Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

magenka1 napisał(a):
Podnoszę Alexa!!!! Bardzo mi się podoba. Na pewno wspaniały domek znajdzie!!!
Ja się w nim zakochałam ale gdzie ja a gdzie on :(

Magenka....odległosc to nie problem...problem to dobry domek;)
właśnie jestem w trakcie szukania transportu w ok. 3-miasta więc to od Olsztyna nie tak daleko:diabloti:

Posted

Wiem, że odległość to mały problem, mimo że już od kilku lat jestem pełnoletnia to mieszkam z rodzicami a to już jest duży problem (głównie tato) bo mama to jest za mną. Mam już da urwisy ale one to żaden problem.
A jak to jest z domem tymczasowym? Czy jak piesek jest w DT to jest wtedy większa szansa, że znajdzie stały dom? Może pytanie dla Was jest proste ale ja jeszcze nie jestem dość obyta w tym temacie?

Posted

magenka1 napisał(a):
A jak to jest z domem tymczasowym? Czy jak piesek jest w DT to jest wtedy większa szansa, że znajdzie stały dom? Może pytanie dla Was jest proste ale ja jeszcze nie jestem dość obyta w tym temacie?

Dom tymczasowy to dom w ktorym psiak przygotowuje sie do zamieszkania w domku stalym. Poznaje sie jego charakter, uczy pewnych zachowan, ewentualnie leczy itp. Dom tymczasowy daje mozliwosc lepszego poznania charakteru psa i znalezienia mu pozniej domku takiego by pasowal do przyszlych wlascicieli nie tylko z wygladu:razz:
Dom tymczasowy moze byc domem przez miesiąć ale i przez rok, czasu tu nie da sie okreslic:roll:
Koszty utrzymania psa sa umowne np. za krme placi DT, a za opieke weterynaryjna placi osoba ktora przekazala psa.
Jesli masz jakies pytania pisz;)

Posted

Koko dziękuje za informacje bardzo :)
A jakie warunki (oprócz zapewnienie karmy) ,musi jeszcze spełniać taki dom tymczasowy?
Bo ja mam dom, w którym mam dwa małe wielkości psy, w domu zawsze ktoś jest, zapewnione są długie spacery nie tylko ze mną a szczególnie z moją mamą :). Jestem osobą pełnoletnią i już pracującą.
Minusy tego to: mieszkam ok 25 km od miasta i obenie nie mam auta (przewiezienie do weta nie sprawiło by mi trudność od czego są autobusy i znajomi :)) I największy minus to mój tato (choć zauważyłam, że nie tylko u mnie jest taki problem z inny członkiem rodziny a i z sąsiadami). Trochę też się boję rozstaniami z zwierzakami, że to będzie bolesne dla mnie, ale przecież to nie ja się liczę w tym wszyskim tylko dobro zwierzaków

Posted

na Axelkowym oczku nadal jest nadżerka. W tym tygodniu we wtorek dr Steinhoff wykona drobny zabieg na oczku, ale bardzo potrzebna jest konsultacja u dr Garncarza w warszawie! Axelkowi odkleja się siatkówka ..nasz wet nie ma specjalistycznego sprzętu, żeby móc dokładnie zbadać i leczyć oko!

Posted

Nie dawajcie Marcik Axla na tymczasowy tymczasik!!!! Wróci rozpieszczony jak mój Franio :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Dodam, że na Podleśniej też jest okulista (dobry sprzęt) i ceny niższe. Ale trzeba indywidualnie to oszacować.

Ja też zapsiona :roll: