Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marczia']
(...)Na studia psa nie zabiore(...)
Wiec - tak jak juz wspomnialam, szukalam psa - dla dziecka, dla siebie, dla rodziny, Marcel - nie spelnil oczekiwan. Byc moze moglam cos jeszcze zrobic, lecz - perspektywa oczekiwania - byla dla mnie po prostu - NIE DO zniesienia! Wiec... chyba tyle na ten temat..
I.. pozdrawiam
Marta

Wszyscy tutaj już czytali te wielokrotne wyjaśnienia - rozumiemy i dziękujemy.

Myślę, że pora już je zakończyć i skoncentrować się na Marcelu i szukaniu dla niego nowego domu, gdzie spełni oczekiwania:p

Posted

Przepraszam .. nie było mnie troszkę na dogomanii ..

Powiedzcie mi .. Jak mam edytowac 1 post ?
Usunąć zapisy poprzednich wpłat, żeby było czytelniej, czy zostawić jak jest .. ? I może zmienić jakoś tekst, żeby od razu było wiadomo co i jak .. ?
Pozostaje jeszcze tytuł .. Odpowiada Wam taki czy i w nim cos zmienic ?

Jakbyście miały jeszcze inne sugestie, wskazówki itd to piszciee .. ;)
Dziękuję Wam ogromnie, że tak bardzo pomagacie Marcelkowi ..

A Ty psioorku trzymaj się bardzo Cieplutkoo . :lol:

Pozdrawiam .

Posted

Marcel jest u Murki?? Bo w pierwszych postach jest mowa o Wiosnie wiec zglupialam,sorry. Jutro skorzystam z nr konta choc to tylko zlotowka ale namawiam wszystkich do takich deklaracji,od takiej nawet najbiedniejszy nie zbiednieje,a w ilosci sila...wierzcie mi...Szkoda mi tez tej rodziny ktora na pewno chciala dobrze niestety sie nie udalo:(Ale kochani idziemy do przodu i musi byc lepiej,Marcelku glowa do gory!!!!

Posted

Dobrze mówisz, anado.

Marczia, wszystko rozumiemy, ale postaraj się zrozumieć i nas. Każdy pies, który wraca z adopcji boli podwójnie. Poza tym teraz, tak jak pisze bico, musimy skupić się na szukaniu domu dla Marcela i na zebraniu pieniędzy na hotelik. A może masz ochotę się przyłączyć?

Posted

Myślę, że nowy wątek nie ma sensu... tutaj jest cała historia Marcela. Można ew. w pierwszym poście napisać skrót historii i info na których stronach są zdjęcia.

Trochę dziś nowych zdjeć zrobiłam, wstawię wieczorem.
Jak był u Marty to go jej znajoma trochę podcięła nożyczkami :cool3:

Marcelek wrócił już do boksów, jest trochę zagubiony, niepewny, zmieszany, nie wie co się stało... Ożywia się jednak na widok piłeczki ;)
Teraz jeszcze bardziej niż wcześniej preferuje mnie niż TZa, ale nawet wobec niego nie pokazuje żadnych fochów.

Nie wiem co o tym myśleć...

TZ jak wszedł do mieszkania Marty, to Marcel podszedł i zawarczał na niego. TZ złapał go za pysk, Marcel momentalnie ogon pod siebie i schował się za Martę.
Tak jak pisałam wcześniej przez cały czas po mieszkaniu kręciło się dziecko, podchodziło bardzo często blisko Marcela, nawet go głaskało. Marcel zero reakcji, jakby nie widział chłopca. TZ zapytał Marty czy Marcel na pewno warczy na dziecko, Marta powiedziała, że tak, jak jest z psem i dzieckiem sama, ale jak dziecko podchodzi do niego, to pies ucieka... Czy więc taki z niego agresor? :roll:

Posted

aa wg mnie nowy wątek nie jest złym pomysłem ..
bo poruszanie sie po tym już jest trochę utrudnione - nie wiadomo gdzie są zdjęcia, najważniejsze informacje itd . Nawet jak edytuję pierwszy post streszczajac to co sie stalo w ostatnim czasie to nie będzie to samo ..
tuu juz jest taki balagan ..

a inni co o tym sądzą ?

Posted

wg mnie Marcel może po prostu potrzebować kogoś "z charakterem", który w sytuacji o jakiej mówiłaś, zachowa się jak Twój TZ - skarci, ale nie skrzywdzi.

Ale w takiej sytuacji także Marta powinna była go skarcić. żeby nie było takiego kontrastu, o jakim pisała L/Olka kilka stron temu, że pani jest super fajna a pan beee zły i strach się bać.

Posted

Nie zakładajmy nowego wątku, nie ma sensu. Mam złe doświadczenia. Tutaj i tak wiele nowych osób nie zajrzy :shake: Wystarczy, tak jak mówi Murka, uzupełnić 1 post.

Zdjęcia są na stronach 1; 53; 56; 61; 72-73; 87; 108; 113;

Tekst do ogłoszeń marysia55 - str.85.

Ale jak uznacie, że trzeba...

Posted

No i ja bym Ci tylko Cieplutkaa dorobiła nowe rozliczenie, a co do starego rozliczenia, zamkniętego na zero to dałybysmy tylko link do konkretnego posta (tzn. ja tego posta zrobię ale nie ma chyba potrzeby znów go kopiowac do pierwszego). Deklaracje tez zebrała Bogini:loveu: Agata51.

Nadal deklaruję chęć prowadzenia pierwszego wątku jesli chcesz. To się załatwia u moderatora - ostatnio widziałam u Justy&Zwierzaki jak tak zrobiono. Oczywiście nie naciskam, bo zawsze jest komfort jak prowadzi wątek ktoś kto choc widział psa na oczy....:evil_lol::oops:

Posted

Wazne zeby odpowiedni domek sie znalazl,on wyglada jak rodzony braciszek mojej sary i tym bardziej bliski jest mi jego los....Cioteczki wplaccie choc zlotoweczke....Jak bedzie nas duzo uratujemy psine....

Posted

Marcelku, miłości moja :loveu::loveu::loveu: Widzę, że najlepiej ci u Murki!

[quote name='madcat1981']Zostaje stary:multi: Pomagajmy tylko założycielce prowadzić go w czytelny dla osób "z zewnątrz" sposób.

Stram się, jak mogę

Posted

wiecie co, fotki piękne, Marcel piękny i na pierwszy rzut oka szczęśliwy i uśmiechnięty,ale JA widzę w jego oczach taki hmm smutek,zamyślenie, efekt całej jego życiowej historii,wszystkich przeżyć:( ale to może tylko ja doszukuję się drugiego dnia :roll: widać że u Murki mu najlepiej. Może on tak specjalnie się zachowywał,aby go oddać Murce, w końcu to Mądry Pies?jak myśłicie? :roll: