Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
4 minuty temu, Gusiaczek napisał:

Miłego powolniaka :)

Co to powolniak? :)

U Tosi wszystko w jak najlepszym porządeczku. Szwy zdjęte. Zaczyna dokazywać czyli podgryzać. Poradziłam Pani zakup konga coby Młoda miała zajęcie :) Coś jeszcze radzicie? Oczywiście Pani nie martwi się o pogryzienie jakiś rzeczy tylko o bezpieczeństwo Tosi żeby np. nie poprzegryzała kabli elektrycznych. za które już się brała.

Bardzo ją kochają :)

Posted
6 minut temu, mar.gajko napisał:

Pewnie Powolniak z serialu "Co ludzie powiedzą" :)

E tam, chyba nie ........ napisałaby z dużej litery :)

Powolniak miły :D?

Posted
7 minut temu, anecik napisał:

E tam, chyba nie ........ napisałaby z dużej litery :)

Powolniak miły :D?

Miły? Śmieszny. Serial śmieszny. Jeden z nielicznych, które czasem oglądam.

Oto On - Powolniak ;)

7ddf148d1b9a.jpg

Posted
2 minuty temu, anecik napisał:

Ja Powolniaka znam.

Bukietowa bawi mnie do łez :)

Ale czy on - Powolniak znaczy - jest miły?

Skoro tak piszą, to musi być. Może znają osobiście.

Posted
O 10.06.2016 o 21:18, anecik napisał:

Co to powolniak? :)

Z angielska Weekend - znam osobiście :D

O 10.06.2016 o 21:18, anecik napisał:

U Tosi wszystko w jak najlepszym porządeczku. Szwy zdjęte. Zaczyna dokazywać czyli podgryzać. Poradziłam Pani zakup konga coby Młoda miała zajęcie :) Coś jeszcze radzicie? Oczywiście Pani nie martwi się o pogryzienie jakiś rzeczy tylko o bezpieczeństwo Tosi żeby np. nie poprzegryzała kabli elektrycznych. za które już się brała.

Bardzo ją kochają :)

No to super, że jest gitarowo i miłośnie :)

Ovolina zeżarła kable kablówki i po tym przez bardzo długi czas przed wyjściem odłączaliśmy wszystko z gniazdek :)

• Upvote 1
Posted
19 minut temu, ona03 napisał:

aneciku litości bo jajo zniesiemy.......

To nie chodzi Iwonko żeby jajka były na dogo :)

Wczoraj użerałam się z całą trójką - wyłączając oczywiście Mimisię do 12 w nocy, spałam do 2.00 i użerałam się z dwójką przyjezdnych do samego rana. Poszłam na godzinę do pracy i wróciłam z duszą na ramieniu ale wszyscy żyją. Zaraz coś spłodzę :) Wątki znaczy :D

Posted

Tosia czyli po prababci Antosia :) ma się świetnie. Szwy zdjęte, ubranko czeka na następną dziewczynę. Zakumplowała się bardzo z rezydentką Turbinką. Przez furtkę nikogo nie wpuszcza. Podbiegają obie, najpierw szczeknie Turbinka (1 raz) potem szczeka Tosia (wiele razy). Tworzą niezły duet ogrodowy. Nie podobają im się niektóre krzewy - szczególnie te które rosną w eleganckim rządku przy ścieżce prowadzącej do drzwi wejściowych. Więc je podkopują - żeby nie było - to jednocześnie, Jedna z jednej, druga z drugiej strony. Tosia śpi na kanapie, ma w poważaniu legowisko. Gryzoń straszny. Konga 2 sztuki załatwiła w kwadrans! Za to czyta. Czyta książki, które znajdują się w bibliotece na piętrze. A że woli czytać w towarzystwie to bierze książkę, spuszcza ją po schodach, zbiera z parteru i czyta w legowisku. Nie tylko ładna ale i mądra :) Bardzo lubi 2 latka od siostry Pani Marty. W sensie dziecko, bawi się z nim, przynosi mu zabawki, podkłada łebek do głaskania. Tylko Jasio zazdrosny bo to przecież JEGO Tosia :)

Mimo tych niedogodności zwrot z adopcji wykluczony :)  :)  :)

Super trafiła ta Tosia :)

• Upvote 2
Posted
Godzinę temu, AnkaG napisał:

Fajnie :) ale kurcze muszą z tym gryzieniem coś zrobić bo chyba samo nie przejdzie :)

Czekam na porady :) Kong nie dał rady.

Posted
O 19.06.2016 o 20:39, anecik napisał:

Czekam na porady :) Kong nie dał rady.

Ktoś coś podpowie? Tośka zeżarła pół dywaniku i bierze się za nogi od mebli. Oczywiście wiem že to z nudów. Ale nieraz ludzie muszą wyjść z domu a zabawki nie wystarczają. 

Posted

Ja nie pomogę.

Sama maiłam taka gryzaczkę, pewnego dnia wygryzła wielką dziurę w drzwiach wyjściowych i czekała na nas na zewnątrz.

Ograniczyliśmy do minimum pozostawianie jej samej w domu, nic więcej nie uzyskaliśmy. Ale u nas to było lęk separacyjny.

Posted
7 minut temu, Poker napisał:

Trudno coś poradzić . Ona chyba już wymieniła zęby. pozostaje klatka na czas wyjścia ludzi z domu.

Tak też poradziłam. U mnie też nieraz siedziała i nie miała z tym problemu. Dziękuję Poker.