Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnie nasze odwiedziny Flora zniosła całkiem nieźle: co prawda większość czasu spędziła w bezpiecznym domu, ale też przeszła koło nas kilka razy kiedy siedziałyśmy na werandzie. Pokonała strach i posiedziała nawet chwilę na podwórku - dopiero widok aparatu ją przegonił. Czuje się już jak w swoim domu :)

14237726_556741377844203_599421500141649

Posted

Tak, myślę, że droga jeszcze dość daleka, ale jest naprawdę coraz lepiej. Flora coraz bardziej dokazuje i jest coraz śmielsza, więc postępy są :)

Posted

Małe podsumowanie Florkowego pobytu w hotelu:

" Flora jest już u nas 5 miesięcy. 5 miesięcy zdobywania zaufania, porażek, cofek, progresu, utraty zaufania, chwil powątpiewania i wielkich nadziei. Nie jest jeszcze dobrze, jakby chcieć oddać stan faktyczny - jest źle, bo Florka po 5 miesiącach nadal jest nieadopcyjna. Ale! nic nie jest czarno-białe - jest bardzo dobrze! i jeszcze lepiej rokuje.
Florka już nie obsypuje się ze stresu futrem, w zasadzie, w żadnej sytuacji:) Jest wesoła, całe dnie spędza na zabawie :) Relaxer je już co dwa dni! Bawi się - UWAGA - ze mną :D Co prawda, bezdotykowo :p, ale się bawi! Ja robię z siebie głupa i na kolanach tupię rękoma w ziemię szczebiocąc, przy tym, niemiłosiernie, a ona 2, 3 metry ode mnie skacze, przypada klatą do ziemi, merda ogonem niemal do urwania i cieszy się całą sobą :) Prawie codziennie tak się bawimy.
Florka wie również co to łóżko. Podejrzewałam ją o to już od jakiegoś czasu, ale dowodów nie miałam. Dzisiaj, gdy siedziałam z Koksem na podłodze, podając mu kroplówkę, Florka, jakby nigdy nic, weszła do pokoju, wskoczyła na narożnik i położyła się pomiędzy Liszką a Lusią. Mówię Wam - dla takich chwil warto żyć!
Hm... ja żyję dla chwil, do których dochodzę małymi kroczkami. Czekam na dzień, gdy sama do mnie podejdzie :) " :)