xxxzdzujkaxxx Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 szukałam i znalazlam takiegop tematu, wiec pytam. jak oduczyc szczekania podczas posilku ludzi? moj pies nie daje nam spokojnie zjesc sniadania,obiadu oraz kolacji. jawet jakbysmy jedli o trzeciej w nocy a tofi by spal, to by sie obudzil i szczekal. nie wiem co robic... wasze psy tez tak robia? jak oduczyc? dodam ze pies zawsze dostaje posilek po naszym, a wiec nie ma taryf ulgowych dotyczacych dodatkowego jedzonka. Quote
Impresja&Simarilion Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 próbowaliście całkowicie ignorować szczekanie? zwykle to pomaga. Może warto by było na czas posiłku zamknąć psa w innym pomieszczeniu? Quote
xxxzdzujkaxxx Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 próbowałam zamykac, ale on wtedy zaczyna drapać drzmi i skomleć. nie wiem co robic, pise spokojnie obiadu nie daje zjesc. Quote
karjo2 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Ktory z psow, ten 6-mczny, czy 3 -mczny? Daj psu przed Waszym posilkiem zabawke, kongo ze smakami, gnata do gryzienia. Niech ma zajecie, to nie bedzie skupial sie na domownikach przy stole. Quote
14ruda Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 xxxzdzujkaxxx napisał(a): dodam ze pies zawsze dostaje posilek po naszym, a wiec nie ma taryf ulgowych dotyczacych dodatkowego jedzonka. A czemu po Waszym?Też bym sie dopominała:evil_lol: Mojej psicy się zdarzało szczeknąc.Wtedy totalny ignor i odesłanie na miejsce.A jak jemy kiedy jej pora jedzenia ona dostaje swoje a my swoje:p Quote
puli Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 14ruda napisał(a):A czemu po Waszym?Też bym sie dopominała:evil_lol: :evil_lol: Mój niezyjący dawno dziadek który miał małe gospodarstwo, stosował taką zasadę: "Najpierw jedzą zwierzeta, potem dzieci a na koncu ja" Ja tez sie tego trzymam. :p W gardle by mi staneło gdybym sama sie obżerała a psom w tym czasie burczałoby w brzuszkach Quote
xxxzdzujkaxxx Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 zaczelismy ignorowanie, powoli skutkuje i juz nie rzuca sie na kolana. dziekuje za odpowiedzi. a chodzi o te mlodsze psisko:cool3: Quote
Gdusia Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Moj peisek nie szczeka ale siada na przeciwko mnie i patrzy takim blagalnym spojrzeniem zebym mu dala...Jak nie reaguje na to to zaczyna po mnie skakac... Za kazdym razem jak skacze kaze jej przestac ale po paru min to samo... A moze byscie dawali pieskom jedzenie o tej samej poze co wy? Wtedy one zajelyby sie swoim jedzenien a wy swoim :) Quote
Recommended Posts