agamika Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Pia ... porzucona w schronisku przez właścicieli , przez rodzinę właścicieli ? Teraz to juz nawet nie pamiętam /.. trzeba spytać od nowa / Jedni mówią ze Pija ma 15 lat , inni ze 8 .. to w sumie tez musze sparwdzić ... tzn to jest tak , chyba Ci co ja zostawili powiedzieli ze 15, ale ocena weterynaryjna jest na 8-9 ale pamiętam pierwsze spacery z Piją .. zamknięta na otoczenie , nie zwracającą uwagi na ludzi ... Ona chyba myślała ze śni ... ze schronisko to nie prawda , ze otoczenie w jakim przyszło jej żyć, to jakiś omam i ze jak nie bedzie na nic zwracac uwagi, to to zniknie ... ze obudzi sie w domu, na swej ulubionej podusi , a po złym "śnie" nie zostanie ani śladu ... Rzeczywistośc jednak wygrała , PIa budzi sie codziennie sama w szpitalnym boksie . Jedynie pocieszające jest to ze w końcu ,zaczęła łapać kontakt z otoczeniem , cieszy sie na spacer , cieszy sie na ludzi ... ale tez płacze cichutko , jak sie ja zostawia w boksie :-( i tak codzien, jak po obchodzie na szpitalu zamykaja sie drzwi , jej kruche serduszko rozlatuje sie po raz kolejny na tysiąc drobnych kawałeczków ... Pija niestety nie jest w pełni zdrowym pse. Po zabiegu mastektomii przeprowadzonym w schrosniku, bardzo opuchły jej łapy . Pia jest ciągle diagnozowana - piersze podejrzenie było na zniszczona/uszkodzona/złe działanie wątroby , badania teoretyvcznie to potwierdziły, ale ... leczenie stosowane w tym wypadku nie przyniosło rezultatu .. tak wiec szukanie przyczyn ciągle trwa , a Pia czeka ... czeka na dom Sunia jest urocza .. taka czarodziejka mała :loveu: , na spacerach bardz spokojna , podbiega na głaskanie :loveu: ... taki rudy aniołeczek _______________________________________________________________ Pia była poważnie chorym psem :-( ____________________________________________________________ więcej zdjęc tu : [SIZE=2]http://s301.photobucket.com/albums/nn73/agamika/schronisko/PIA/?start=0 Quote
agamika Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 niestety, na razie jeszcze nie , dzis pytałam o jej medyczne problemy Quote
Patia Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Mam pytania Jakiej Pia jest wielkości ? Kiedy był ten zabieg ? Quote
agamika Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 Patia napisał(a):Mam pytania Jakiej Pia jest wielkości ? Kiedy był ten zabieg ? Pia jest średnia, z hotelowych psów to jest na pewno większa od Luckiego , ale na masę mniejsza od Kory zabieg był na 100% przed 22.02 (z wtedy mam jej zdjęcia na telefonie \_ )_ jutro dowiem sie o dokładną datę , ale wydaje mi sie ze karteczkę z jej imieniemkojarze o wiele wcześniej jak 22 luty najbardziej ma opuchnięte tylne łapy , nie wykazuje zadnych oznak jakby ja cokolwiek bolało aa i przypomniało mi się ze Pani dr coś mówiła ze teraz dostaje leki z rodzaju jak ludzie dostaja przy zylakach . Tych wczesniejszych niestety nie pamietam :oops: Quote
agamika Posted March 29, 2009 Author Posted March 29, 2009 nie ... ostatnio znikła mi z oczu ( w sensie znikła ze szpitala ) ..podobno była na A3 , ale już ostatnio jak byłam nie mogłam jej wypatrzeć nigdzie na ogólnych ... a dziś ..dzi sie dowiedziałam ze PIA została uspiona :placz: ... nie wiem co jej w sumie dolegało , powiedziano mi że była bardzo chora koszmar, ze ten ostatni czas musiała spędzis w schronisku :-( Quote
AMIGA Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Śpij biedaczko słodko [*]:-(. A jak sie obudzisz, to pozdrów tam wszystkich, którzy biegają za TM Quote
Recommended Posts