Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
5 minut temu, mar.gajko napisał:

No to bosko jest.

A Leosik już po kastracji jest?

Ta..... inaczej nie tylko Roniś musiałby przed nim uciekać :) Tak byłam umówiona z Panią od której są psiaki, żeby chociaż jego wykastrowała bo nie byłoby życia :)

Posted
1 minutę temu, anecik napisał:

Ta..... inaczej nie tylko Roniś musiałby przed nim uciekać :) Tak byłam umówiona z Panią od której są psiaki, żeby chociaż jego wykastrowała bo nie byłoby życia :)

:) rozumiem, że wszystko co się rusza byłoby zagrożone. Takie są te niektóre chłopaki.

Posted

Brzmi wszystko jak z bajki. anecik na pewno dobrze wyczuwa ludzi i wybierze najlepsze domki.

A resztę domków może też się da zagospodarować.

Posted

Poprosilam Togusię o wizytę PA w Bielsku, bo mimo ogromnych chęci nie dam rady. Bardziej skłaniam się ku temu domkowi więc niech Państwa i dom oceni nasza Basia. Jeśli będzie wszystko ok to Państwo przyjadą i ich poznam, a warunki zobaczę jak pojadę na objazdówkę poadopcyjną :) - Franio, Arielka i być może Leoś. Zresztą Pani w oczekiwaniu na wizytę PA kompletuje wszystko dla Leosia (!) czyli legowisko i te inne popierdułki.

W czwartek umówiłam się z Panią od Tosi że przyjadą z synem i zabiorą Tosieńkę na spacer. Oraz zakupią jej szelki (bo ma takie żadne) i obróżkę (bo wczoraj ktoś z jednej zrobił jej trzy) - mam podejrzenia że to Leoś. Panna sakramencko gryzie ale to nie ona. Zabawki Ronisiowe WSZYSTKIE zamordowane. Miałam na "czarną godzinę" taką kauczukową piłkę z wypustkami, nie do zdarcia - dałam Tosieńce i zobaczymy jak sobie z nią poradzi. Kształtów już nabiera, więc myslę o sterylce po 20 maja. mam w tym czasie urlop to mam nadzieję przypilnować coby se sukienusi nie pożarłą :)

A Leoś - nie wiem czy pisałam - to taki Ciapulek.

Posted

Ciapulka wyjaśnię później :)

Togusia była i ...... Pani ma bardzo kiepskie ogrodzenie - no dziurawe po prostu. Cóż, zadzwonię do Pani ale chyba nici. Serce nie wystarczy jak dziury w płocie. W czwartek podjadę do Pana. Jest to dość kawałek ode mnie i dziś po nocy nie czuję się na siłach. Zobaczę czy tam znajdę to czego szukam dla Leosia.

Odezwałam się do Pani z Będzina która też była zainteresowana a której odmówiłam. Jeśli zainteresowanie minęło  to znowu będę go ogłaszać. Wiem czego szukam dla Leosia i muszę mu to znaleźć.

Dobrze że z Panią od Tośki wszystko ok :)

Posted

Całe szczęście ,ze wizyty PA, bo jednak w rozmowach telefonicznych nie wszystko wychodzi.

Akurat rozmawiałam z togusią po tej wizycie i też mnie zdziwiło ,że nie mogła wejść do domu. I inne takie tam, które spowodowały ,że miałam uczucie na NIE.

Tosiek znajdzie domek taki jak trzeba.

Fajnie ,że Tośka się załapała.

Posted

Leoś znajdzie domek i to domek z tych wszystkich najlepszy.Dobrze,że wizyta była przeprowadzona przed adopcją bo by trzeba było szukać Leosia.

Posted
5 godzin temu, Tola napisał:

U anecik jak zwykle duzo się dzieje :)

Trzymam kciuki za najlepszy z domków dla Leosia :)

5 godzin temu, Anula napisał:

Leoś znajdzie domek i to domek z tych wszystkich najlepszy.Dobrze,że wizyta była przeprowadzona przed adopcją bo by trzeba było szukać Leosia.

1 godzinę temu, AnkaG napisał:

Co słychać u psiaczków?

Godzinę temu, Poker napisał:

aneeeeeeecik, gdzie jesteś?

46 minut temu, mar.gajko napisał:

w robocie jest ;) może...

Jestem :)

Napiszę w skrócie - bo padniętam przeokropnie. Byłam na wizycie PA u Państwa w czwartek. Wywaliłam co mi leży na sercu, obgadałam wszystkie sprawy związane z losem Leosia i Leoś już od piątku na nowych włościach. Dom z ogrodem, Pani zawsze w domu. Leoś trochę smutny w pierwszym dniu, ale wiadomo..... Był uprzejmy narobić na pięterku kupsztola, dużo je, dużo spaceruje z Państwem. Jutro zadzwonię do Pani to pewnie bardziej po babsku coś opowie. No i czekam na zdjęcia.

Tośka znalazła sobie chłopaka do bicia i gonitw po ogrodzie - biedny Roniś. Muszę ją od niego nieraz "odciągać" bo aż mi go żal. Bardzo gryzie: szelki (swoje), obróżki (nie swoje), adresatkę (swoją) kanapę (MOJĄ), zabawki (wszystkie) i musimy przyśpieszyć naukę chodzenia na smyczy bo nie łapie. Pani Tośkowa z synem Jasiem byli w piątek przywieźli jej zabawkę (mówiłam żeby bardziej kauczukową niż gumową), szeleczki i obróżkę, Jasio zachwycony swoją najpiękniejszą Tosią. Przyjadą znowu jutro w odwiedziny bo Jasiek jezie na zieloną szkolę i bardzo prosił o to żeby móc się przed wyjazdem pożegnać z Tosią.  Pani chce zakupić karmę dla Tosi - jaką polecacie dla takiego chudzielca? - i muszę jej powiedzieć żeby kupiła koleiną zabawkę bo tamta wytrzymałą 3 dni :)

• Upvote 1
Posted

To macie (nie ) wesoło z czorcicą. Pani wie o jej szaleństwach? Żeby potem nie było zdziwienia.

Może kupić jej karmę dla psów aktywnych albo szczeniąt.

W którym domu w końcu jest Leoś?

Posted
8 godzin temu, Poker napisał:

To macie (nie ) wesoło z czorcicą. Pani wie o jej szaleństwach? Żeby potem nie było zdziwienia.

Może kupić jej karmę dla psów aktywnych albo szczeniąt.

W którym domu w końcu jest Leoś?

Pani wie. Chcę żeby maila świadomość co drzemie w tym aniołku. zresztą Tosia nadal jest sparaliżowana przy obcych i na chuligana nie wygląda., Ale pozory mylą :)

Leoś jest u tych Państwa którzy zadzwonili pierwsi i czegoś mi tam brakowało. Podczas wizyty znalazłam to coś, dodatkowo na tyle poważnie rozmawiałam z Panem który stwierdzil że nie jest takim despotą za jakiego go uważam (!). Po prostu facet ma taki sposób bycia (być może z racji stanowisko Pana) :)

45 minut temu, Gusiaczek napisał:

No, to się dzieje ;)

Ovolina też rozprawia się z zabawki z prędkością światła, ale tej piłeczce niewinnie wyglądającej nie dała rady od ok. 1,5 roku :)

http://www.e-pies.eu/zabawa/534-trixie-pilka-jezowa-10cm-piszczaca-dla-psa.html

Miałam podobną tylko w formie ciężarka jakby. Najpierw znikły te wypustki a potem zrobiły się dwie kulki z kawałkiem trzonka. Coś Ty Gusiaczku - to nie dla niej. Ale dzięki :)

Posted
44 minut temu, malawaszka napisał:

czyli ogłoszenie Leosia mogę już zdjąć?

Ło matko i córko.....przepraszam Cię bardzo że nie napisałam. Oczywiście że zdjąć. Bardzo dziękuję za pomoc :)