Anecik Posted June 10, 2016 Author Posted June 10, 2016 4 minuty temu, Gusiaczek napisał: Miłego powolniaka :) Co to powolniak? :) U Tosi wszystko w jak najlepszym porządeczku. Szwy zdjęte. Zaczyna dokazywać czyli podgryzać. Poradziłam Pani zakup konga coby Młoda miała zajęcie :) Coś jeszcze radzicie? Oczywiście Pani nie martwi się o pogryzienie jakiś rzeczy tylko o bezpieczeństwo Tosi żeby np. nie poprzegryzała kabli elektrycznych. za które już się brała. Bardzo ją kochają :) Quote
mar.gajko Posted June 10, 2016 Posted June 10, 2016 Pewnie Powolniak z serialu "Co ludzie powiedzą" :) Quote
Anecik Posted June 10, 2016 Author Posted June 10, 2016 6 minut temu, mar.gajko napisał: Pewnie Powolniak z serialu "Co ludzie powiedzą" :) E tam, chyba nie ........ napisałaby z dużej litery :) Powolniak miły :D? Quote
mar.gajko Posted June 10, 2016 Posted June 10, 2016 7 minut temu, anecik napisał: E tam, chyba nie ........ napisałaby z dużej litery :) Powolniak miły :D? Miły? Śmieszny. Serial śmieszny. Jeden z nielicznych, które czasem oglądam. Oto On - Powolniak ;) Quote
Anecik Posted June 10, 2016 Author Posted June 10, 2016 Ja Powolniaka znam. Bukietowa bawi mnie do łez :) Ale czy on - Powolniak znaczy - jest miły? Quote
mar.gajko Posted June 10, 2016 Posted June 10, 2016 2 minuty temu, anecik napisał: Ja Powolniaka znam. Bukietowa bawi mnie do łez :) Ale czy on - Powolniak znaczy - jest miły? Skoro tak piszą, to musi być. Może znają osobiście. Quote
Gusiaczek Posted June 11, 2016 Posted June 11, 2016 O 10.06.2016 o 21:18, anecik napisał: Co to powolniak? :) Z angielska Weekend - znam osobiście :D O 10.06.2016 o 21:18, anecik napisał: U Tosi wszystko w jak najlepszym porządeczku. Szwy zdjęte. Zaczyna dokazywać czyli podgryzać. Poradziłam Pani zakup konga coby Młoda miała zajęcie :) Coś jeszcze radzicie? Oczywiście Pani nie martwi się o pogryzienie jakiś rzeczy tylko o bezpieczeństwo Tosi żeby np. nie poprzegryzała kabli elektrycznych. za które już się brała. Bardzo ją kochają :) No to super, że jest gitarowo i miłośnie :) Ovolina zeżarła kable kablówki i po tym przez bardzo długi czas przed wyjściem odłączaliśmy wszystko z gniazdek :) 1 Quote
Gabi79 Posted June 12, 2016 Posted June 12, 2016 Aneta dzisiaj pojechała po 2 kolejne bidy, są już w drodze powrotnej. Quote
Anecik Posted June 13, 2016 Author Posted June 13, 2016 19 minut temu, ona03 napisał: aneciku litości bo jajo zniesiemy....... To nie chodzi Iwonko żeby jajka były na dogo :) Wczoraj użerałam się z całą trójką - wyłączając oczywiście Mimisię do 12 w nocy, spałam do 2.00 i użerałam się z dwójką przyjezdnych do samego rana. Poszłam na godzinę do pracy i wróciłam z duszą na ramieniu ale wszyscy żyją. Zaraz coś spłodzę :) Wątki znaczy :D Quote
Gabi79 Posted June 13, 2016 Posted June 13, 2016 35 minut temu, AnkaG napisał: Czy to ta dwójka z fotki ? Tak, zapraszamy na wątek Quote
Anecik Posted June 14, 2016 Author Posted June 14, 2016 Wątek mojego kolejnego tymczasowicza - Tuptusia. Zapraszamy Quote
Anecik Posted June 19, 2016 Author Posted June 19, 2016 Tosia czyli po prababci Antosia :) ma się świetnie. Szwy zdjęte, ubranko czeka na następną dziewczynę. Zakumplowała się bardzo z rezydentką Turbinką. Przez furtkę nikogo nie wpuszcza. Podbiegają obie, najpierw szczeknie Turbinka (1 raz) potem szczeka Tosia (wiele razy). Tworzą niezły duet ogrodowy. Nie podobają im się niektóre krzewy - szczególnie te które rosną w eleganckim rządku przy ścieżce prowadzącej do drzwi wejściowych. Więc je podkopują - żeby nie było - to jednocześnie, Jedna z jednej, druga z drugiej strony. Tosia śpi na kanapie, ma w poważaniu legowisko. Gryzoń straszny. Konga 2 sztuki załatwiła w kwadrans! Za to czyta. Czyta książki, które znajdują się w bibliotece na piętrze. A że woli czytać w towarzystwie to bierze książkę, spuszcza ją po schodach, zbiera z parteru i czyta w legowisku. Nie tylko ładna ale i mądra :) Bardzo lubi 2 latka od siostry Pani Marty. W sensie dziecko, bawi się z nim, przynosi mu zabawki, podkłada łebek do głaskania. Tylko Jasio zazdrosny bo to przecież JEGO Tosia :) Mimo tych niedogodności zwrot z adopcji wykluczony :) :) :) Super trafiła ta Tosia :) 2 Quote
Poker Posted June 19, 2016 Posted June 19, 2016 Świetny opis. Pewnie się "cieszą',że mają takiego oczytanego psa. A może maturę jeszcze zrobi ? Quote
AnkaG Posted June 19, 2016 Posted June 19, 2016 Fajnie :) ale kurcze muszą z tym gryzieniem coś zrobić bo chyba samo nie przejdzie :) Quote
Anecik Posted June 19, 2016 Author Posted June 19, 2016 Godzinę temu, AnkaG napisał: Fajnie :) ale kurcze muszą z tym gryzieniem coś zrobić bo chyba samo nie przejdzie :) Czekam na porady :) Kong nie dał rady. Quote
Anecik Posted June 27, 2016 Author Posted June 27, 2016 O 19.06.2016 o 20:39, anecik napisał: Czekam na porady :) Kong nie dał rady. Ktoś coś podpowie? Tośka zeżarła pół dywaniku i bierze się za nogi od mebli. Oczywiście wiem že to z nudów. Ale nieraz ludzie muszą wyjść z domu a zabawki nie wystarczają. Quote
Tola Posted June 27, 2016 Posted June 27, 2016 Ja nie pomogę. Sama maiłam taka gryzaczkę, pewnego dnia wygryzła wielką dziurę w drzwiach wyjściowych i czekała na nas na zewnątrz. Ograniczyliśmy do minimum pozostawianie jej samej w domu, nic więcej nie uzyskaliśmy. Ale u nas to było lęk separacyjny. Quote
Poker Posted June 27, 2016 Posted June 27, 2016 Trudno coś poradzić . Ona chyba już wymieniła zęby. pozostaje klatka na czas wyjścia ludzi z domu. Quote
Anecik Posted June 27, 2016 Author Posted June 27, 2016 7 minut temu, Poker napisał: Trudno coś poradzić . Ona chyba już wymieniła zęby. pozostaje klatka na czas wyjścia ludzi z domu. Tak też poradziłam. U mnie też nieraz siedziała i nie miała z tym problemu. Dziękuję Poker. Quote
AnkaG Posted July 4, 2016 Posted July 4, 2016 A kostki ze skóry bydlęcej? Takie większe ok 11-13 cm to jest co żuć. Quote
Recommended Posts