mar.gajko Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 No to bosko jest. A Leosik już po kastracji jest? Quote
Anecik Posted May 8, 2016 Author Posted May 8, 2016 5 minut temu, mar.gajko napisał: No to bosko jest. A Leosik już po kastracji jest? Ta..... inaczej nie tylko Roniś musiałby przed nim uciekać :) Tak byłam umówiona z Panią od której są psiaki, żeby chociaż jego wykastrowała bo nie byłoby życia :) Quote
mar.gajko Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 1 minutę temu, anecik napisał: Ta..... inaczej nie tylko Roniś musiałby przed nim uciekać :) Tak byłam umówiona z Panią od której są psiaki, żeby chociaż jego wykastrowała bo nie byłoby życia :) :) rozumiem, że wszystko co się rusza byłoby zagrożone. Takie są te niektóre chłopaki. Quote
Poker Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 Brzmi wszystko jak z bajki. anecik na pewno dobrze wyczuwa ludzi i wybierze najlepsze domki. A resztę domków może też się da zagospodarować. Quote
AnkaG Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 Ale relacja Anecik :) No super :) Faktycznie sześciopak powinnaś mieć :) Quote
mar.gajko Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 No to czekamy na wieści. Jak już dwupaczek będzie zadomowiony, czyli najpierw chłopczyk, a w czerwcu dziewczę. Quote
Anecik Posted May 10, 2016 Author Posted May 10, 2016 Poprosilam Togusię o wizytę PA w Bielsku, bo mimo ogromnych chęci nie dam rady. Bardziej skłaniam się ku temu domkowi więc niech Państwa i dom oceni nasza Basia. Jeśli będzie wszystko ok to Państwo przyjadą i ich poznam, a warunki zobaczę jak pojadę na objazdówkę poadopcyjną :) - Franio, Arielka i być może Leoś. Zresztą Pani w oczekiwaniu na wizytę PA kompletuje wszystko dla Leosia (!) czyli legowisko i te inne popierdułki. W czwartek umówiłam się z Panią od Tosi że przyjadą z synem i zabiorą Tosieńkę na spacer. Oraz zakupią jej szelki (bo ma takie żadne) i obróżkę (bo wczoraj ktoś z jednej zrobił jej trzy) - mam podejrzenia że to Leoś. Panna sakramencko gryzie ale to nie ona. Zabawki Ronisiowe WSZYSTKIE zamordowane. Miałam na "czarną godzinę" taką kauczukową piłkę z wypustkami, nie do zdarcia - dałam Tosieńce i zobaczymy jak sobie z nią poradzi. Kształtów już nabiera, więc myslę o sterylce po 20 maja. mam w tym czasie urlop to mam nadzieję przypilnować coby se sukienusi nie pożarłą :) A Leoś - nie wiem czy pisałam - to taki Ciapulek. Quote
Gusiaczek Posted May 10, 2016 Posted May 10, 2016 Na bezdechu przeczytałam wątek, na który trafiłam szpiegując anecik ;) Dwupak cuuuuuuuuuuuuuuudny! cieszę się, że taką błyskawicą poszło. Serdeczności zostawiam :) Quote
Anecik Posted May 11, 2016 Author Posted May 11, 2016 Ciapulka wyjaśnię później :) Togusia była i ...... Pani ma bardzo kiepskie ogrodzenie - no dziurawe po prostu. Cóż, zadzwonię do Pani ale chyba nici. Serce nie wystarczy jak dziury w płocie. W czwartek podjadę do Pana. Jest to dość kawałek ode mnie i dziś po nocy nie czuję się na siłach. Zobaczę czy tam znajdę to czego szukam dla Leosia. Odezwałam się do Pani z Będzina która też była zainteresowana a której odmówiłam. Jeśli zainteresowanie minęło to znowu będę go ogłaszać. Wiem czego szukam dla Leosia i muszę mu to znaleźć. Dobrze że z Panią od Tośki wszystko ok :) Quote
Poker Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 Całe szczęście ,ze wizyty PA, bo jednak w rozmowach telefonicznych nie wszystko wychodzi. Akurat rozmawiałam z togusią po tej wizycie i też mnie zdziwiło ,że nie mogła wejść do domu. I inne takie tam, które spowodowały ,że miałam uczucie na NIE. Tosiek znajdzie domek taki jak trzeba. Fajnie ,że Tośka się załapała. Quote
AnkaG Posted May 11, 2016 Posted May 11, 2016 Macie rację - jak wrażenia na NIE to nie dawać psa... Znajdzie Leoś domek :) kciukamy za ten drugi Quote
Tola Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 U anecik jak zwykle duzo się dzieje :) Trzymam kciuki za najlepszy z domków dla Leosia :) Quote
Anula Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 Leoś znajdzie domek i to domek z tych wszystkich najlepszy.Dobrze,że wizyta była przeprowadzona przed adopcją bo by trzeba było szukać Leosia. Quote
mar.gajko Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 40 minut temu, Poker napisał: aneeeeeeecik, gdzie jesteś? w robocie jest ;) może... Quote
Anecik Posted May 15, 2016 Author Posted May 15, 2016 5 godzin temu, Tola napisał: U anecik jak zwykle duzo się dzieje :) Trzymam kciuki za najlepszy z domków dla Leosia :) 5 godzin temu, Anula napisał: Leoś znajdzie domek i to domek z tych wszystkich najlepszy.Dobrze,że wizyta była przeprowadzona przed adopcją bo by trzeba było szukać Leosia. 1 godzinę temu, AnkaG napisał: Co słychać u psiaczków? Godzinę temu, Poker napisał: aneeeeeeecik, gdzie jesteś? 46 minut temu, mar.gajko napisał: w robocie jest ;) może... Jestem :) Napiszę w skrócie - bo padniętam przeokropnie. Byłam na wizycie PA u Państwa w czwartek. Wywaliłam co mi leży na sercu, obgadałam wszystkie sprawy związane z losem Leosia i Leoś już od piątku na nowych włościach. Dom z ogrodem, Pani zawsze w domu. Leoś trochę smutny w pierwszym dniu, ale wiadomo..... Był uprzejmy narobić na pięterku kupsztola, dużo je, dużo spaceruje z Państwem. Jutro zadzwonię do Pani to pewnie bardziej po babsku coś opowie. No i czekam na zdjęcia. Tośka znalazła sobie chłopaka do bicia i gonitw po ogrodzie - biedny Roniś. Muszę ją od niego nieraz "odciągać" bo aż mi go żal. Bardzo gryzie: szelki (swoje), obróżki (nie swoje), adresatkę (swoją) kanapę (MOJĄ), zabawki (wszystkie) i musimy przyśpieszyć naukę chodzenia na smyczy bo nie łapie. Pani Tośkowa z synem Jasiem byli w piątek przywieźli jej zabawkę (mówiłam żeby bardziej kauczukową niż gumową), szeleczki i obróżkę, Jasio zachwycony swoją najpiękniejszą Tosią. Przyjadą znowu jutro w odwiedziny bo Jasiek jezie na zieloną szkolę i bardzo prosił o to żeby móc się przed wyjazdem pożegnać z Tosią. Pani chce zakupić karmę dla Tosi - jaką polecacie dla takiego chudzielca? - i muszę jej powiedzieć żeby kupiła koleiną zabawkę bo tamta wytrzymałą 3 dni :) 1 Quote
Poker Posted May 15, 2016 Posted May 15, 2016 To macie (nie ) wesoło z czorcicą. Pani wie o jej szaleństwach? Żeby potem nie było zdziwienia. Może kupić jej karmę dla psów aktywnych albo szczeniąt. W którym domu w końcu jest Leoś? Quote
Gusiaczek Posted May 16, 2016 Posted May 16, 2016 No, to się dzieje ;) Ovolina też rozprawia się z zabawki z prędkością światła, ale tej piłeczce niewinnie wyglądającej nie dała rady od ok. 1,5 roku :) http://www.e-pies.eu/zabawa/534-trixie-pilka-jezowa-10cm-piszczaca-dla-psa.html Quote
Anecik Posted May 16, 2016 Author Posted May 16, 2016 8 godzin temu, Poker napisał: To macie (nie ) wesoło z czorcicą. Pani wie o jej szaleństwach? Żeby potem nie było zdziwienia. Może kupić jej karmę dla psów aktywnych albo szczeniąt. W którym domu w końcu jest Leoś? Pani wie. Chcę żeby maila świadomość co drzemie w tym aniołku. zresztą Tosia nadal jest sparaliżowana przy obcych i na chuligana nie wygląda., Ale pozory mylą :) Leoś jest u tych Państwa którzy zadzwonili pierwsi i czegoś mi tam brakowało. Podczas wizyty znalazłam to coś, dodatkowo na tyle poważnie rozmawiałam z Panem który stwierdzil że nie jest takim despotą za jakiego go uważam (!). Po prostu facet ma taki sposób bycia (być może z racji stanowisko Pana) :) 45 minut temu, Gusiaczek napisał: No, to się dzieje ;) Ovolina też rozprawia się z zabawki z prędkością światła, ale tej piłeczce niewinnie wyglądającej nie dała rady od ok. 1,5 roku :) http://www.e-pies.eu/zabawa/534-trixie-pilka-jezowa-10cm-piszczaca-dla-psa.html Miałam podobną tylko w formie ciężarka jakby. Najpierw znikły te wypustki a potem zrobiły się dwie kulki z kawałkiem trzonka. Coś Ty Gusiaczku - to nie dla niej. Ale dzięki :) Quote
AnkaG Posted May 16, 2016 Posted May 16, 2016 Wieści fajne :) kciukamy za aklimatyzację Leosia :) No i za czorcika Tośkę :) Quote
Anecik Posted May 22, 2016 Author Posted May 22, 2016 44 minut temu, malawaszka napisał: czyli ogłoszenie Leosia mogę już zdjąć? Ło matko i córko.....przepraszam Cię bardzo że nie napisałam. Oczywiście że zdjąć. Bardzo dziękuję za pomoc :) Quote
Recommended Posts