Lia12 Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 Hej. Jak myślicie, czy można ufać hodowcom, którzy wystawiają szczenięta na olx, alegratka, allegro itp. ? Bo małymi kroczkami przymierzam się do zakupu jakiegoś towarzysza. Wypatrzyłam już parę ogłoszeń. Wszystkie hodowle są w ZKwP. Maltańczyki będą odrobaczone, zaszczepione stosownie do wieku. Będą posiadały książeczkę zdrowia, rodowód, niektóre chip (bo w jedym ogłoszeniu o chipie pisze, w innym nie), oraz otrzymają wyprawkę na start. Ceny są w miarę moich możliwości (czyli ok. 3-4 tysiące) Oczywiście najpierw pojechała do tych hodowców, pooglądała maltańczyki, i wtedy dopiero bym je kupowała. Pozdrawiam Quote
Miawko Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 Na OLX, Alegratce i Allegro wystawiają oferty sprzedaży szczeniąt także uczciwi hodowcy. Po prostu sprawdź strony internetowe hodowli, które Cię interesują. Sprawdź w jakim związku hodowlanym są zarejestrowani, jakie mają wyniki na wystawach, ile ras hodują, no i oczywiście przeprowadź wizję lokalną :) Wystawianie ogłoszeń na portalach internetowych nikogo nie dyskredytuje ;) Życzę Ci żebyś znalazła wymarzonego psa w pakiecie z hodowcą, który Ci pomoże w razie pytań i problemów. P.S. Ostatnie zdanie Twojego posta musiałam przeczytać 3 razy, żeby się upewnić czy dobrze zrozumiałam - zwróć czasem proszę uwagę na gramatykę :) 1 Quote
Paulina94 Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 Ja nie widzę nic złego w szukaniu zwierząt na portalach ogłoszeniowych. Wchodzisz i wiesz, że dana hodowla ma w tej chwili szczenięta, zawsze jest podane trochę informacji, a zawsze możesz zadzwonić albo napisać maila, żeby dopytać co Cię interesuje. Zarówno psa jak i kota szukałam właśnie na olx ;) Quote
mar....ka Posted April 22, 2016 Posted April 22, 2016 Sama Shadowa wypatrzyłam na olx :)- a właściwie tylko informacje o urodzonym miocie. Wiadomo, ogłoszenie to początek drogi. Zazwyczaj jest tylko krótka informacja, jakie skojarzenie , jaka hodowla i ile szczeniąt :) Quote
Recommended Posts