Fuka Posted December 17, 2004 Posted December 17, 2004 Znaczy się, że to bo? Czy jednak airedale z karpikiem? Ales nam zadała zagadkę...... :roflt: Quote
Wojtek Posted December 17, 2004 Author Posted December 17, 2004 Sorry, nie mogłam się powstrzymać . Niektóre słowa natychmiast stają się klasykami . Dla mnie - na pewno te powyżej. Coś czuję, że jeszcze często będę je miała okazję cytować. A jak to jednak nie terier, to... Fler... komon... Bo, gdzie jesteś?! :D Quote
Flaire Posted December 17, 2004 Posted December 17, 2004 Fler... komon...Voytoosh, nu coooo? Przecie ja nic nie napisałam, same cytaty jeno :lol: :lol: :lol: ! Quote
Flaire Posted December 17, 2004 Posted December 17, 2004 same cytaty jeno :lol: :lol: :lol: !Tak jak w tytule: teriery w bajkach! :lol: Quote
Wojtek Posted December 20, 2004 Author Posted December 20, 2004 Jest nowa teoria o Idefix'ie. Sznaucer miniatura - albinos. Quote
foxydoxy Posted December 20, 2004 Posted December 20, 2004 Jest nowa teoria o Idefix'ie. Sznaucer miniatura - albinos. Dlaczego zaraz albinos? Są białe: Quote
Wojtek Posted December 21, 2004 Author Posted December 21, 2004 Dlaczego zaraz albinos? Są białe: Tak, przepraszam, miałem na myśli białego. Wypisz wymaluj... Quote
bogula Posted December 21, 2004 Posted December 21, 2004 Flaire-----dopiero teraz dokopałam się do Twego wywodu o grzebie, co jak karpik i skokiem na wielbłąda...zaplułam płatkami monitor----ze śmiechu! :roflt: Quote
Jura Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Trochę to „przeterminowane”, ale poznałam śliczną ludową kolędę (z lubelskiego). Oto najpiękniejszy fragment: Najświętsza Panienka po świecie chodziła, swojego synaczka w żywocie nosiła. Poszła Matka, poszła do miasta nowego. Spotkała tam Matka chłopka bogatego. Ten bogaty chłopek nie chciał jej nocować. Ma on parę pieski Maryje poszczuwa. A te parę pieski Maryje poznali. Poszli na górejkę przed nią poklękali. Niekoniecznie o terierach, ale śliczne. Quote
bo Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 No, może zbyt pochopnie napisałam, że na tych zdjęciach terierów nie ma... Na tym zdjęciu, ten z przodu to wyraźnie terier! Tylko "te lędźwie takie jakies... Grzbiet jak u karpika światecznego." :wink: Sorry, nie mogłam się powstrzymać :lol: . Niektóre słowa natychmiast stają się klasykami :wink: . Dla mnie - na pewno te powyżej. Coś czuję, że jeszcze często będę je miała okazję cytować. :wink: A jak to jednak nie terier, to... Nie, dobrze, jestem wielbłądem!!!!!!! :roflt: :lol: :roflt: A jednak złosliwiec z Ciebie Flaire wielki. Doceniam jednak ciętość jezyka :beerchug: Milo mi, że Wam smutno beze mnie i qrcze niechcący klasykiem zostałam. A takiego "światecznego karpika" to mam na co dzień. Po prostu. Quote
Flaire Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 niechcący klasykiem zostałam.bo, klasykiem na pewno. Nawet nie wiesz, ile razy mi się ten karpik na język (a właściwie "pod palce" :wink: ) cisnął. Ale się pohamowuję... :wink: Bo (publicznie przynajmniej :wink: ) za mało złośliwa chyba jestem... Tylko z tym wielbłądem nie wytrzymałąm. No bo w końcu jak często ktoś na terierach pisze o wielbłądach? I jak często ktoś na terierach wstawia zdjęcie wielbłąda? A tu, masz, w przeciągu kilku dni, i jedno, i drugie. :lol: Sorki, ale skojarzenie było oczywiste i natychmiastowe. :wink: A Nitencja dopiero co wstawiła gdzieś zdjęcie mojego psa z garbem... :evil: którego w rzeczywistości Misia nie ma (po szczeniakach miała, niestety, nawet odwrotnie, ale w końcu się wyprostowało :roll: ). Ja jestem pewna, że każdego psa potrafię ująć tak, żeby miał garb... (ale nie każdego tak, żeby go nie miał :wink: ). Quote
bo Posted January 6, 2005 Posted January 6, 2005 Flaire nie będę sobie rościła praw autorskich :lol: Sama wiesz, jak to jest z karpikami :wink: No zdjęcie nawinęło sie Wojtkowi wręcz nieprawdopodobnie w kontekście. A wtedy to tak wyszło. A u Jaśka niestety taki grzbiecik został troszkę. Stąd może zwracam na to uwagę :D Quote
Wojtek Posted January 29, 2005 Author Posted January 29, 2005 Wiecie, że SEAN CONNERY miał za młodu JRTerriera? Muszę jakoś tę fote tu załadowac...[/code] Quote
Wojtek Posted July 2, 2005 Author Posted July 2, 2005 A dziś w odcinku "Cywila" Milicjant Pokora przedstawił ładnie kursantom szczeniaka erdela, jako nową rasę myśliwską, Mówił też o foxach i innych terrierach :D Quote
aga_ostaszewska Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Podnoszę temat! Wklejajcie różne wąteczki z szeroko rozumianej tematyki terierowej... :mad: Quote
zadziorny Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 A jak nie wkleimy to... :mad: :roll: :hmmmm: :niewiem: ;) Quote
Wojenka Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 SzOlka napisał(a):A w mediach ostatnio pojawil sie szkot tak tak najnowsza reklama "Biedronki" na koncu pszeniczny cos tam klepie :wink: Mój szkot:evil_lol: Moja Macallanka:loveu: Niestety nie wiedziałam co to będzie za reklama...:diabloti: Dowiedziałam sie po nagraniu:angryy: A tak ja zepsuli!:angryy: Tak ładnie grała,a oni zrobili jej beznadziejne ujecie i "zaślinili"ja.I jeszcze wsadzili małej dziewczynce tekst:roll: "tak,tak,a światełka to z robaczków świętojańskich"zupełnie nie jej głosem!!Ona by to lepiej powiedziała!;) Quote
Nitencja Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 a wlasnie ..... Airedale widzialam w "Garfieldzie" a foksa gladkiego w "Meskie -zenskie" :) Quote
PARSONRK Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 Psiaki w filmach - tak ogólnie macie www.geocities.com/SoHo/1910/moviedogad.html Quote
PARSONRK Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 http://www.whitehouse.gov/barney/index.html -Barney - czarny terrier szkocki prezydenta Georga W. Busha Justin Timberlake ma dwa yorki - Bellę i Bearlie Herbert Hoower miał foxa o imieniu Big Ben Franklin D. Roosevelt miał terriera szkockiego o imieniu Fala Mariah Carey ma jack russella o mieniu Jacki (ambitnie poszła :cool3: ) Warren Harding i Calvin Coolidge mają airedale o imieniach Laddie Boy i Laddie Buck Joan Rivers ma Boston Terriera o imieniu Lulu Richard Nixon miał yorka o imieniu Pasha Alicia Silverstone ma mix-a Rottweilera/Dobermana/Pit Bulla o imieniu Samson itd itp konkrety są tu http://www.citizenlunchbox.com/famous/sitemap.html Quote
PARSONRK Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 Airdale na wojnie - http://homepage.ntlworld.com/k.westgate/history5.htm Quote
PARSONRK Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 Skye terrier - sławny terrier policjanta w Edinburghu Quote
moriko Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 W sobote na tvn7 byl film Miss na medal o wlascicielach psow ktorzy przygotowywali sie na wystawy i jednym z psiakow byl Norwich Terrier filmu nie goladalam w calosci wiec nie wiem czy inne teriery tez sie pojawily. Z psow znanych osob to tenisistkia: Venus Williams ma Yorka, Serena Willliams na Jack Russel Terrier Whitney Houston ma yorka Doogie'go i Molly (tak do konca nie wiem czy to york czy silky terrier) No i masz obecny prezydent ma teriera szkockiego :diabloti: Quote
PARSONRK Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 http://w3.ag.uiuc.edu/VJR/sthist.html strona o sławnych terrierach szkockich:p - duużo info http://www.gleanntan.com/skyesinhistory.htm - sky terriery :p dużo tego nie ma Quote
PARSONRK Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 http://www.tvacres.com/dogs_terriers.htm - terriery i ich kariera w tv Quote
Recommended Posts