Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:hmmmm: tiaaaa... no wiesz, Elza,
jako posiadaczce Niepieski nie wypada mi komentować wyglądu owego stwora :evil_lol:
aczkolwiek w konkursie cud-urody (cud od cudaka nie od cudownego) byliby w ostrej rywalizacji :cool3:

mnie się podoba :p przynajmniej jakieś (tam) proporcje zachowuje :lol:
czego o Niepiesce powiedzieć na pewno nie można :roll:

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Elza, kąp Benka i wcale się nie krępuj. Jakiś taki czarny na tych zdjęciach :crazyeye:

Na tej fotce widać, jaki jest zaskoczony sytuacją:

Wykąpać, wyczesać małego i będą z niego hmm... ludzie ;)

Dobrze, że ma przytulaśny charakterek. Przez moment zastanawiałam się, czy to ten sam pies? Widać, że schronisku mu nie służyło :roll:

W jakim mieście Benek przebywa?

Posted

Wkleiłam do I postu troszkę informcji (będę uzupełniać o kolejne).

A swoją drogą Elza zobacz na to coś:

Teraz wygląda tak:

Po czesaniu, okazało się, że rasowe :crazyeye: (owczarek kataloński)

i ma 12 lat - zero szans na domek :placz: Może więc u nas zostanie :p

Posted

Camara...a tam proporcje, charakter trzeba mieć !!!
To się w życiu liczy. :evil_lol:
Niepieska jest the best ! :iloveyou: Mniamki. :p

Zulugula, Benka szkolę -dlatego ma taką nietęgą minę.
To jest pies, który nie umie usiedzieć spokojnie na miejscu, niestety u mnie szybko musi załapać jakie są reguły - stąd ta mina. :eviltong:

Pierwszy post-
Dla mnie określenie "toleruje dzieci" brzmi nie najlepiej. :cool1:
Poza tym najpierw powinien być tekst o psie w schronie, potem zdjęcia i opis już z domu.

Benek-Elmo przebywa w Miliczu (dolnośląskie).

Kontakt:
Elza 692438657

Relaks...

Posted

On po kąpieli i wyczesaniu będzie piękny! Z resztą już się rzuca w oczy. Jeszcze tylko zrobić zdjęcia ze zbliżeniem tej uroczej mordki i będą się o niego bili.

Posted

Elzunia poprawię I post wieczorem, bo teraz dogo szwankuje.

Ostatnie zdjęcie - szczota :loveu:

Ja jestem nim zauroczona. Nie tak miał wyglądać, ale najfajniej własnie ogląda się wątki, gdzie zdjęcie po zdjęciu następuje metamorfoza ;) Ja uwielbiam takie kudełki, aż chcę się do nich twarz wtulić (oczywiście po kąpieli :eviltong:).

Czy w schronisku wydali zaświadczenie o szczepieniu (-ach), książeczkę zdrowia?

Posted

[quote name='zulugula']
Czy w schronisku wydali zaświadczenie o szczepieniu (-ach), książeczkę zdrowia?

Książeczka ma dotrzeć do mnie za tydzień, Wilczek się zobowiązała.
Nie zostawiaj sobie Dramacika, masz być DT. ;)

Posted

[quote name='ElzaMilicz']
Nie zostawiaj sobie Dramacika, masz być DT. ;)

Chętnie będę kontynuować misję. Ale kto adoptuje psa, który może pożyć parę miesięcy (zgodnie z tabelą rasy max 2 lata) :shake: Zresztą Dramek jest uciekinierem i czasami potrafi wpaść w furię, gdy psiak na niego szczeka :p Jeśli znalazłby się dla niego odpowiedzialny DS, to nie nie namyślałabym się długo. Obawiam się jednak tego, że po kilku miesiącach (no nie oszukujmy się - adopcyjny to był kilka lat temu), gdy znalazłby się ktoś chętny, to psiak ciężko zniesie zmianę otoczenia. mam nadzieję, że mój TZ do końca tygodnia się określi :p

Czyżby Benek awansował z pontonika na kanapkę :-o :evil_lol:

Posted

[quote name='zulugula']Elzunia opowiadaj: co u szczoteczki? Ciekawośc nas rozpiera, a tu cicho sza... :p

Cicho sza ? Tak będzie. Ja swoją robotę zrobiłam. Zerknij na inne wątki z moim udziałem.

Benek musi iść do domu, nie do mieszkania, najlepiej gdybym miała bezpośredni kontakt z osobą, która zechce go adoptować.
Ma podobny problem jak Lori, która pojechała do Niemiec.

http://www.dogomania.pl/forum/f85/lori-wyrwana-z-piekla-tymczas-teraz-wspanialy-dom-w-niemczech-101671/index80.html

Posted

[quote name='Brysio']Beniu na pierwszą!!!

BRYSIO ,TAK PO STAREJ ZNAJOMOSCI ZROBIMY MU ALLEGO...COOOOOOOOO,od poniedziałku ruszamy pełną para dobrze...na razie piszę lewą reka i ..do chrzanu takie pisanie:shake:

Posted

Dziewczynki:diabloti:-ELA Benia przyjeła pod swój goscinny dach ...ale trzeba pomyslec nad pomocą w utrzymaniu - u NieJ zawsze aż gę:-osto od piesów...

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Cicho sza ? Tak będzie. Ja swoją robotę zrobiłam. Zerknij na inne wątki z moim udziałem.

Benek musi iść do domu, nie do mieszkania, najlepiej gdybym miała bezpośredni kontakt z osobą, która zechce go adoptować.
Ma podobny problem jak Lori, która pojechała do Niemiec.

http://www.dogomania.pl/forum/f85/lori-wyrwana-z-piekla-tymczas-teraz-wspanialy-dom-w-niemczech-101671/index80.html

Co to oznacza? Jest zazdrosny, wyje, niszczy? Czy mieszkanie bez innych psów, też nie wchodzi w grę?

Czy Benek jest w domku, czy na zewnątrz? Czy udało się go wykapać, troszkę poszczotkować?

Zasypuj nas fotkami - błagam, bo czuję niedosyt :evil_lol:

Co powinniśmy o nim wiedzieć, ogłaszając psiaka?

3 lata (zgadza się?)
łagodny
lubi dzieci
dogaduje się z innymi psami/kotami?
uwielbia pieszczotki
unika konfliktów
jest posłuszny?
znak podstawowe komendy?
wesoły, bystry, inteligentny, grzeczny, szybko się uczy?
potrafi chodzic na smyczy?
jest posłuszny?
zachowuje czystość w domu
nie hałasuje, nie niszczy?
pilnuje się na spacerach?

coś jeszcze??? :p

Posted

ZULUGULA ...ELĘ zanam tak długo jak jestem na dogo,( ELA -pamietasz!) Majora to pies,który " połączy" nasze dogomaniackie losy"- i moze dlatego KOMPLETNIE nie oczekuję od Elzy zasypywania nas ...niczym..:diabloti:
Ona zrobiła swoje -i to porządnie duzo: pojechała,zapłaciła, zaadoptowala,dała mu zielona kanape:loveu:
Elza -jest okropnie zajeta babą - i bardzo konkretną ...( dlatego tak ja lubie i cenię ) ..sama jestem trochę epicka -i dlatego mam potrzebę wypisywania...:evil_lol:
Dziewczyny -tera :pnasza kolej :
zdjęcia mamy, jak bedzie miala czas dośle nam, o urodę BENKA nie martwmy sie, jest u Elzy -to wystarczy- wniosek : mamy pełny obraz Benka.....( "sydrom LORII"-świetnie znam to tez mój podrzutek dla ELI):oops: - polega na tym,ze Benek pragnie w uciazliwy sposób zwrócic na siebie uwage człowieka -jego miłosc i oddanie jest zaborcze opiekun może stać sie zakładnikem jego miłosci-potrzeba, aby przyszły Człowiek umial postepowac z Benkiem-czyli na poczatku nie wolno dac mu sie sterroryzowac uczuciowo, wszelki bliski kontakt -ostrożnie, bardzo pomalutku-Benek musi przekonac sie, że jest juz bezpieczny, ze nie musi absorbować sobą, musi zginąc lek przed utratą ... inne psy moze być problem -Lorii nie dopuszczała żadnego do swojej Pani -była wściekle zazdrosna:shake:
Pytałam tez w jak sposób powinnysmy pomóc Eli, gameta:lol:-dziekuje,ja mogę tez pogrzebac -i jestem pewna że znajdę ...ale co dalej ,oświeć mnie ,dobrze:oops:

Posted

[quote name='koss']
Pytałam tez w jak sposób powinnysmy pomóc Eli, gameta:lol:-dziekuje,ja mogę tez pogrzebac -i jestem pewna że znajdę ...ale co dalej ,oświeć mnie ,dobrze:oops:

Koss, no jak to co ? Możemy się zgrać, odbiorę od Ciebie rzeczy na bazarek i zrobię bazarek :) A dochód w całości pójdzie na psicę :) czyli przez moje konto, żebym wiedziała kto wpłacił i czy mogę wysłać, na konto Eli. :)