BEBE Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Wojtek-dzieki za zdjatka.Z sentymentem je obejrzalem.A pankracy to faktycznie erdel tylko z uszami spaniela i z pewnoscia byl rudy. A ten drugi to z uwagi na krate jakas gladkowlosa wersja teriera szkockiego. Quote
Wojtek Posted December 9, 2004 Author Posted December 9, 2004 Z innej beczki :wink: Instrukcja czyszczenia muszli toaletowej: 1. Podnieść klapę muszli i wlać jedną ósmą szklanki szamponu dla zwierząt. 2. Wziąć kota na ręce i głaskając go iść wolno w stronę łazienki 3. W odpowiednim momencie wrzucić kota do muszlli zamykając jednocześnie klapę. W razie potrzeby stanąć na niej. 4. Kot w tym czasie samodzielnie rozpocznie czyszczenie muszli,wytwarzając przy tym wystarczającą ilość piany. Odgłosami dochodzącymi z muszli nie należy się niepokoić i spokojnie pozwolić kotu wyżyć się do woli! 5. Zainicjować fazę mycia turbo i płukania końcowego poprzez kilkukrotne uruchomienie spłuczki. 6. Jeśli stanie na klapie muszli było konieczne, poprosić kogoś innego o otwarcie dzwi wejściowych. Zadbać o to, żeby nikt nie znajdował się między dzwiami łazienki a wejściowymi. 7. Z bezpiecznej odległości możliwie szybko otworzyć klapę toalety. Duża szybkość kota spowoduje samoczynne wysuszenie jego sierści. 8. W ten sposób i toaleta i kot są znowu czyściutkie. Pozdrowienia Pies Quote
bogula Posted December 10, 2004 Posted December 10, 2004 A ja znalazłam stary "Magazyn Gazety"(19-20.12.1997), a w nim wielką reklamę filmu do fotek: A.T w pomarańczowej koszulce w towarzystwie młodych dziewczęcych łydek i napis "Wściekła Figa-----pomarańczowy". Czy to może ktoś znajomy? Quote
Jonten Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 Abył Puc, BURSZTYN i Goście.... Ktoś pamięta jakie to były psy?Eh a jeżeli chodzi o Trzech panów w łodce nie licząc psa - to nie był to przypadkiem gładki fox? Puc to łaciatym kundel udajacy foksa - :D A trzej panowie na łódce - to OCZYWIŚCIE że foksterier gładkowłosy!!! Co do " maski" to i tak wszyscy mówią mi że mój psiak Foks .... Taki jak w Masce... choć ja wiem że są pewne różnice :lol: Quote
sortis Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 A trzej panowie na łódce - to OCZYWIŚCIE że foksterier gładkowłosy!!! ... Montmorency powitał ten kompromis z wielkim uznaniem. Nie przepada bowiem za romantyczną samotnością. lubi rwetes, a im grubszy kawał, tym bardziej zabawny w jego oczach. Gdybyście spojrzeli na niego, pomyślelibyście, że to zesłany z nieba na ziemię anioł, który z nieznanych powodów przybral postać nie człowieka, tylko małego foksteriera ... ... Kiedy Montmorency przeszedł na moje utrzymanie, nie obiecywałem sobie, że uda mi się dłużej zatrzymać go w moim domu. Siedziałem często i patrzyłem na niego, a on przysiadlszy na dywaniku przed kominkiem spozieral mi w oczy. Myślalem wówczas: "Och, ten pies nie pożyje długo na ziemi. Złotym rydwanem pojedzie prosto do nieba - oto jaki los czeka tego foksteriera". Ale kiedy zapłaciłem za tuzin kurcząt, które uśmiercił; kiedy po raz sto czternasty przyszło mi ciagnąć go za łeb, a no warczał i szarpał się, bo mu przeszkodziłem w ulicznej psiej burdzie; kiedy rozpieklona niewiasta przyniosła mi martwego kota, żebym go sobie obejrzal, i nazwała mnie mordercą; kiedy sasiad mieszkajacy dwa domy dalej wniósł na mnie skargę do sądu .... rozdział drugi Skąd wiesz, że gładkowłosy? :) Quote
Fuka Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 A Jandzie przed chwilą uciekł gładkowłosy foksik w telewizji, na dwójce. Nie widziałam, bo Gośka zadzwoniła już po tym jak uciekł....... Quote
aga_ostaszewska Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 Ale juz sie znalazl! To jest jej osobisty fox. Widzialam z nia wywiad dzis w tv. Juz wiekowy, ale podobno bardzo madry! Quote
tanita Posted December 11, 2004 Posted December 11, 2004 Moja fascynacja terierami zaczęła się od bajki, wtedy czechosłowackiej, o foksterierce szorstkowłosej Daszeńka. Była to dobranocka częściowo animowana częściowo zaś nie /Daszeńka była rzeczywista/. Było to ok. 25 lat temu. Czy ktoś to jeszcze pamięta oprócz mnie???pozdro Oj tak, jak najbardziej pamiętam mimo, żem małym smykiem byłam. Bardzo fajna bajka i ten foksik jak najbardziej żywy jak to foksik. Poza walorami bajkowymi były też walory edukacyjne, tłumaczono jak psy zachowują sie w różnych sytuacjach. Ja pamietam do dzisiaj dlaczego robią kółeczka w miejscu zanim się położą i jak patrzyłam na swojego Korka to wypisz, wymaluj Quote
Jonten Posted December 12, 2004 Posted December 12, 2004 Skąd wiesz, że gładkowłosy? :) Serce mi mówi !!!!!!!!!!! :D :D :D Quote
bogula Posted December 12, 2004 Posted December 12, 2004 Witaj, Jonten------fajnie, że znowu zajrzałeś..., mam nadzieję, że nas podglądasz regularnie :wink: . Jak psisko? Nadal pracujecie wspólnie? Quote
Jonten Posted December 12, 2004 Posted December 12, 2004 Oczywiście że razem choć może ostatnio trochę zaniedbałem jego kondycję ( swoją też :oops: ) . Ale mam naprawdę najspokojniejszego Foksa pod słońcem , a kochany , a inteligentny !!!! Mówię jak typowy właściciel psa :lol: Quote
Wojtek Posted December 15, 2004 Author Posted December 15, 2004 Zagadka dla fanów Asterixa. Jakiej rasy był Idefix? :o Quote
Fuka Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 Wojtek, nie widziałam, ale chodzi mi po głowie west 8) P.S. jak mi dasz swój email - to Ci wyślę kalendarz adwentowy, który właśnie dostałam - myślę, że Cię zachwyci :cunao: Quote
aga_ostaszewska Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 A ja bylam pewna, ze to west, tylko tak obciety i ufabowany tu i owdzie... Fuka: Wyslij mu koniecznie ten kalendarz! Quote
Fuka Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 widzicie, ja naprawde nie widziałam, ale upieram się przy wescie - tylko nie pytajcie mnie czemu... tak mi chodzi po głowie i już :lol: Quote
Wojtek Posted December 16, 2004 Author Posted December 16, 2004 A teraz drogie dzieci zagadka... znajdzcie na obrazku leśnego stwora :o Quote
Murak Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 Leciał kiedyś taki fajny kolorowy serial TV. Główny bohater to chyba erdel... ... ale te amerykańskie erdele, jakieś dziwne :-? e to chyba przeniczny szkot patrzcie na tę grzywkę :lol: :lol: :lol: Quote
Wojtek Posted December 17, 2004 Author Posted December 17, 2004 Wojtek, znowu krzyżyk... Fuka, czy już o'key? Czy te wstrętne krzyżyki sobie poszły? :wink: Quote
Wojtek Posted December 17, 2004 Author Posted December 17, 2004 Latam po dogo jak szalony, jak mawiał Woody Allen chyba jem za dużo surowego mięsa... A może ten dzbanek kawy zrobił swoje... 8) Mam tu jeszcze parę jajcarskich fotek, nie wiem gdzie wkleić, może tu: A ta mnie dosłownie rozwala!!! :D Quote
Flaire Posted December 17, 2004 Posted December 17, 2004 Wojtek, zdjęcia fajne, ale może weź je raczej do działu Galeria, bo gdzie tu jakiś terier? :niewiem: Quote
Fuka Posted December 17, 2004 Posted December 17, 2004 Wojtek już ok - wstrętny krzyżyk sobie poszedł! Quote
aga_ostaszewska Posted December 17, 2004 Posted December 17, 2004 Moze zdjecia nie do konca w tym temacie, ale... sa rozbrajajace :D Quote
Flaire Posted December 17, 2004 Posted December 17, 2004 No, może zbyt pochopnie napisałam, że na tych zdjęciach terierów nie ma... Na tym zdjęciu, ten z przodu to wyraźnie terier! Tylko "te lędźwie takie jakies... Grzbiet jak u karpika światecznego." :wink: Sorry, nie mogłam się powstrzymać :lol: . Niektóre słowa natychmiast stają się klasykami :wink: . Dla mnie - na pewno te powyżej. Coś czuję, że jeszcze często będę je miała okazję cytować. :wink: A jak to jednak nie terier, to... Nie, dobrze, jestem wielbłądem!!!!!!! :roflt: :lol: :roflt: Quote
Recommended Posts