Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam mam pieska rasy West strasznego alergika. Próbowałam już wszystkich rodzajów karm jagniecina,kaczka,ryby i nic. Pies się drapie dostaje steryd Encorton.Ostatnio znajoma robiła testy z krwi 800 zł i okazało się,że pies uczulony na wszelki rodzaj mięsa poza koziną,koniną i struś bodajże. Czym karmić dodam ,że na sterydach zrobił się bardziej agresywny wobec psów i nosi niestety kaganiec. Pozdrawiam.

Posted

Może inaczej: jakich karm próbowaliście do tej pory,podaj same nazwy,bo jest wielu producentów,w tym TOW czy Britt lub 1st Choice,które mają specjalne karmy dla zwierząt po sterylizacji czy z chorobami układu pokarmowego,alergikami,wiec na pewno pomożemy wybrać coś dobrego.

• Upvote 1
Posted
2 godziny temu, wet-CBDNA_pl napisał:

Może inaczej: jakich karm próbowaliście do tej pory,podaj same nazwy,bo jest wielu producentów,w tym TOW czy Britt lub 1st Choice,które mają specjalne karmy dla zwierząt po sterylizacji czy z chorobami układu pokarmowego,alergikami,wiec na pewno pomożemy wybrać coś dobrego.

Jeżeli pies może jeść tylko strusinę, koninę i kozinę to Brita, Totwa czy 1st choice'a sobie nie poje...

Izabela - Bosch soft ma wersję z koziną (teoretycznie dla seniorów, ale przecież pies Ci się po tym nie zestarzeje) i ze strusiem. Koninę w suchych dostaniesz np. w wolfsblucie. Są też mokre karmy z tych mięs - na pewno z firmy prince premium i rinti sensible.

• Upvote 1
Posted

Dziękuję za odpowiedź,wprowadziłam Bosch z koziną i ziemniakami i eureka :) pies się nie drapie,nie liże,nie gryzie udało się. Wczesniej jadł Boscha jagnięcina, kaczka, Birt,Purinę i inne.