Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zamierzam w tym roku zabrać mojego jamnika na wakacje.Planujemy wybrać się promem z Grecji do Włoch.

Jak do tej pory nie widziałam na promie żadnych psów zatem nie mam pojęcia czy taki mały pies jak jamnik musi być w metalowym transporterze czy może to np być torba do transportu zwierząt.

Bedziemy płynąć w nocy,około 9 godzin.Czy można psa wypuścić,żeby trochę sobie po pokładzie pochodził? Oczywiście na smyczy,pod opieką.

Pies jest dobrze wychowany,nikogo nie zaczepia.

Posted

Ja z psem płynęłam promem do Norwegii też w nocy, tylko krócej. Psa nie wolno brać na pokład, tylko zostaje na cały rejs w samochodzie pod pokładem.Od weterynarza mieliśmy przygotowany lek wyciszający ,który spowodował ,że pies przespał cały rejs.Lek był w iniekcji. 

Posted

To chyba zależy od konkretnej trasy/przewoźnika bo ja kilkakrotnie pływałam promem z Niemiec na Bornholm i zawsze płynęło nim co najmniej kilka psów - normalnie z właścicielami na pokładzie, na smyczy. Z tego co pamiętam był nawet taki specjalny "przedział" dla osób z psami, ale nie było obowiązku przebywania z psem właśnie tam (albo, jeśli był, to większość właścicieli go nie przestrzegała).

Posted

Właśnie dowiedziałam,że promy kursujące z Grecji do Włoch  traktują normalnie i psy i ich właścicieli.Jest nawet na pokładzie miejsce do wyprowadzania psów i tzw kuweta:)