Neczka Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Do Orzechowskiego schroniska zimą tego roku trafił prześliczny - jakby wyrośnięty jamnik z najsmutniejszymi psimi oczami. Dostał imię RUBIK. Dostał swój boks, miskę, budę... a za razem samotność schroniskowego życia. Rubik trafił do schroniska z okropną raną, wypaloną na grzbiecie najprawdopodobniej wrzącym płynem. Wiadomo nam, że jego człowiek, za oddanie i psią wierność przez całe życie, postanowił go zabić... Dziś, tj. ponad 4 miesiące, odkąd Rubik zamieszkał w schronisku, rana na ciele już nie istnieje, zarosła bajeczną, miękką sierścią. Natomiast nadal istnieje wielka rana na psim samotnym sercu... Rubik ma 3 lata, jest młodym wykastrowanym pełnym energii psem, którego radość możemy podziwiać niestety jedynie sporadycznie na schroniskowym wybiegu i spacerach z wolontariuszami. Rubik dobrze dogaduje się z innymi psami, za kotami nie przepada. Nieodpowiednio prowadzony w domu, potrafi dominować. Przy odpowiednim podejściu, z pewnością będzie świetnym towarzyszem całej rodziny. Wystarczy dać mu szansę - Rubik zasługuje na dobry dom, który wynagrodzi mu wszystkie krzywdy psiego życia... Pies przebywa w schronisku w Orzechowcach pod Przemyślem. W razie problemów z transportem - pomożemy. Kontakt: tel. 782 670 611 e-mail: ania6931@gazeta.pl banerek Quote
Worel Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Co jest potrzebne na dzis (ogloszenia, pieniadze, leki, etc.)? Quote
Neczka Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 Od strony medycznej - wszystko w schronisku jest zapewnione. Bardzo przydadzą się teraz ogłoszenia. Rubik po tym co przeżył, nie może spędzić kolejnych kilku miesięcy/lat w schronisku dla bezdomnych i nie kochanych...:shake: Quote
Worel Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Nie pamietam, ktora to cioteczka robi ogloszenie...spytajcie sie Pixie. Poza tym na mapie dogo (cf podpis Pixie) jest lista osob, ktore oferuja ogloszenia. Quote
Becia66 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Już sił i kary nie ma dla tych zwyrodnialców.....:angryy::angryy::angryy: Quote
Neczka Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 Ja też porobię ogłoszenia, tylko, że ja w allegro nie hulam :eviltong: Mogłabym prosić kogoś o zrobienie allegra dla Rubiczka ? Quote
Worel Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 chyba Isadora robi allegro, ale nie jestem pewna chyba na stronie mapy dog to jest opisane...ja nie mam duzo czasu i nie moge sprawdzic. Ktos to zrobi? Quote
Ola la Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 :-o brak mi słów :( oj samosądzik na gnidzie by sie przydał:mad: Quote
majuska Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Mogę pokryć koszty allegro i wyróżnienia aukcji jak potrzeba. Ten psinek jest taki grzeczny, nie dotarło jeszcze chyba do niego, że w schronisku jest, on pewnie wróciłby do swojego oprawcy, pewno już mu wybaczył.... On ma takie oczy.... Musi bardzo cierpieć.:-( Quote
maarit Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Do czego nasz gatunek jest jeszcze zdolny????:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Bidul...:placz::placz::placz::placz: Quote
Isadora7 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 O żesz ~~~~~ Ręce i cycki opadają, a nóż w kieszeni się otwiera. Melduję się jakby co do allegra, ale jutro wieczorem lub w nocy. Mam zaległości po kilkudniowym padzie kompa. Jak pasi to jasne ze zrobię. Quote
SZPiLKA23 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Sliczny psiak, troche nie ufny ale co sie dziwic.... Quote
Neczka Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 W pokoju już nie ten sam pies... ...ale póki co wciąż w boksie :shake: Quote
majuska Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Moje słoneczko, trzeba Ci domek znależć koniecznie! Quote
gibon301 Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 śliczne biedactwo !! on ma straszniemądre oczy... ja mogę zrobić mu plakat jakby trzeba było. Quote
SZPiLKA23 Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Psiak wyraznie jest zagubiony jak sie podchodzi to ostrzegawczo szczeka i chowa sie do budy ale wystarczy chwile postac zeby podszedł Quote
Neczka Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 Gibon, jasne :) Porozwieszałabym po mieście ;) Rubik z początku wydaje się być taki osowiały, ale gdy podejdzie się do niego i pogłaszcze, momentalnie łapie, że nic złego mu się już nie stanie... Ma niesamowicie milutką sierść i to mądre spojrzenie... Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Gonia13 napisał(a):Do czego nasz gatunek jest jeszcze zdolny????:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Bidul...:placz::placz::placz::placz: Goniu - ludzie są zdolni - DO WSZYSTKIEGO NIESTETY !:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
gibon301 Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Neczka wysłałam Ci plakat na priv. Mam nadzieję, że się spodoba i że Rubik szybko znajdzie kochający domek!! Quote
Neczka Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 Gibonku, nic do mnie nie doszło :shake: Quote
Recommended Posts