buu Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 Domu szukają 4 kolorowe szczeniaczki, piękne, każdy z innej parafii, trzy suczki i jeden piesek(ten z nakrapianymi brzuszkiem), obecnie maja po 8tyg, są odrobaczone, bedą zaszczepione. Prawdopodobnie bedą małe/średnie, mama bardzo niewielka(na ostatnim zdjęciu, poniżej 10kg), pewnie będą troszkę większe niż ona. Pochodza z domu z duża ilością dzieci i kotów. 2 miesiące temu zostały uratowane od uśpienia jako ślepy miot, teraz znowu potrzebują pomocy. Pomóżcie znaleźć im dom. Mozna je obejrzeć w lecznicy weterynaryjnej w miejscowości Kampinos pod Warszawą. Kontakt do lecznicy - 22 245 43 54 Quote
auraa Posted June 11, 2016 Posted June 11, 2016 tu większość osób jest za usypianiem ślepych miotów... A swoją drogą są śliczne, znajdą domy. Quote
mdk8 Posted June 11, 2016 Posted June 11, 2016 36 minut temu, auraa napisał: tu większość osób jest za usypianiem ślepych miotów... A swoją drogą są śliczne, znajdą domy. ja nie. Quote
buu Posted June 14, 2016 Author Posted June 14, 2016 O 10.06.2016 o 08:23, malagos napisał: Szkoda, ze rozmnaża się ta bezdomność... O 11.06.2016 o 15:32, auraa napisał: tu większość osób jest za usypianiem ślepych miotów... A swoją drogą są śliczne, znajdą domy. jest mi bardzo przykro za kazdym razem jak czytam tego typu komentarze pod ogloszeniem szczeniakow na forum czy na facebooku. pieski trafiły pod opiekę naszej lecznicy tydzien temu. pretensje mozna mieć do osoby, ktora zobowiazala sie wziac je pod opieke by uchronić je przed eutanazją, a następnie się wypieła... z dobrego serca przyjmujemy pod opiekę bezdomniaki, stare, młode, powypadkowe, również szczeniaki, które pewnie w przeciwnym razie trafiłyby pod łopatę czy do worka, bo komuś się odwidziało. oferujemy za free sterylizacje matki, szczepimy i odrobaczamy szczeniaki we własnym zakresie, wydajemy je na umowe adopcyjną ze zobowiązaniem do sterylizacji/kastracji, która również można zrobić u nas bezpłatnie, poświęcamy czas, serce, leki, próbujemy znaleźć im domy... a od tygodnia głowny odzew na ogłoszenia to właśnie komentarze tego typu... 1 Quote
auraa Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 Buu ja nie potrafilabym uśpić szczeniaków. Tym bardziej że sporo ich przewinęło się przez mój dom tymczasowy . Mam szacunek dla każdego życia. Na dogo poprostu za dużo jest tej bezdomności i bezradności co z tymi wszystkimi psiakami zrobić. Stąd mój wpis. Trzymam kciuki za dobre domy dla maluszków. Quote
buu Posted June 16, 2016 Author Posted June 16, 2016 Piesek i łaciata suczka mają już domy! Suczki piaskowa i podpalana nadal czekają. Piaskowa suczka ma piękną czarną maskę na pyszczku oraz elegancką skarpetę i malutki krawacik, będzie pewnie wielkości takiej jak mama (mała, do 10kg), odrobinę nieśmiała. Suczka podpalana ma cudowne duże kłapciaste uszy, krawacik i skarpety w grochy, jest najśmielsza i najbardziej przebojowa z całej czwórki, będzie także największa, prawdopodobnie osiągnie psi rozmiar średni :) Quote
buu Posted June 20, 2016 Author Posted June 20, 2016 podpalana sunia zarezerwowana :) na swojego człowieka czeka nadal piaskowa suczka z usmolonym noskiem Quote
konfirm31 Posted June 20, 2016 Posted June 20, 2016 Gratuluję sukcesów w akcji adopcyjnej :). Już tylko jedna maluszka została - brawo :) Quote
Recommended Posts