Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
7 minut temu, malawaszka napisał:

o rety haha - oby chociaż jeden z nich był fajny!

Dziś go wstawiłam na sznaucery na fb i na www - ciekawe czy któreś telefony z tego :v

Było kilka fajnych. Więcej niż tymczasów u mnie :) Nawet chyba znajdę dom dla Tośki bez ogłoszeń :)

Dzięki Monika :)

Posted
Godzinę temu, anecik napisał:

OSZALEJE. Miałam 24 telefony o Leosia!!!!!!

Tak bywa, gdy psiak tak wygląda (po metamorfozie) ;)

Trzymam kciuki!

Posted
35 minut temu, AnkaG napisał:

A ktoś z tych telefonów się już wprosił na odwiedzinki i zobaczenie Leosia?

Oczywiście - jutro 2 wizyty, w sobotę jedna i w niedzielę kolejna. Ze sznaucerów też były telefony. 

9 minut temu, Tola napisał:

Tak bywa, gdy psiak tak wygląda (po metamorfozie) ;)

Trzymam kciuki!

Niekiedy naprawdę niewiele potrzeba. Fryzjer, troszkę ogłady i już. A tam by tam kundził na polach pod Radomiem

Posted
19 godzin temu, AnkaG napisał:

No to kciukamy by ktoś fajny adoptował psiaki :) Bo jak rozumiem Tośki też dotyczą wizyty :)

Tośki dotyczyła 1 dzisiejsza wizyta i Tośka MA DOM!!!!!!!! Wszystko opiszę wieczorem bo czekam na Pan do Leosia :)

19 godzin temu, Poker napisał:

Jednym słowem biegunka telefoniczna.Oby z sensem, to aneciku dasz radę, a cudeńka znajdą super domki.

Innych domów dla nich nie przewiduję. Jeszcze był sms o 00.15 :(

18 godzin temu, mar.gajko napisał:

Mówiłam sześciopak brać :) byłoby jak znalazł, a tak to zbraknie.

Nie zabraknie. Będą inne :)

Posted
Godzinę temu, Poker napisał:

Czyżby miały pójść od jednego DS?

Nie, do dwóch, ale oba zapowiadają się świetnie.

Teraz przed anecik wizyty p/a

Posted
1 godzinę temu, AnkaG napisał:

Anecik napisz coooś :)

No właśnie. Może domki takie super ,że się sama wyadoptowała. Tylko co biedny mężuś powie na to ?

Posted

Przepraszam bardzo ale wczoraj w  nocy w pracy nie miałam czasu a dziś nie mam internetu. Jutro ma już być to wszystko opiszę. Z komórki za bardzo nie mogę bo Tośka pożarła ładowarkę i muszę oszczędzać baterie. Dwa super domy. Trzeci w zapisie -dla Leosia.  

Posted
23 godzin temu, anecik napisał:

Przepraszam bardzo ale wczoraj w  nocy w pracy nie miałam czasu a dziś nie mam internetu. Jutro ma już być to wszystko opiszę. Z komórki za bardzo nie mogę bo Tośka pożarła ładowarkę i muszę oszczędzać baterie. Dwa super domy. Trzeci w zapisie -dla Leosia.  

Już jest jutro. A tu żadnych wieści o szorściaku-dwupaku.

Posted
Teraz, mar.gajko napisał:

Już jest jutro. A tu żadnych wieści o szorściaku-dwupaku.

A bo jakoś tak wyszło. Dla Leosia mam 2 domy do sprawdzenia. Jedni Państwo byli obejrzeć Leośka i jadę we wtorek do nich na wizytę. Drudzy Państwo nie byli ale Pani Basia dzwoniła 3 razy i im więcej dzwoni tym bardziej mi się podoba. Pojadę do niej najprawdopodobniej w środę i zrobię wizytę. Oba domy bardzo dobre - z ogrodem. Ludzie jedni i drudzy w średnim wieku, w pierwszym domu Pani niepracująca, dzieci odchowane. W drugim to samo. Pierwsi nie mieli psa, drudzy 3 psiaki do późnej starości. W pierwszym domu mam 5% niepewności które to muszę sprawdzić na miejscu. W drugim domu w zasadzie mam 100% pewności ale muszę się naocznie przekonać. Zawsze kieruję się sercem, intuicją i tym czymś - co trudno jest opisać słowami. Nieraz wystarczy rozmowa przez telefon i czuję że to jest TO. Tak czuję właśnie u Pani z drugiego domu. Domy troszkę oddalone ode mnie ale co tam..... pojadę. Jeden dom za Tychami, drugi Koło Bielska.

Umówiłam się jeszcze z PaniąMartą z bliskiej okolicy (3 Pani) która tak dobrze brzmiała przez telefon że postanowiłam się jej przyjrzeć bliżej :) Zaprosiłam ją po prostu na kawę i powiedziałam że dla Leosia mam już domy do sprawdzenia ale.............mam Tosieńkę :)

Pani zdała egzamin na 5+, chciałaby najlepiej zabrać oba MaxiMimrony ;) ale muszę jakoś psie towarzystwo podzielić sprawiedliwie. Do Pani nr 3 pasuje jak ulał Tosia. Będzie taką córunią mamuni. Państwo jeszcze mieszkają w blokach ale końcem czerwca przeprowadzają się do domu z ogrodem. Pani pracuje na 2 zmiany, mąż czas pracy nienormowany, syn 10 lat. Psiaki zawsze były i są w domach rodzinnych, ich psiak odszedł w ubiegłym roku i już Pani dojrzała do tego że musi pomóc bezdomniakowi. Zresztą Tośka będzie miała  w nowym domu (przeprowadzka do domu rodzinnego Pani - mama Pani Marty na emeryturze) towarzyszkę wyłapaną z lasu ze sznurkiem na szyi - Turbinkę :) Pani prosiła czy Tosia mogłaby zostać u mnie do końca czerwca żeby nie przeżywała kolejnego stresu związanego z kolejną przeprowadzką (chwali się). Oczywiście że może zostać, muszę ją odchować i wysterylizować. Pani będzie uczestniczyła w kosztach i będzie przyjeżdżać z synem ( i jak się uda) z mężem do mnie żeby chodzić z Tosią na spacery. No cudnie po prostu :) Tośka znalazła dom bez ogłoszeń. Wizyta PA oczywiście będzie ale jestem pewna że nic nie zmieni.

A szorściaki przekochane. Chłopaki dogadują się średnio, ale to wyłącznie wina mojego synusia i ochroniarza, który bardzo pilnuje żeby Leoś za blisko do mnie się nie zbliżał.