Jump to content
Dogomania

Terriery w literaturze, bajkach, mediach...

Recommended Posts

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Sorry, nie mogłam się powstrzymać . Niektóre słowa natychmiast stają się klasykami . Dla mnie - na pewno te powyżej. Coś czuję, że jeszcze często będę je miała okazję cytować. A jak to jednak nie terier, to...

Fler... komon...

Bo, gdzie jesteś?! :D

• 3 weeks later...
Posted

Trochę to „przeterminowane”, ale poznałam śliczną ludową kolędę (z lubelskiego). Oto najpiękniejszy fragment:

Najświętsza Panienka po świecie chodziła,

swojego synaczka w żywocie nosiła.

Poszła Matka, poszła do miasta nowego.

Spotkała tam Matka chłopka bogatego.

Ten bogaty chłopek nie chciał jej nocować.

Ma on parę pieski Maryje poszczuwa.

A te parę pieski Maryje poznali.

Poszli na górejkę przed nią poklękali.

Niekoniecznie o terierach, ale śliczne.

Posted
No, może zbyt pochopnie napisałam, że na tych zdjęciach terierów nie ma...

661vc.jpg

Na tym zdjęciu, ten z przodu to wyraźnie terier! Tylko "te lędźwie takie jakies... Grzbiet jak u karpika światecznego." :wink:

Sorry, nie mogłam się powstrzymać :lol: . Niektóre słowa natychmiast stają się klasykami :wink: . Dla mnie - na pewno te powyżej. Coś czuję, że jeszcze często będę je miała okazję cytować. :wink: A jak to jednak nie terier, to...

Nie, dobrze, jestem wielbłądem!!!!!!!

:roflt: :lol: :roflt:

A jednak złosliwiec z Ciebie Flaire wielki. Doceniam jednak ciętość jezyka :beerchug: Milo mi, że Wam smutno beze mnie i qrcze niechcący klasykiem zostałam. A takiego "światecznego karpika" to mam na co dzień. Po prostu.

Posted
niechcący klasykiem zostałam.
bo, klasykiem na pewno. Nawet nie wiesz, ile razy mi się ten karpik na język (a właściwie "pod palce" :wink: ) cisnął. Ale się pohamowuję... :wink: Bo (publicznie przynajmniej :wink: ) za mało złośliwa chyba jestem... Tylko z tym wielbłądem nie wytrzymałąm. No bo w końcu jak często ktoś na terierach pisze o wielbłądach? I jak często ktoś na terierach wstawia zdjęcie wielbłąda? A tu, masz, w przeciągu kilku dni, i jedno, i drugie. :lol: Sorki, ale skojarzenie było oczywiste i natychmiastowe. :wink:

A Nitencja dopiero co wstawiła gdzieś zdjęcie mojego psa z garbem... :evil: którego w rzeczywistości Misia nie ma (po szczeniakach miała, niestety, nawet odwrotnie, ale w końcu się wyprostowało :roll: ). Ja jestem pewna, że każdego psa potrafię ująć tak, żeby miał garb... (ale nie każdego tak, żeby go nie miał :wink: ).

Posted

Flaire nie będę sobie rościła praw autorskich :lol: Sama wiesz, jak to jest z karpikami :wink: No zdjęcie nawinęło sie Wojtkowi wręcz nieprawdopodobnie w kontekście. A wtedy to tak wyszło. A u Jaśka niestety taki grzbiecik został troszkę. Stąd może zwracam na to uwagę :D

• 4 weeks later...
  • 5 months later...
Posted

A dziś w odcinku "Cywila" Milicjant Pokora przedstawił ładnie kursantom szczeniaka erdela, jako nową rasę myśliwską, Mówił też o foxach i innych terrierach :D

• 6 months later...
Posted

SzOlka napisał(a):
A w mediach ostatnio pojawil sie szkot
tak tak najnowsza reklama "Biedronki" na koncu pszeniczny cos tam klepie :wink:

Mój szkot:evil_lol: Moja Macallanka:loveu:
Niestety nie wiedziałam co to będzie za reklama...:diabloti: Dowiedziałam sie po nagraniu:angryy:
A tak ja zepsuli!:angryy: Tak ładnie grała,a oni zrobili jej beznadziejne ujecie i "zaślinili"ja.I jeszcze wsadzili małej dziewczynce tekst:roll: "tak,tak,a światełka to z robaczków świętojańskich"zupełnie nie jej głosem!!Ona by to lepiej powiedziała!;)

• 2 weeks later...
Posted

http://www.whitehouse.gov/barney/index.html -Barney - czarny terrier szkocki prezydenta Georga W. Busha

Justin Timberlake ma dwa yorki - Bellę i Bearlie

Herbert Hoower miał foxa o imieniu Big Ben

Franklin D. Roosevelt miał terriera szkockiego o imieniu Fala

Mariah Carey ma jack russella o mieniu Jacki (ambitnie poszła :cool3: )

Warren Harding i Calvin Coolidge mają airedale o imieniach Laddie Boy i Laddie Buck

Joan Rivers ma Boston Terriera o imieniu Lulu

Richard Nixon miał yorka o imieniu Pasha

Alicia Silverstone ma mix-a Rottweilera/Dobermana/Pit Bulla o imieniu Samson

itd itp
konkrety są tu http://www.citizenlunchbox.com/famous/sitemap.html

Posted

W sobote na tvn7 byl film Miss na medal o wlascicielach psow ktorzy przygotowywali sie na wystawy i jednym z psiakow byl Norwich Terrier filmu nie goladalam w calosci wiec nie wiem czy inne teriery tez sie pojawily.

Z psow znanych osob to tenisistkia: Venus Williams ma Yorka, Serena Willliams na Jack Russel Terrier

Whitney Houston ma yorka Doogie'go i Molly (tak do konca nie wiem czy to york czy silky terrier)

No i masz obecny prezydent ma teriera szkockiego :diabloti: