Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie podoba mi się w przeciwieństwie do pierwszej edycji. Za dużo lansu, za mało porad dla ludzi, z których mogliby skorzystać widzowie. Szczególnie nie podoba mi się podejście Pana Mariusza Pudzianowskiego, który traktuje psa jak rywala. Wpatrywanie się w oczy psu, który tak naprawdę odczuwa lęk i dlatego rzuca się na kraty, czy na smyczy psa. Popieram schronisko w tym, że nie wydali mu pasa Jacka. Tam jakoś brakuje behawiorystki, która w ogóle nie wyjaśnia zachowań psa i tego jak należy postępować.

Posted
16 godzin temu, olaoliwka napisał:

Nie podoba mi się w przeciwieństwie do pierwszej edycji. Za dużo lansu, za mało porad dla ludzi, z których mogliby skorzystać widzowie. Szczególnie nie podoba mi się podejście Pana Mariusza Pudzianowskiego, który traktuje psa jak rywala. Wpatrywanie się w oczy psu, który tak naprawdę odczuwa lęk i dlatego rzuca się na kraty, czy na smyczy psa. Popieram schronisko w tym, że nie wydali mu pasa Jacka. Tam jakoś brakuje behawiorystki, która w ogóle nie wyjaśnia zachowań psa i tego jak należy postępować.

Podejrzewam, ze Pudzian robi to, co mu kazali, a ta behawiorystka to jakas porazka :(  Program powinien jakos ustalić, co ktos zrobil temu nieszczesnemu owczarowi, ze tak reaguje, pies sam z siebie tak sie nie zachowuje. Na dzien dobry powinno sie go tez przebadać, czy aby to z bolu czy jakiejs choroby nie jest. Mimo wszystko wierze, ze Pudzian sie jakos z psem dogada...Tylko innych owczarkow zal, prawdziwa dla nich antyreklama taki wizerunek :(

Posted

program z dobrą ideą, ale totalnie do bani w wykonaniu. tylko utwierdza moją opinię co do tej pani behawiorystki, chociaż i prowadząca program podstawową wiedza nie grzeszy (pies ucieka w czasie burzy, bo mu źle w domu. serio?o.O).