Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 336
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wet-siostra napisał(a):
Kochana,nie dają mi żadnego psa...:shake: (...)

Wiesz dlaczego Nadiu. Główną przyczyną, oboczne pomijam, jest fakt zbędnego ryzyka życiem psa. Jeden niefart może sprawić, że kolejny pies zostanie otruty. Nie dopuszczam myśli, żeby następny miał umierać w takich męczarniach. Sprawca ostatniej tragedii, o ile wiem (chyba, że coś mi umknęło), nie został do tej pory wykryty.

Posted

Słuchajcie, odezwała się do mnie przeeekochana Istota :loveu:, nie wiedzieć czemu, czymś sobie zasłużyłam, że właśnie o mnie pamiętała. To są takie momenty, że łza się w oku kręci. Dała znać, piszę w dużym skrócie, bym podesłała jej info o dowolnym psiaku w potrzebie, a zostanie on przez 15 dni wypromowany na nowych 4łapach (o powody mniejsza). Przerobiłam piorunem Skarbusia na Axelka, sprostowałam pewne rzeczy i wysłałam jej jego ogłoszenie + fotki.
Hm...prośba moja z kolei taka, bo czas ruszyć niuńka, czy jesteście
w stanie wyczarować parę jego nowych fotek?
Czas byłoby ruszyć z poogłaszaniem.

Posted

Artykuł w prasie?Szansa dla psiaka.Super! :loveu: :multi:
Majga,kochana-tylko króciuteńko.Wiem,czemu się boicie..Ale wszystko się od tamtej pory zmieniło,niejeden psiak był.Jest strach i zostanie,ale życie toczy się dalej.Muszę być po prostu 10000000000 razy ostrożniejsza.Poza tym tak naprawdę żaden dom nie jest na 100% bezpieczny.Nikt z nas nie wie,co i kiedy się wydarzy...Przestępstwem jest to,że posłanko stoi puste podczas gdy tyle psów w potrzebie.Dlatego szukam psa.Nie tylko na dogo...Mam już Bajkę,ale jest jeszcze jeden pusty koc...
Nie wiem,czy ktokolwiek skorzysta z mojej oferty,ale nie wycofam jej...
Sorki za off...:oops:

Posted

Wet-siostra napisał(a):
(...) Ale wszystko się od tamtej pory zmieniło (...)

Wszystko, czyli co Nadiu? Jeśli pozwolisz, dopytam. Sprawę otrucia pominę. Jak stoicie z pracą (Ty i TZ)? Wybacz, że o to dopytuję ale jak wiesz kolejny pies to koszty utrzymania, ewentualnie leczenia, a tu (na wątku) nie widzę, na ten moment oczywiście, mocnych/ stałych deklaracji finansowo - pomocowych. Ostatnia już sprawa, a wcale nie mniej istotna
i też ośmielam się zapytać, bo było to wałkowane na innych wątkach - jak wygląda wiadoma sprawa problemów Twojego TZ? Co tu się zmieniło na korzyść?