madcat1981 Posted November 18, 2009 Author Posted November 18, 2009 Piechciu, zaproponowałam m.in. takie rozwiązanie, ale Justyna wybrała inne. Zbieram też na wątku Baranka i tam nie ma żadnych problemów jeśli chodzi o rozliczenia, a prowadzi go osoba, o której wiem, że ma mnóstwo poważniejszych zadań na głowie. Nie wiem czrobić żeby było jeszcze łatwiej znaleźć te moje wpłaty i skopiować. Wpłynęło 10 zł od KubaP - serdeczne dzięki. finanse na dzień 12.11.2009 - 45 zł Yorija - wpłata zaraz po adopcji - 15 zł Madcat1981 - deklaracja listopadowa - 10 zł Zachary - deklaracja listopadowa - 20 zł finanse na dzień 13.11.2009 r. - 300 zł Luna123 - deklaracja listopadowa - 100 zł Mru - wpłata jednorazowa - 200 zł finanse na dzień 16.11.2009 r. - 2 zł Anado - 2 zł finanse na dzień 17.11.2009 r. - 10 zł Kuba P - 10 zł RAZEM: 357 zł Zastanawam się, czy pani Stanisława z Pabianic nadal będzie wspierać Marcelka, bo było to dla nas też duże odciążenie...:( Quote
Madzik77 Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 a co u marcelka, odnalazł sie u murki?? Quote
agata51 Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 piechcia15 napisał(a):Justyna trzeba pierwszy post uaktualnić, bo tekst do ogłoszeń jest stary. Napisane jest że od 2 lat jest w schronisku i szukamy DT. Trzeba coś nowego napisać.AKTUALNEGO madcat a jak to jest?nie możesz ty przejąć wątku skoro i tak prowadzisz księgowośc i wygodniej by było abyś sama miała do tego wszystkiego dostęp? DZIEWCZYNY POPRAWCIE SWOJE BANERKI BO NIE DZIAŁAJĄ:( piechcia, nic nie działa - znów rewolucja na dogo! Oszaleję, jak znów mi przyjdzie całą listę odnawiać! Quote
zuzlikowa Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Benie potrzebują pieniążków,więc wściekle kręcę i ...jak się uda, to wystawiam...oczywiście i o Marcelińskim nie zapominam... ostatnia pozycja jego...(agatko,wybacz,ale to nie lawa...) http://www.dogomania.pl/threads/173984-Fiolet-Turkus-RA-A-Grafit-NA-A-WIAE-TECZNY-PREZENT-kolczyki-wisiorki-na-wielkopsy-24XI ...pozdrowionka dla psiurki-był,jest i będzie cudny...jak ludzie mu na to pozwolą!!!! ZAPRASZAM NA BAZAREK I DLA MARCELIŃSKIEGO...nigdy w Ciebie nie zwątpiłam i nie zwątpię! Quote
anado Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Witaj sloneczko,jak bedziesz wiedzial ze to twoj domek,to na pewno sie dogadacie,tylko niestety to musi byc domek z doswiadczeniem....Marcelku kochany znajdziecie sie,czekaj cierpliwie sloneczko:):):) Quote
agata51 Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 zuzlikowa, nie mogę wejść na żaden z twoich bazarków. Ten ostatni też się nie otwiera. Quote
MakS Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 gibon301 napisał(a):...na nowym dogo (kompletnie nie potrafię się tu odnaleść, nie ma mojej poczty i subskrycji wątków ;( ) udało mi się znaleść Marcela (na szczęście jesteście tu aktywni i był juz na trzeciej stronie! a wracając do meritum - oczywiście podtrzymuje moją deklarację - od grudnia znów będę na niego wpłacać - wiem że to tylko kropla, ale on na nią zasługuje!! trzymam kciuki, żeby kolejny dom był tym wymarzonym i żeby Marcel nie musiał na niego długo czekać! to nowe dogo to- jak dla mnie- porażka:/ na jaką kwotę Marcel ma miesięczne deklaracje? Tak jak dotychczas, postaram sięwpłącac co miesiąc po 50 zł- chyba, że coś mi wypadnie (szczepienia, rocznica, urodziny, choroba- jak to w życiu) to wtedy 20 zł. Przelew zrobię po Matce Boskiej Pieniężnej, bo ostatnie miesiące to dla mnie masakra:( Quote
__Lara Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 [quote name='MakS']to nowe dogo to- jak dla mnie- porażka:/ na jaką kwotę Marcel ma miesięczne deklaracje? Tak jak dotychczas, postaram sięwpłącac co miesiąc po 50 zł- chyba, że coś mi wypadnie (szczepienia, rocznica, urodziny, choroba- jak to w życiu) to wtedy 20 zł. Przelew zrobię po Matce Boskiej Pieniężnej, bo ostatnie miesiące to dla mnie masakra:( Nie ma ogników i łapek :placz::p a ja tak chciałam zdobyć wszystkie ogniki :placz::p:cool1: Quote
Cieplutkaa. Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Hmm .. Madcat to może faktycznie przejełabyś wątek ? Bo ja chyba nie jestem w stanie poprowadzić tego tak jakbyście chciały .. Więc dla każdego byłoby czytelniej .. To jak ? :) Quote
agat21 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Rany, podpisuję się pod wszytskimi krytycznymi opiniami na temat nowego dogo. to jakaś MASAKRA! Dlaczego jak coś jest dobre, to jakiś "mądry inaczej" musi to ulepszać i wszystko spartolić??! Linki, banerki - nie działają. Ale wracając do Marcelka - jak się czuje i jak stan jego finansów Quote
kasia14 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Mi się nowe dogo podoba calkiem, tylko trochę za dużo 'bieli'. No i szkoda, że linki znowu nie działają, dopiero co je zmieniali.... Co słychać u Marceliniego? Quote
Murka Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Marcelek ma się dobrze, ale nie jest taki jak wcześniej. Do mnie się cieszy i wita radośnie, ale TZa się boi, traktuje z dystansem, unika kontaktu. Może sobie kojarzy, że TZ zabrał go od Marty?... Quote
madcat1981 Posted November 21, 2009 Author Posted November 21, 2009 PIerwszy post już mój;) Przepraszam jeśli trochę potrwa aktualizowanie. Quote
majka50 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Boże nie mogłam się do Was dobić. Agata nie wiem jak Ci odpisać na prywatną wiadomość w nowym dogo wszystko jest wymieszane a ja nie bardzo sobie z tym radze, dlatego piszę na wątku. Oczywiście jak najbardziej podtrzymuję deklarację na Marcela. Wpłaty oczywiście na Madcat??????? Konto takie jak było????? Wymiziajcie psinkę od ciotki majki. Jeszcze znajdzie wspaniały domek. Quote
agata51 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 majka50 napisał(a):Boże nie mogłam się do Was dobić. Agata nie wiem jak Ci odpisać na prywatną wiadomość w nowym dogo wszystko jest wymieszane a ja nie bardzo sobie z tym radze, dlatego piszę na wątku. Oczywiście jak najbardziej podtrzymuję deklarację na Marcela. Wpłaty oczywiście na Madcat??????? Konto takie jak było????? Wymiziajcie psinkę od ciotki majki. Jeszcze znajdzie wspaniały domek. Majeczko, nie musisz odpisywać na PW - teraz nie mam pewności, że ją odbiorę, a i lepiej, żeby wszystko odbywało się na wątku. Dziękuję, że jesteś. Chociaż, prawdę mówiąc, nie wiem, czy twoja "Agata" to ja. Tyle Agat na dogo. madcat, zaraz myknę na 1 post. Kaskę dla Marcela przelałam (pocztą) 19.11. Mam nadzieję, że w poniedziałek dojdzie. Murka, bardzo, ale to bardzo martwi mnie stosunek Marcela do twojego TŻa. Nie wydaje mi się, żeby miało to związek z odebraniem Marcela od Marty. Prędzej doszło tam do jakiegoś konfliktu między Marcelem a TŻem Marty. Nie wiem, dobrze by było, gdyby Marta zechciała nam pomóc i całkiem obiektywnie napisała, co u nich w domu się stało. Ja miałam Marcela tylko kilkanaście godzin - powtórzę - spotkanie Marcel, dwie Magdy - ja, moje dwa psy. Wszystkie psy na smyczach - wydawałoby sie, że powinny być agresywne - nic z tego. W pełnej zgodzie dotarliśmy wszydcy do mojego domu. Magdy odjechały - Marcel cierpiał - co w tym dziwnego, że z balkonu chciał skakać (może przesdziłam, i tak by nie wyskoczył) - Magdy wyrwały go ze schronu, to i się zakochał. W domu bywało różnie - ale raczej to moje psy okazywały niezadowolene z obecności jeszcze jednego psa. O 18.00 wrócił z pracy mój TŻ z Holką (to trzeci pies w moim domu). Suka od razu ustawiła Marcela do pionu - warknęła, zarekwirowała miejsce na kanapie i wszystko było jasne. TŻ wymział Marcela, Marcel nie zagryzł TŻa. Quote
anado Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 moze dobrze by bylo.....ja mam sentyment do Marcelka i moge byc malo obiektywna,ale tez wydaje mi sie ze cos miedzy nimi zaszlo Quote
lucySxy Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Wiecie co....., szkoda slow. Dopiero teraz przeczytalam o Marcelku, szkoda ze nie doczytalam dokladnie o tym domu adopcyjnym w Swidniku , bo ja chyba tam bylam z innym psem. Takie male , jednopokojowe mieszkanko z kuchnia , chyba na 2 pietrze . Dziewczyna ok 20 kilka lat, dzieko niemowle. Bylam z suczka ,ktora od razu zaczela na wszystkich szczekac ,chociaz w domu nie wykazuje zadnej agresji, wystraszyla wszystkich ..i bardzo dobrze , bo i tak bym jej tam nie zostawiła. Ciasnota, nie ma miejsca dla 3 osob nie mowiac o psie. Teraz mam wyrzuty sumienia , ze sie tylko przeslizgnelam po watku, bo bym serdecznie odradzala oddanie tam psa. Malo tego ,uwazam ,ze ta osoba (jezeli to ona) bedzie probowała adoptowac nastepne psy, bo caly czas opowiadala mi o tym jak to ona zbiera rozne psy i obdarza nimi kogo moze! Oczywiscie doloze te 30 zl dla Marcelka!Potrzebuje tylko konto, bo tamto juz skasowałam. Quote
madcat1981 Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 LucySxy - dzięki za deklarację :loveu: Mam nadzieję, że to jednak nie ta dziewczyna:sad: Zresztą, teraz to juz nie ma znaczenia. Pewnie i tak byśmy spróbowali - pewnie i tak by się nie udało :sad: I prośba - może ktoś ma link do bazarku Zuzlikowej z kolczykami dla Marcela - jeśli jest aktualny to chciałabym w 1.post wrzucić. Ma zapchaną skrzynkę, wyszukiwarka pokazała mi gdzie mnie ma ;) Tak na marginesie - straszna, mozolna robota z tym prowadzeniem wątku:diabloti: Do drugiej w nocy siedziałam a na koniec jeszcze mi się ustrojstwo nie zapisało:angryy: Niedługo powinnam już to ostatecznie ogarnąć, uwagi mile widziane:cool1: Quote
Murka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 [quote name='lucySxy']Wiecie co....., szkoda slow. Dopiero teraz przeczytalam o Marcelku, szkoda ze nie doczytalam dokladnie o tym domu adopcyjnym w Swidniku , bo ja chyba tam bylam z innym psem. Takie male , jednopokojowe mieszkanko z kuchnia , chyba na 2 pietrze . Dziewczyna ok 20 kilka lat, dzieko niemowle. Bylam z suczka ,ktora od razu zaczela na wszystkich szczekac ,chociaz w domu nie wykazuje zadnej agresji, wystraszyla wszystkich ..i bardzo dobrze , bo i tak bym jej tam nie zostawiła. Ciasnota, nie ma miejsca dla 3 osob nie mowiac o psie. Teraz mam wyrzuty sumienia , ze sie tylko przeslizgnelam po watku, bo bym serdecznie odradzala oddanie tam psa. Malo tego ,uwazam ,ze ta osoba (jezeli to ona) bedzie probowała adoptowac nastepne psy, bo caly czas opowiadala mi o tym jak to ona zbiera rozne psy i obdarza nimi kogo moze! To dokładnie ten sam dom. Marta opowiadała mi o próbie adopcji basseta. Myślę, że od Marcelka trzeba przede wszystkim wymagać, on uwielbia pracę z człowiekiem, potrafi siad, daj łapę, aportowanie... a może i inne rzeczy. Na pewno wiele go można jeszcze nauczyć. A TZem jest już lepiej, kiedy ja jestem to Marcel zachowuje się wobec niego normalnie, cieszy się, zaczepia do zabaw itp. Potem umieszczę jeszcze jakiś filmik i zdjęcia, muszę wybrać z tego co dziś zrobiłam coś sensowego. Quote
Madzik77 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 proponuje w takim razie dodać ten domek na czarną listę. Quote
__Lara Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Madzik77 napisał(a):proponuje w takim razie dodać ten domek na czarną listę. O ludzie!!! to ja też!!!! :o :o :o jestem w szoku!!! Quote
piechcia15 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 a może nie na czarną liste tak od razu tylko tacy ludzie z takimi warunkami mieszkaniowymi powinni mieć co najwyżej ratlerka czyli mini psa. A nie dużego marcela. Ale to oni sami powinni to zrozumieć, dla dobra zwierząt, a jeśli je kochają a zapewne tak jest to powinni zrozumieć Quote
modliszka84 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 hmm basset :O bassety to też chyba nie są zbyt łatwe psy... Quote
anado Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Na dogo jest DT gdzie w jednym pokoju mieszka rodzina i kilka pieskow.Chciec to moc,jak pieski maja zapewnione dlugie spacery itd,a przede wszystkim milosc to male mieszkanie nie jest problemem,co najwyzej utrudnieniem. Quote
zuzlikowa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='Madzik77']proponuje w takim razie dodać ten domek na czarną listę. Niestety i ja przychylam się do tego wniosku...i to nie ze względu na jednopokojowe mieszkanie,lecz ze względu na ...mieszkańców.Tu brak współpracy wszystkich członków rodziny, niechęć do uczenia się współpracy z psami...a same dobre chęci i życzliwość dla psiaków?...no,cóż-można pomoc realizować i w inny sposób. Mnie jeszcze teraz wybrzmiewa"wzięłam psa dla dziecka", "jak się zmieni,to może wrócić"...i w sytuacji,gdy mieli zabezpieczoną pomoc w nauce nawiązania kontaktu z psem(a nauka trwa ileś czasu,jak każda nauka...i potrzeba współpracy z uczącym...)- oddali psa nie przejmując się tym jak to odbierze...oddali jak przedmiot. Jednym słowem-jestem za wpisaniem na czarne kwiatki,by w przyszłości inny pies nie został znowu potraktowany jak RZECZ! Madcat...nie udajemi się wstawiać aktywnych linków w posty(podpowiedzcie jak to zrobić!),ale w podpisie mam linki do bazarków ...i o dziwo są aktywne! Quote
Recommended Posts