Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

szukałam i znalazlam takiegop tematu, wiec pytam.
jak oduczyc szczekania podczas posilku ludzi? moj pies nie daje nam spokojnie zjesc sniadania,obiadu oraz kolacji. jawet jakbysmy jedli o trzeciej w nocy a tofi by spal, to by sie obudzil i szczekal.
nie wiem co robic...
wasze psy tez tak robia? jak oduczyc?

dodam ze pies zawsze dostaje posilek po naszym, a wiec nie ma taryf ulgowych dotyczacych dodatkowego jedzonka.

Posted

Ktory z psow, ten 6-mczny, czy 3 -mczny?
Daj psu przed Waszym posilkiem zabawke, kongo ze smakami, gnata do gryzienia. Niech ma zajecie, to nie bedzie skupial sie na domownikach przy stole.

Posted

xxxzdzujkaxxx napisał(a):

dodam ze pies zawsze dostaje posilek po naszym, a wiec nie ma taryf ulgowych dotyczacych dodatkowego jedzonka.

A czemu po Waszym?Też bym sie dopominała:evil_lol:
Mojej psicy się zdarzało szczeknąc.Wtedy totalny ignor i odesłanie na miejsce.A jak jemy kiedy jej pora jedzenia ona dostaje swoje a my swoje:p

Posted

14ruda napisał(a):
A czemu po Waszym?Też bym sie dopominała:evil_lol:
:evil_lol:
Mój niezyjący dawno dziadek który miał małe gospodarstwo, stosował taką zasadę:
"Najpierw jedzą zwierzeta, potem dzieci a na koncu ja"
Ja tez sie tego trzymam. :p
W gardle by mi staneło gdybym sama sie obżerała a psom w tym czasie burczałoby w brzuszkach

Posted

Moj peisek nie szczeka ale siada na przeciwko mnie i patrzy takim blagalnym spojrzeniem zebym mu dala...Jak nie reaguje na to to zaczyna po mnie skakac... Za kazdym razem jak skacze kaze jej przestac ale po paru min to samo...
A moze byscie dawali pieskom jedzenie o tej samej poze co wy? Wtedy one zajelyby sie swoim jedzenien a wy swoim :)