Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z pamietnika Pana Psa (BRIARDA) i briardzicy - Buffemcji - Dupencji:)
Mala skonczyla 3 miesiace i wazy...ciiii, kobietom sie wieku ani wagi nie wypomina, choc na co niektore wystarczy tylko spojrzec, ze sa...kosmetycznie zaniedbane i nie wygladaja na swoje lata, a duuuuzo starzej. To tak - z mojego meskiego punktu widzenia.
No wiec - byla Biba!
Pospiewalismy troche - choc mala ma doscv "specyficzny" glosik...fuj!

Darla sie na cale swe gardlo!

Jedno jest pewne - mala ma glos do ...baletu, a nogi do choru;)
No juz nie wyj!!!!

Potem przyszla Ciotka Marcelinka, bo dawn Jej nie widziala ( dlugie 3 dni!).

Pomolescila mala, ze ta Jej na lapkach zasypiala - tzn. Ciocvia molescila Buffy!
Taka ciut zmulona byla! Buffy byla!

Posted

Cd.
Wlasnie wrocilismy z psaceru - szalenczego, bialego i zwariowanego.
Pedzilismy jak te renifery z zaprzegu, ale juz bez wozu i predzentow - bo rozdane, choc - hmm - moga byc, jak dacie!

Malej klapciuchy podskakiwaly - ale!! Dawala rade przez zaspy!

Dawaj! dawaj!

Twardzielka!
Ale to wina Wujka Adika, ktory mowil, ze twardym trzeba byc, nie mietkim!

Uciekojta!!! Czorno mynda leci!!!

Posted

Cd.
"Nie poganiaj mnie, bo trace oddech" - szczekala wesolo i ... ni ebylm Jej widac.
A propos - skad Ona zna piosenke Kory????

Chyba w koncu miala dosc tego snow - joggingu, bo zaczela trenowac cosik innego - a moze to poczatek do IPO?
I na sladzie Zosia - samosia juz pracuje?

No co Ty robisz Mendo mala?

Inny swiat Pana psa.

No i efekt koncowy!
buffencja - Sniegowa Panienka:)

Posted

Z pamietnika Pana Psa (BRIARA), czyli po co mi siora , a w dodatku kujon, bo zaczela znow robnic jakas specjalizacje. Tym razem poszla w kierunku sluzby zdrowia - po otorynolaryngologii, specjalizacja - stomatologiczna.
Stach sie bac, co z Niej wyrosnie! A popierdulka ma dopiero 3 miesiace! Chyba w tego Jej mundrale - tatusia sie wdala!
"Otworz paszcze" - szczekala.

"No, szerzej!"

"Na cala szerokosc - chyba sie nie boisz??? Zaufaj mi!" - ciagnie dalej piskliwym szczekiem.
Taaa, Jej zaufac???

"No!. Moze byc!"- szczekla i polazla glizda. Ufff - na jakis czas, baaardzo krotki, bo ona jak dlugi - wraca szybko - spokoj!

Dzis mala idzie odchamiec! Pozbede sie Jej z domu na 2 godziny! Hura!!! Spakowany ma plecaczek, zasuwa do przedszkola!

Posted

Z pamietnika Pana Psa (BRIARDA), czyli "Poszla ola do przedszkola..."
Poszla Ola dio przedszkola, zapomniala parasola, bo parasol byl zepsuty , wylecialy wszystkie druty!
Smarkule trza bylo wyprawic do przedszkola.
Idzie - plecaczek spakowany, a wnim tasma, smaczki, zabawka, szorki i obrozka:) A nich idzie w cholere!

Tam spotkala Ellke - piekna 4 miesieczna sznaucerke - Ciociu Aniu - fota for you!

Okazalo sie, ze to 2 dziewczyna na oplacu boju i bardzo sie mmala z nia zaprzyjazni:)
Potem przywedrowaly dwa chlopaki - 5 miesieczne. I sie wydalo - smarkula byla najsmarkatsza!

Jeden chlopok - taki o.m.c. boksio - Tytus - sie S0POZNIL!!!
No i zarobnil uwage!
Zaczelo sie od gadania - mnie juz lepetyna bolala, a stalem z boczku. A Tytusa jeszcze nie ma! Nie ma!

A lekcja juz sie zaczela!
Pierw cwiczyli poped ...lowiecki - buahaha!
Dla smarkuli to byl pryszcz! Inne to takie spokojne! Mala ma ADHD i w tej konkurencji, jak zajadlosci trzymania w dziobie - konkurencji nie ma!

Posted

To po rosyjskim Underground'z ie z hodowli Diaz. O ile pamietam, ale chyba Diaz!
Z pamietnika Pana Psa (BRIARDA), czyli ciag dalszy po wczorajszym muleniu Dogo:(
Ucieklem na haslo "nauka" - w las!!

Cztery lapy w swiat ponosza psa:)

Jak najdalej, bo kaza mi sie znow uczyc!

Posted

Cd.
No i co sie naukala w tym psim przedszkolu na 1 zajeciach? Waruj, Do mnie! I siad ( to juz umiala akurat).
Zal mi Jej bylo , jak tym golym brzusiem po sniegu smigala, ale chyba Jej to nie przeszkadzalo, bo to twardy zawodnik!
Szybko sie nudzila, no i zaczela rozrabiac: wiercila sie, podskakiwala, wachala, zaczepiala kolege obok. Ona najmlodsza, ale tez...dostala uwage do dzienniczka, ze jest zboj.
No fakt - temperament to Ona ma!!!!!
Pierwsze warowanie:)

Nowy Wujek, wlasciciel tollerka widzac jak mala zaczepia jego ulubienca, to sie za glowe lapal!

A potem mala ... napuscila swoja kumpele - Ellke - (wole przez 2 "l") do gonitwy.

Pokazala jak 2 dziewczyny maja pogonic 2 chlopakow rudych!

I zaczely sie, ale to juz po zajeciach, gonitwy - dzikie dzikich dzikusow!
Ja to tam przygladalem sie z boczku i myslalem "Eh mlodziez...".,
Dziewczyny i chlopoki sie juz umowili na nastepne zajecia - mam nadzieje, ze mala uwgi tym razem nie zarobi!!!

Posted

Oj, Ciocia Alutka chyba nie czytala - a uwaga za zle zachowanie wlasnie do dzienniczka ucznia wpisana:( Oby tylko z rodzicami nie musiala mala sie wstawic, bo trudno by bylo ich sciagac.