Izabela_2027 Posted May 12, 2016 Posted May 12, 2016 Witam mam pieska rasy West strasznego alergika. Próbowałam już wszystkich rodzajów karm jagniecina,kaczka,ryby i nic. Pies się drapie dostaje steryd Encorton.Ostatnio znajoma robiła testy z krwi 800 zł i okazało się,że pies uczulony na wszelki rodzaj mięsa poza koziną,koniną i struś bodajże. Czym karmić dodam ,że na sterydach zrobił się bardziej agresywny wobec psów i nosi niestety kaganiec. Pozdrawiam. Quote
wet-CBDNA_pl Posted May 16, 2016 Posted May 16, 2016 Może inaczej: jakich karm próbowaliście do tej pory,podaj same nazwy,bo jest wielu producentów,w tym TOW czy Britt lub 1st Choice,które mają specjalne karmy dla zwierząt po sterylizacji czy z chorobami układu pokarmowego,alergikami,wiec na pewno pomożemy wybrać coś dobrego. 1 Quote
Monieq Posted May 16, 2016 Posted May 16, 2016 2 godziny temu, wet-CBDNA_pl napisał: Może inaczej: jakich karm próbowaliście do tej pory,podaj same nazwy,bo jest wielu producentów,w tym TOW czy Britt lub 1st Choice,które mają specjalne karmy dla zwierząt po sterylizacji czy z chorobami układu pokarmowego,alergikami,wiec na pewno pomożemy wybrać coś dobrego. Jeżeli pies może jeść tylko strusinę, koninę i kozinę to Brita, Totwa czy 1st choice'a sobie nie poje... Izabela - Bosch soft ma wersję z koziną (teoretycznie dla seniorów, ale przecież pies Ci się po tym nie zestarzeje) i ze strusiem. Koninę w suchych dostaniesz np. w wolfsblucie. Są też mokre karmy z tych mięs - na pewno z firmy prince premium i rinti sensible. 1 Quote
Izabela_2027 Posted May 17, 2016 Author Posted May 17, 2016 Dziękuję za odpowiedź,wprowadziłam Bosch z koziną i ziemniakami i eureka :) pies się nie drapie,nie liże,nie gryzie udało się. Wczesniej jadł Boscha jagnięcina, kaczka, Birt,Purinę i inne. Quote
Izabela_2027 Posted May 17, 2016 Author Posted May 17, 2016 Z powodzeniam możemy odłożyć sterydy.I to była dla mnie najważniejsze. Quote
Monieq Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 Super, że znaleźliście coś dla siebie, wracajcie do zdrowia ;) 1 Quote
Izabela_2027 Posted May 17, 2016 Author Posted May 17, 2016 Dziękujemy to za młody maluch na takie ciężkie lekarstwa.Pozdrawiam. Quote
Izabela_2027 Posted May 17, 2016 Author Posted May 17, 2016 Rzeczywiście na SENIORZE się nie zestarzeje :) Quote
Recommended Posts