Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Renata5 ma racje na razie nie chcemy od razu rezygnować i szukamy im domku razem.

Po dokładniejszym obejrzeniu suni zauważyłam że na jednym oku ma taką jakby białą plamę w dodatku zęby ma w fatalnym stanie, nie przyglądałam się dokładnie ale kły ma wręcz czarne a z przodu ząbków w ogóle nie ma i w tym miejscu na górnej szczęce ma taką jakby narośl nie wiem nie znam się na tym ale przez to ma właśnie język na bok. Tak jak przypuszczałam sunia również ma biegunkę, jednak mniejszą niż chłopak bo ten to co chwilę lata i wydala i to nie w jednym miejscu tylko ciągle chodząc. Poza tym to straszne przylepy. Pamiętacie wzrok kotka ze shreka? One tak samą patrzą gdy chcą by je zabrać na ręce:loveu:

• Replies 588
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gisic87 napisał(a):
Renata5 ma racje na razie nie chcemy od razu rezygnować i szukamy im domku razem.

Po dokładniejszym obejrzeniu suni zauważyłam że na jednym oku ma taką jakby białą plamę w dodatku zęby ma w fatalnym stanie, nie przyglądałam się dokładnie ale kły ma wręcz czarne a z przodu ząbków w ogóle nie ma i w tym miejscu na górnej szczęce ma taką jakby narośl nie wiem nie znam się na tym ale przez to ma właśnie język na bok. Tak jak przypuszczałam sunia również ma biegunkę, jednak mniejszą niż chłopak bo ten to co chwilę lata i wydala i to nie w jednym miejscu tylko ciągle chodząc. Poza tym to straszne przylepy. Pamiętacie wzrok kotka ze shreka? One tak samą patrzą gdy chcą by je zabrać na ręce:loveu:

O mamo...:loveu:

Posted

Gisic87 napisał(a):

Po dokładniejszym obejrzeniu suni zauważyłam że na jednym oku ma taką jakby białą plamę w dodatku zęby ma w fatalnym stanie, nie przyglądałam się dokładnie ale kły ma wręcz czarne a z przodu ząbków w ogóle nie ma i w tym miejscu na górnej szczęce ma taką jakby narośl nie wiem nie znam się na tym ale przez to ma właśnie język na bok. Tak jak przypuszczałam sunia również ma biegunkę, jednak mniejszą niż chłopak bo ten to co chwilę lata i wydala i to nie w jednym miejscu tylko ciągle chodząc. Poza tym to straszne przylepy. Pamiętacie wzrok kotka ze shreka? One tak samą patrzą gdy chcą by je zabrać na ręce

No to czeka je chyba wizyta u weta?
Oj jak nie zapomnieć tego spojrzenia :evil_lol: :loveu:

Posted

Ehh w końcu chwila oddechu. Maluchy poszły spać na łóżku przykryte kołderką a raczej babulinka bo chłopak ciągle się kręci. Trzeba pilnować bo niestety ale przy każdej okazji próbuje kopulować babulinkę:roll: o ona nie wie o co chodzi i siedzi taka wystraszona. Poza tym moją goldenkę i dalmatkę też chciał "zapłodnić" i dalmatka się przestraszyła i do pokoju już nie wchodzi a tak to zawsze pierwsza była. Trzeba chłopaka jak najszybciej wykastrować głównie ze względu na babunię która nie rozumie co się dzieje. Dodatkowo chłopak strasznie szczekliwy jest i chyba TZ do gustu mu nie przypadł bo obszczekuje go jak ten tylko wychodzi z drugiego pokoju. Wybaczcie ale ja po mału będę uciekać bo chora jestem chyba grypa mnie dopadła i ledwo żyję i to wszystko przez tą zdradliwą pogodę:roll:

Posted

Gisic87 - a jednak żyjesz :sweetCyb:

Dopiero teraz wróciłam do domu i cieszę się, że wszystko w porządku - mam nadzieję, że stado ci się nie powiększy z racji przybycia supersamca. Właściwie u ciebie same dziewczyny - ale ma chłopak radochę :evil_lol:

Gdybyś czegoś potrzebowała pisz do mnie - albo dzwoń.

Generalnie po schroniskowym jedzeniu psiaki mają strzaskane wątróbki ale to można wyprowadzić.
Piesek z pewnością zostanie wykastrowany ale najpierw musiałby trochę przybrać na wadze, żeby obudził się nam po narkozie.
Co do dziewczynki - mi pasuje imię MINI - to wszystko trzeba uzgodnić z lekarzem.

Życzę spokojnej nocy.

Posted

a jak ten chłopaczek taki jurny to czy babulinka aby nie jest w ciąży?

http://images48.fotosik.pl/77/6b6f856163807ae7med.jpg

ten brzunio mi tak podejrzanie wygląda i cycusie, chyba, że taka nejdzona

jak na maleńką Pi czekają domki to może by sprawdzić jak się będa psiaki zachowywały jakby je rozdzielić np w pokojach? bo może ona nie ma potrzeby być kopulowana co chwilę przez małego zbója :mad: jakby nie było paniki i płaczu to może mogłaby iść do domku od razu?

Posted

Jestem z samego rana maluchy obudziły mnie bo czas na posiłek:lol:. Nocka taka sobie co chwile mały darł japę jak tylko usłyszał jakiś ruch po przedpokoju. Jak dla mnie może być Mini. Wydaje mi się że Mini nie jest w ciąży, dzisiaj brzuszek ma już normalny, może to był efekt biegunki i gazów bo troszkę ich popuszczała. Cały pokój rozłożyłam gazetami bo ja mam dywan i panele ale na szczęście w nocy tylko 2 kupki znalazłam normalne twarde a Mini przyłapałam na gorącym uczynku jak robiła:lol: a do tego jedno siku. Niestety chłopak zaczął nam znaczyć teren i narobił na róg łóżka, kołdrę i ścianę:roll:. A w nocy poza tym szczekaniem spały grzecznie ze mną na łóżeczku pod kołderką i się do mnie przytulały. To na razie tyle bo kurdę martwię się o dalamtkę moją tymczasowiczkę dziś miała jechać między 5-7 a telefon milczy i cholera niepokoję się:shake:

Posted

ludzie są nie odpowiedzialni ,miejmy nadzieje że ci od dalmatynki się odezwą .
a może trzeba by odrobaczyć popierdółki ?

westy który wczoraj do mnie przyjechał puszczał takie baki i brzuch zgazowany ,okrągły ,dałam Aniprazol ,dziś brzuch mniejszy .a w kupie stado glist ....

Posted

Gisic87, zadzwoniła do mnie pani zainteresowana adopcją któregoś z maluchów. Wolałaby młodszego, ale w zasadzie sunię też mogłaby wziąć. Powiedziałam jej, że psiaki są na razie na kwarantannie i do wydania byłyby dopiero od 14 marca. Zapytałam o umowę adopcyjną, wizytę przed i poadopcyjną - pani się zgadza. Podałam jej Twój numer telefonu, pewnie będzie dzwonić.

Posted

Dziewczyny, ta Pani z Wrocławia napisała mi:

"
Rozumiem, że to nie jest Pani wina – czasami przepływ informacji nie jest najlepszy. Niestety, z wielkim żalem, ale nie mam możliwości adopcji tej dwójki… gdyby to zależało jedynie ode mnie z pewnością przygarnęłabym dwa pieski. W takim układzie muszę zrezygnować z adopcji, tzn. tej adopcji. Jeśli do schroniska trafi jakiś malutki piesek (najlepiej ratlerek) to bardzo proszę o kontakt.

Dziękuję za miłą komunikację i mam nadzieję, że znajdziemy wspólnie nowego pupila dla mojej rodziny."

Maciaszku, są jakieś małe pieski u nas? bo Ty bardziej kojarzysz.

Tak w ogóle to ja bym tej Pani nie skreślała, bo nie wiemy czy pieski są naprawdę ze sobą zżyte, trzeba to lepiej sprawdzić.

O, mam osobę chętną na adopcję obydwu piesków, z Suchej Beskidzkiej :)

Kolejna osoba, ale chętna tylko na jednego pieska - co za zatrzęsienie...czemu inne psy nie cieszą się takim zainteresowaniem? :(

Posted

Gisic jak tam?Wyadoptowałaś dalmatynkę?
dziewczyny widze ze sprawy psiaków sie klarują i chyba mój tymczas nie będzie potrzebny.Dajcie znać tu na wątku czy tak jest,to nie będę blokowała sobie miejsca i dam tymczas innej maleńkiej starszej bidzie,bo takich jest niestety sporo,a są w schronie,więc wiecie jak jest w schronie.....:shake:

Posted

Renata5 napisał(a):
Gisic jak tam?Wyadoptowałaś dalmatynkę?
dziewczyny widze ze sprawy psiaków sie klarują i chyba mój tymczas nie będzie potrzebny.Dajcie znać tu na wątku czy tak jest,to nie będę blokowała sobie miejsca i dam tymczas innej maleńkiej starszej bidzie,bo takich jest niestety sporo,a są w schronie,więc wiecie jak jest w schronie.....:shake:

Oj niestety wiemy :shake::shake:

Posted

Renata5 - daj nam jeszcze chwilkę.

Oficjalnie pieski są do 13. na kwarantannie. Schronisko wydało nam je na tymczas tylko dlatego, że są blisko Katowic i miały małe szanse przeżycie w schronie. Do tego czasu po pieski ma prawo zgłosić się właściciel - są ogłoszone na str. internetowej schronu - więc i tak nie można ich wydać do tego czasu.

Po niedzieli chcemy pieski dokładnie przebadać szczególnie sunię - chcemy wydać zdrowe pieski.

Laro - poproś panią z Wrocławia o chwilę cierpliwości, jeśli się okaże, że piesek kopulant męczy sunię i być może na tę chwilę sunia potrzebuje miłości człowieka a nie towarzystwa małolata to może można będzie je rozdzielić. Dajmy Gisic87 chwilę na obserwację.

Posted

Gisic87 - nasz kochany Domku Tymczasowy :loveu:
jak już wyprowadzisz całe stado i posprzątasz koopki napisz nam kilka zdań o tych maleństwach, których prawie nie widać a ponoć słychać :razz:

Ja dzisiaj znowu zapracowana ale postaram się zajrzeć :p