Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeżeli mogę coś doradzić to się sprawdza na poprawienie sierści i skóry Olekardin Omega 3-6-9+E.Są to kapsułki,podaje się raz dziennie,kupuje w Aptece,koszt zależnie od Apteki - 23,00zł. A psiaki są super,najbardziej podoba mi się umaszczenie Leosia,jest śliczny.

Posted

Zobaczyłam wątek przez przypadek, więc i ja zapisuje się  u nowych cudaczków anecik.

Dwupak po wizycie u fryzjera nie zagrzeje długo miejsca.

Posted
21 godzin temu, Poker napisał:

Co tu taka cisza nastała? Ktoś porwał anecika razem z piesami ?

21 godzin temu, mar.gajko napisał:

A może dostała jakiś sześciopak i już wcale, a wcale nie ma czasu :)

Niemożliwe, odpukajcie;  nie ma dogo bez  anecik 

Posted
O 29.04.2016o12:00, Anula napisał:

Jeżeli mogę coś doradzić to się sprawdza na poprawienie sierści i skóry Olekardin Omega 3-6-9+E.Są to kapsułki,podaje się raz dziennie,kupuje w Aptece,koszt zależnie od Apteki - 23,00zł. A psiaki są super,najbardziej podoba mi się umaszczenie Leosia,jest śliczny.

O 29.04.2016o19:11, Tola napisał:

Zobaczyłam wątek przez przypadek, więc i ja zapisuje się  u nowych cudaczków anecik.

Dwupak po wizycie u fryzjera nie zagrzeje długo miejsca.

O 2.05.2016o23:23, Poker napisał:

Co tu taka cisza nastała? Ktoś porwał anecika razem z piesami ?

O 2.05.2016o23:25, mar.gajko napisał:

A może dostała jakiś sześciopak i już wcale, a wcale nie ma czasu :)

11 godzin temu, Tola napisał:

Niemożliwe, odpukajcie;  nie ma dogo bez  anecik 

10 godzin temu, Poker napisał:

Gdzie tę anecik wcięło?

7 godzin temu, mar.gajko napisał:

Jeszcze poczekajmy do jutra :) a potem nasze psy tropiące wyślemy na poszukiwania.

Dzięki Dziewczyny za odwiedziny i za pamięć. Jesteśmy wszyscy cali i zdrowi ale musiałam chyba odpocząć od dogo. Podczytując komentarze na niektórych wątkach sama nie wiem cieszyć się czy płakać. No nic to - mój problem, mam nadzieję że troszkę mi się udało spojrzeć na to z boku.

Anulko mam jakieś opakowanie VetoSkinu spytam dziś weta czy można podawać czy przepisze coś innego. Dziękuję bardzo :)

Tolu witam serdecznie u Dwupaka.

Leoś jest śliczny i nawet udało się zrobić parę zdjęć więc dziś troszkę dodam od siebie do ogłoszenia które zrobiła mi Gabi i ogłaszamy Chłopaka. Leoś JUŻ jest utemperowany, ładnie chodzi na smyczy, wtula nosa w człowieka, w zasadzie słucha :) prawie nie sika w domu. Oduczamy go jeszcze nadmiernego skakania po człowieku z radości i złodziejstwa :D Kradzioch z niego - a ja ciągle zapominam że bez problemu sięga do blatów kuchennych. A i już odczepił się od Ronisia. Na szczęście :)

Z Tośką musimy troszkę poczekać, odchować i nauczyć tego i owego. I oczywiście sterylka. Tosia nie jest już tą Kruszynką która przyjechała i leżała wystraszona w legowisku. Wstąpił w nią mały diabełek i trzeba powolutku, powolutku z nią pracować. Biega jak szalona, szczeka jak szalona ale jak mówi się że czegoś nie wolno to jest nadal bardzo wystraszona. Tosia ze smyczką na bakier, raczej nie sika w domu, popiskuje jak zostaje sama i gryzie. No drugi Bossski Franio po prostu.

Mar. gajko przy sześciopaku nie dałabym rady :) Przy czwórce go brakuje - spacerki, zabawy, karmienie, przytulanie, pilnowanie......Ale Wasze psy tropiące chętnie poznałabym.

Posted

O 29.04.2016o10:55, danyww napisał:

Witajcie  :)

Anecik  cudna gromadka  0heart.gif 

Ty się zastanów czy aby naprawdę chcesz je oddać???  0dance3.gif

Witaj danyww u gromadki :) Ja w zasadzie z prawie każdym tymczasem mam problem - w sensie oddania :) A te jeszcze pasują jak ulał. Ale moje Mimronki cosik nie lubią "obcych" i z ich powodu muszę przystopować.

O 29.04.2016o11:39, malawaszka napisał:

takie wyłysienia mogą być od zaniedbania, a i pewnie jakieś pchły bywały :/ 

masz już gotowy opis i fotki ogłoszeniowe? Potrzebuję takie teksty żeby zrobić kopiuj-wklej 

Opis uzupełnię po wizycie u weta. Nawet nie wiem w jakim są wieku. Tośka wygląda mi na młodszą - niech wet oceni. Zdjęcia jakieś już mam. Mam nadzieję że coś da się wybrać.

P1100634

P1100636

P1100638

P1100639

P1100640

Posted

Wieczorem nie mogły się dogadać :)

P1100670

P1100671

P1100672

A warczenia było...... i po co? I tak potem wylądowały na kanapie :)

Tyle. Jedziemy do weta.

Posted

WReszcie zguba się odnalazła.

Aneciku, nie przejmuj się wypowiedziami na różnych wątkach. Trzeba robić swoje  dla dobra psiaków w zaufanym towarzystwie .

A psika superowe.Całe szczęście ,że Mimi ma opitolone uszy , bo chyba bym psy na zdjęciach pomyliła.

Dwójeczka w jednym legowisku rozbrajająca.Tylko napisz kto  z kim poszedł do łóżka? Chyba Ludwiś z Tosią .

Posted
10 minut temu, Poker napisał:

WReszcie zguba się odnalazła.

Aneciku, nie przejmuj się wypowiedziami na różnych wątkach. Trzeba robić swoje  dla dobra psiaków w zaufanym towarzystwie .

A psika superowe.Całe szczęście ,że Mimi ma opitolone uszy , bo chyba bym psy na zdjęciach pomyliła.

Dwójeczka w jednym legowisku rozbrajająca.Tylko napisz kto  z kim poszedł do łóżka? Chyba Ludwiś z Tosią .

Ja wiem Pokerku że trzeba robić swoje - tylko nieraz się odechciewa pomagać :(

Do legowiska posła Tosia z Leosiem, rano na kanapie były całą czwórką. Zresztą raczej się trzymają parami, lub w trójkę. Mimi jako księżniczka z nimi się nie zadaje :D

Posted

Mimi to prawdziwa księżniczką .Nie będzie się zadawać ze schroniskowym plebsem, bo ona przecież "tylko" z łańcucha przypiętego  do pięknej posiadłości.

Fajnie ,że już się dogadują.

Posted

Troszkę zmodyfikowany tekst Gabi :) Dzięki Gabrysiu.

Leoś to młody, energiczny, wesoły psiak w typie sznaucerka. Wystarczy na niego spojrzeć a człowiek już się uśmiecha - taki z niego słodziak. Leoś uwielbia ludzi, zawsze chce być blisko człowieka, lubi się bawić i przytulać. Ładnie chodzi na smyczy, jest przyjaźnie nastawiony do psów i kotów. Sporadycznie zdarzy mu się jeszcze załatwić w domu, ale że jest bardzo pojętnym uczniem i szybko się uczy więc niedługo problem zniknie :)

Do szczęścia brakuje mu ukochanych ludzi. Kogoś dla kogo będzie ukochanym pupilem, kto zadba by był szczęśliwy i już nigdy nie spotkało go nic złego. Ma około 2-ch lat, waży 12 kg., jest wykastrowany i zaszczepiony.

Leoś przebywa w domu tymczasowym w woj. śląskim. Informacje tylko pod podanym nr telefonu.

Przed adopcją obowiązuje wizyta wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Może być?

Posted

Ładny tekst tylko poprawię przecinki , bo jestem purystką językową, przynajmniej staram się nią być.

Leoś to młody, energiczny i  wesoły psiak w typie sznaucerka. Wystarczy na niego spojrzeć, a człowiek już się uśmiecha - taki z niego słodziak. Leoś uwielbia ludzi, zawsze chce być blisko człowieka, lubi się bawić i przytulać. Ładnie chodzi na smyczy, jest przyjaźnie nastawiony do psów i kotów. Sporadycznie zdarzy mu się jeszcze załatwić w domu, ale że jest bardzo pojętnym uczniem i szybko się uczy, więc niedługo problem zniknie :)

Do szczęścia brakuje mu ukochanych ludzi. Kogoś ,dla kogo będzie ukochanym pupilem, kto zadba ,by był szczęśliwy i już nigdy nie spotkało go nic złego. Ma około 2-ch lat, waży 12 kg., jest wykastrowany i zaszczepiony.

Posted
Dzięki Poker. Musisz wybaczyć mi te dwa przecinki :)
Piszę do malawaszki żeby go wstawiła na sznaucery i wieczorkiem Gabi zrobi mi na ogloszenia olx :)

A i muszę dopisać że lubi dzieci.
Posted

Leoś to młody, energiczny i  wesoły psiak w typie sznaucerka. Wystarczy na niego spojrzeć, a człowiek już się uśmiecha - taki z niego słodziak. Leoś uwielbia ludzi, zawsze chce być blisko człowieka, lubi się bawić i przytulać. Ładnie chodzi na smyczy, jest przyjaźnie nastawiony do psów i kotów, lubi dzieci. Sporadycznie zdarzy mu się jeszcze załatwić w domu, ale że jest bardzo pojętnym uczniem i szybko się uczy, więc niedługo problem zniknie :)

Do szczęścia brakuje mu ukochanych ludzi. Kogoś, dla kogo będzie ukochanym pupilem, kto zadba, by był szczęśliwy i już nigdy nie spotkało go nic złego. Ma około 2-ch lat, waży 12 kg., jest wykastrowany i zaszczepiony.

Leoś przebywa w domu tymczasowym w woj. śląskim. Informacje tylko pod podanym nr telefonu.

Przed adopcją obowiązuje wizyta wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.