Klaudix98 Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 Witam. Od środy tj. 20.04.16 mój pies się nie wypróżnia. Dostał chrząstki do zjedzenia. Dostaje je często i nigdy nic mu nie było. Wczoraj próbował się załatwić i zaczął piszczeć. Byliśmy u weterynarza, dostał kilka zastrzyków na rozluźnienie i diete- tydzień mięso mielone z olejem. Powiedział, że jak coś się będzie dziać to mamy przyjechać w niedzielę. Dzisiaj znowu miał problemy, nic nie je, nie pije, jest bardzo osowiały. Zabraliśmy go znowu do weta, bo biedaczek się męczył. Dał mu zastrzyk uspokajający i podał parafine. Powiedział, że powinno mu przejść. Zrobił przeswietlenie, powiedział, że jest zapchany ale nie tuż przy odbycie tylko "wyżej". Byłam z nim na spacerze przed chwilą i kilka razy przysiadal, żeby sie załatwić. Poleciało mu trochę, jakby biegunka, a zaraz po tym kilka kuleczek. Najgorsze jest to, że wszystko to jest czerwone (krew). Czy to przez to, że grzebali mu tam? Czy jednak coś innego? Proszę o pomoc, nie wiemy co robić, nigdy nie chorował na nic, nie jest uczulony. W lipcu skończy 7 lat. Quote
bou Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 Wygląda to nieciekawie...nie rozumiem jednak gdzie mu 'grzebał'?Była próba zrobienia lewatywy,możesz wyjaśnić?Czy ta krew była jasna,czy ciemna? Klaudix,tak czy siak,musisz iść do weta (moze innego?),bo pies musi się "odetkać",czyli musi się udrożnić przewód pokarmowy.Poza tym - pies moze nie jeść,ale MUSI pić. Jeśli nie pije - potrzebuje kroplówki,inaczej...zginie.Nie wiem gdzie mieszkasz,ale szukaj calodobowego weta,trzeba psu zrobić także usg,to wszystko 'na biegu'. Daj znać,pozdrawiam,M. Quote
Recommended Posts