Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do Orzechowskiego schroniska zimą tego roku trafił prześliczny - jakby wyrośnięty jamnik z najsmutniejszymi psimi oczami.
Dostał imię RUBIK.
Dostał swój boks, miskę, budę... a za razem samotność schroniskowego życia.

Rubik trafił do schroniska z okropną raną, wypaloną na grzbiecie najprawdopodobniej wrzącym płynem.
Wiadomo nam, że jego człowiek, za oddanie i psią wierność przez całe życie, postanowił go zabić...

Dziś, tj. ponad 4 miesiące, odkąd Rubik zamieszkał w schronisku, rana na ciele już nie istnieje, zarosła bajeczną, miękką sierścią.
Natomiast nadal istnieje wielka rana na psim samotnym sercu...

Rubik ma 3 lata, jest młodym wykastrowanym pełnym energii psem, którego radość możemy podziwiać niestety jedynie sporadycznie na schroniskowym wybiegu i spacerach z wolontariuszami.
Rubik dobrze dogaduje się z innymi psami, za kotami nie przepada. Nieodpowiednio prowadzony w domu, potrafi dominować. Przy odpowiednim podejściu, z pewnością będzie świetnym towarzyszem całej rodziny.

Wystarczy dać mu szansę - Rubik zasługuje na dobry dom, który wynagrodzi mu wszystkie krzywdy psiego życia... Pies przebywa w schronisku w Orzechowcach pod Przemyślem. W razie problemów z transportem - pomożemy.

Kontakt:
tel. 782 670 611

e-mail: ania6931@gazeta.pl

banerek

• Replies 519
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od strony medycznej - wszystko w schronisku jest zapewnione.
Bardzo przydadzą się teraz ogłoszenia. Rubik po tym co przeżył, nie może spędzić kolejnych kilku miesięcy/lat w schronisku dla bezdomnych i nie kochanych...:shake:

Posted

Nie pamietam, ktora to cioteczka robi ogloszenie...spytajcie sie Pixie.
Poza tym na mapie dogo (cf podpis Pixie) jest lista osob, ktore oferuja ogloszenia.

Posted

chyba Isadora robi allegro, ale nie jestem pewna
chyba na stronie mapy dog to jest opisane...ja nie mam duzo czasu i nie moge sprawdzic. Ktos to zrobi?

Posted

Mogę pokryć koszty allegro i wyróżnienia aukcji jak potrzeba. Ten psinek jest taki grzeczny, nie dotarło jeszcze chyba do niego, że w schronisku jest, on pewnie wróciłby do swojego oprawcy, pewno już mu wybaczył.... On ma takie oczy.... Musi bardzo cierpieć.:-(

Posted

O żesz ~~~~~
Ręce i cycki opadają, a nóż w kieszeni się otwiera.

Melduję się jakby co do allegra, ale jutro wieczorem lub w nocy.

Mam zaległości po kilkudniowym padzie kompa. Jak pasi to jasne ze zrobię.

Posted

Gibon, jasne :) Porozwieszałabym po mieście ;)

Rubik z początku wydaje się być taki osowiały, ale gdy podejdzie się do niego i pogłaszcze, momentalnie łapie, że nic złego mu się już nie stanie...
Ma niesamowicie milutką sierść i to mądre spojrzenie...