monika19833 Posted March 28, 2016 Posted March 28, 2016 Witam Vera jest kochaną, siedmioletnią suczką owczarka niemieckiego. Jest bardzo przyjacielska do dzieci, lubi się bawić z psami, jednak z reguły nie toleruje suk. Łagodna do ludzi, nauczona czystości w domu, cudowna towarzyszka życia. Niestety z ciężkim sercem jesteśmy zmuszeni znaleźć jej nowy dom. Nie będę się wdawać w szczegóły, jednak jesteśmy zmuszeni do wyjazdu i nie mamy możliwości aby towarzyszyła nam dalej. szukamy dla niej dobrego, odpowiedzialnego domu, najlepiej z dziećmi, które bardzo lubi. Vera dwa-trzy razy w roku choruje na zapalenie spojówek, jednak jest to łatwe do wyleczenia (podajemy krople- koszt ok 20 zł). Blizsze informacje na maila. Pozdrawiam Monika Quote
mari23 Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 poproszę na PW nr telefonu, właśnie oddałam do adopcji owczarkę i gdyby ktoś jeszcze dzwonił z ogłoszenia - przekażę to ta wyadoptowana http://olx.pl/oferta/alma-zrobilas-swoje-teraz-won-CID103-IDeCuod.html Quote
DONnka Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Czy Vera ma założony wątek na forum owczarek.pl? Ile ma czasu na znalezienie nowego domu? Quote
monika19833 Posted March 29, 2016 Author Posted March 29, 2016 Vera nie ma założonego konta, nie miałam pojęcia o takiej stronie. Ale jutro napewno to zrobię. Dziękuję za podpowiedź. Wyjeżdżamy dopiero pod koniec maja, natomiast chce sunie oddaćwwcześniej. Gdyby nowy właściciel się rozmyslil to wolę aby trafiła do mnie spowrotem a nie do schroniska. Quote
DONnka Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Szkoda, że nie możesz jej zatrzymać, zwłaszcza że ma taki fajny charakter i na pewno jest do Was bardzo przywiązana Owczarki to wbrew pozorom bardzo wrażliwe psy, które źle znoszą takie zmiany Mam nadzieję, że znajdziesz dla Very naprawdę dobry dom Ogłaszasz ją również w internecie np. na FB czy na OLX lub innych stronach ? To zwiększa szansę na znalezienie nowego domu, ale niesie z sobą również pewne ryzyko Czy Vera jest wysterylizowana ? Jeśli nie, to istnieje spore ryzyko, że mogą zgłosić się po nią ludzie z pseudohodowli :( Może warto pomyśleć o tym przed wydaniem jej w bądź co bądź obce ręce Fajnie byłoby sprawdzić dom zanim sunia do niego trafi. Skąd jesteście ? Mogę pomóc w zorganizowaniu tzw. wizyty przedadopcyjnej Quote
monika19833 Posted March 30, 2016 Author Posted March 30, 2016 Nie, nie jest wysterylizowana. Na OLX ogłoszenie było, ale ludzie którzy się zgłaszali nie budzili mojego zaufania. Jedna Pani wymyśliła sobie ze mam się z nią spotkać na ulicy pod jej domem i ona zabierze psa. Nie rozumiała wogole tego że pies to nie zabawka, i była mocno zdziwiona ze taka forma przekazania wogolemi nie odpowiada. Inny Pan kilka razy pytal czy to napewno jest owczarek, bo on chce czystego psa. No brak słów Quote
mari23 Posted April 1, 2016 Posted April 1, 2016 O 30.03.2016o13:07, monika19833 napisał: Nie, nie jest wysterylizowana. Na OLX ogłoszenie było, ale ludzie którzy się zgłaszali nie budzili mojego zaufania. Jedna Pani wymyśliła sobie ze mam się z nią spotkać na ulicy pod jej domem i ona zabierze psa. Nie rozumiała wogole tego że pies to nie zabawka, i była mocno zdziwiona ze taka forma przekazania wogole mi nie odpowiada. Inny Pan kilka razy pytał czy to na pewno jest owczarek, bo on chce czystego psa. No brak słów no właśnie, "czystego psa", być może do ewentualnej "hodowli owczarków" :( z ogłoszeń Almy nikt więcej nie dzwoni :( Quote
monika19833 Posted April 1, 2016 Author Posted April 1, 2016 Wlasnie dzis dzwoniła do mnie Pani, u której ostatnio była Alma. Umowilysmy się na przyszłą niedzielę. Trzymajcie kciuki :) dziękuję Quote
monika19833 Posted April 9, 2016 Author Posted April 9, 2016 Niestety. Wczoraj Pani zadzwoniła, i poinformowała, że na razie nie może wziąć żadnego psa. No trudno, szukam dalej :( Quote
mari23 Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 O 9.04.2016o12:30, monika19833 napisał: Niestety. Wczoraj Pani zadzwoniła, i poinformowała, że na razie nie może wziąć żadnego psa. No trudno, szukam dalej :( i ja szukam. Szkoda, ale to chyba nie pani wina, lecz pana :( mam nadzieje, że znajdzie sie wspaniały dom dla Very . Quote
monika19833 Posted April 13, 2016 Author Posted April 13, 2016 Też mam taką nadzieję. Szukają znajomi i znajomi znajomych i cisza. A nasz termin wyjazdu się przesunął na pierwsza poło maja. może ktoś ją weźmie na dom tymczasowy, bo schroniska sobie nie wyobrażam :( Quote
mari23 Posted April 17, 2016 Posted April 17, 2016 O 13.04.2016o23:27, monika19833 napisał: Też mam taką nadzieję. Szukają znajomi i znajomi znajomych i cisza. A nasz termin wyjazdu się przesunął na pierwsza poło maja. może ktoś ją weźmie na dom tymczasowy, bo schroniska sobie nie wyobrażam :( właśnie wysłałam zdjęcia koleżance, która szuka psiaka dla znajomych ( staruszka pożegnali, dużego psa szukają) Quote
anica Posted April 19, 2016 Posted April 19, 2016 ... przydreptałam za Poker :) Vera jest cudna! również będę rozpytywać.... Quote
mari23 Posted April 24, 2016 Posted April 24, 2016 O 9.04.2016o12:30, monika19833 napisał: Niestety. Wczoraj Pani zadzwoniła, i poinformowała, że na razie nie może wziąć żadnego psa. No trudno, szukam dalej :( pani wzięła szczeniaczka, "ratlerkowy" będzie..... ale w jej sytuacji do dobra i rozsądna decyzja, została sama z dziećmi. Quote
Recommended Posts