest[FONT=Book Antiqua] jaśmin nagokwiatowy :evil_lol:[/FONT]

[FONT=Book Antiqua]Pierwsze kwiaty ukazują się na krzewach jaśminu[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]nagokwiatowego już w końcu października, [/FONT]
[FONT=Book Antiqua]a kwitnienie trwa stopniowo aż do końca kwietnia,[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]z przerwami w czasie mrozów. Złocistożółte, delikatnie[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]pachnące, rurkowate kwiaty rozmieszczone są[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]pojedyńczo na całej długości wiotkich, cienkich [/FONT]
[FONT=Book Antiqua]i bezlistnych pędów zeszłorocznych.[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]Po kwitnieniu rośliny wypuszczają ciemnozielone,[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]błyszczące, trójlistkowe, bardzo ozdobne liście, które[/FONT]
[FONT=Book Antiqua]utrzymują się przez cały sezon, a opadają przed zimą.[/FONT]

Bazarak będzie ;).

Lolitku :loveu: co porabiasz, pogoniłeś już śnieg :cool3:.

Posted

[quote name='kado']Lolito:loveu: wpadłam Cie wycałować między jednym, a drugim pakowanym kartonem:)

kado czemu jesteś tak daleko, chętnie byśmy pomogli ;), mam wprawę w przeprowadzkach :evil_lol:.

Dostałam od koleżanki Danusi :loveu: 11 zł dla Lolcia, togaa może wpisuj na razie przychody Lolcia w drugim poście aby nie umknęły, a jak bubu będzie miała chwilkę to wpisze w pierwszy.

Posted

[quote name='ona03']kado czemu jesteś tak daleko, chętnie byśmy pomogli ;), mam wprawę w przeprowadzkach :evil_lol:.

No właśnie, bo my wszystkie tak rozrzucone po kraju jesteśmy....ech.
Ale wiecie ...dla chcącego nic trudnego:cool3:
Szorstki już u dziadków na mini wakacjach:evil_lol: Załapał się dzisiaj na urodzinki u szwagra...mama mówi, że Kadunio podniebienie to raczej francuskie ma:evil_lol:

Posted

[quote name='Poker']kado, a dokąd to się udajesz? bliżej Lolka?

Bardzo żałuję Pokerku,ale nie...:shake: Daleko nie wybywamy...na 2 str. ulicy, czyli w zasadzie zostajemy na starych śmieciach:)

Lolo:loveu: miziaki:loveu:

Posted

Chińska roża w trzech odsłonach...piękna...Przepiękna.!!
U mnie zapewne byłaby porosnięta psią sierścią. Wszystko, każda mokra plamka na podłodze od razu "zarasta"....

Dzisiaj Lolito udał sie w delegację do Krakowa , gdzie żegnalismy ukochanego tymczasa Irenki -; Rondelka.
Oczywiście psiaki darły w samochodzie na siebie japę, toteż Irenka przy pomocy pościeli oddzielała szczekaczy od wzajemnego widoku....;) Szczekajacy Lolo o tyle jest kłopotliwy, że szczekajac natychmiast zapełnia pieluchę...Ja tam mam uszkodzone powonienie , ale pasażerowie ...?;)

Posted

Prosze mi się tu nie chichotać z naszego Rondelka...

Na jego miejsce juz u drzwi Irenki kolejka potencjalnych tymczasów...Nie wiadomo ktoremu pomagać ? Same siroty....

A tu na dobranoc Lolo - norowiec...;)

Posted

Przepiękne, dwa , "niczyje" setery mahoniowe; szlachetne, wytworne.....W wielkiej biedzie. Na 'oko" tego nie widać, ale psy wymagają natychmiastowej pomocy wet.
Cudem udało sie dzisiaj znależc bezpłatny DT dla młodszego.
Drugi z psiaków staruszek cierpi i czeka na naszą pomoc...Nie mamy gdzie go umieścić po zabiegu a na hotelik lecznicowy nas nie stac...
Zajrzyjcie do nich czasem Kochani...http://www.dogomania.pl/threads/204945-Mieszkaliśmy-w-łazience-teraz-mam-ogród-ale-co-z-moim-tatą

Posted

ja się ostatnio trochę opuściłam, ale powiedzcie mi proszę jakie pieluszki Lolo teraz używa? a może jest jeszcze coś co Lolo aktualnie potrzebuje?

Ona03, Ty to masz rękę do kwiatów! ja to w domu mam jednego kaktusa, który i tak ledwo zipie!

Posted

pom-pon napisał(a):
ja się ostatnio trochę opuściłam, ale powiedzcie mi proszę jakie pieluszki Lolo teraz używa? a może jest jeszcze coś co Lolo aktualnie potrzebuje?
Ona03, Ty to masz rękę do kwiatów! ja to w domu mam jednego kaktusa, który i tak ledwo zipie!

pom-ponku, ona 03 ma super rękę do kwiatów ,ale kwiaty róży chińskiej to z mojej hodowli :oops:

Posted

Oj, pom-pony opusciły sie i to zdrowo...!!! Szczera prawda...

Narazie Lolo zaopatrzony przez dziewczyny i w pieluchy i w jedzonko..
Jak sie wszystko pokończy, bedziemy wołać....! Kado zrobiła niedawno miseczkowy bazarek...!
Dzięki pomponiku że pamietasz..:loveu:.

Posted

[quote name='Poker']pom-ponku, ona 03 ma super rękę do kwiatów ,ale kwiaty róży chińskiej to z mojej hodowli :oops:

Tak, tak, ja to mam rękę do ogrodowych kwiatków ;), na domowe brak czasu :evil_lol:.
Ale Pokerek to dopiero szaleje z doniczkowymi, takie różane cuda pierwszy raz widzę, kolorki przepiękne.

Lolito norowiec :crazyeye:, a może głodomór :evil_lol:, szuka chrupek :evil_lol:.

QUOTE=kado;16617378]Witojcie po dłuższej nieobecności:)

Ależ się Lolito:loveu: za Tobą stęskniłam....za Wami ciotki też:)

A witojcie :evil_lol:, witojcie :evil_lol: ,też na chwilkę wybyłam i dobrze być z Wami ;).