sota36 Posted January 2, 2006 Author Posted January 2, 2006 ha, ha, ha - w Nowy Rok i takie zlosliwe... no, no no. zaczynam dotrzymywac slowa - pare zdjec na dobry poczatek Zdjecie pt. 'Psia milosc do ...kaczora z kolorowym kuperkiem - ło matko - zamkna mnie..." Dzis mojej Joli Mama ma Urodziny, wiec obwieszczam to swiatu i se krzycze... Jeszcze jedno z serii "Prezio is my love - hard core..." No i czy zycie nie jest piekne.... Quote
Daga_i_Oskar Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 Nowy Rok i od razu Gutka mamy :multi: :multi: :multi: :multi: Joluś oby tak do 31go grudnia :evil_lol: :evil_lol: Quote
Alicja Posted January 2, 2006 Posted January 2, 2006 No Jolanto W. istne szaleństwo :crazyeye: ile fot i to jednego dnie :evil_lol: . Fajniste fotki proprezydenckie :evil_lol: Quote
lespaa Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 noooo fiu fiu kaczor z kuperkiem.... to jakies podlizywanie sie wladzy czy co? :lol: Quote
sota36 Posted January 3, 2006 Author Posted January 3, 2006 lespaa napisał(a):noooo fiu fiu kaczor z kuperkiem.... to jakies podlizywanie sie wladzy czy co? :lol: = wtecz przeciwnie - mamy uczulenie na ...drob! Quote
lespaa Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 ja żeby było drobiu jak najmniej masowo go wyjadam, bo grypa go nie zdziesiątkowała :p Quote
Alka Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 [quote name='sota36']ha, ha, ha - w Nowy Rok i takie zlosliwe... no, no no. zaczynam dotrzymywac slowa - pare zdjec na dobry poczatek czyli w Nowy Rok Gutek wszedł z kaczorkiem...:evil_lol: jak ładnie i delikatnie trzyma kaczorka... Quote
madzia20sosnowiec Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 [quote name='sota36'] booooooooooooooooooooooski :loveu: Quote
sota36 Posted January 3, 2006 Author Posted January 3, 2006 Zdjecia z dzis - ma sie ten ozorek (bez galarety...) Oto przyjaciel Gutka - krokodylek - Lolek... W sumie to maltretowane zwierze, bo psina go gryzie i gryzie... A tego zwierza Agat nie maltretuje, ani nie molestuje, gdzy nie pozwalamy!!!. To nasz domownik - Henio, ktory teraz jest powaznie chory - wysoka goraczka,biegunka, nie przyjmuje pokarmu, ropien, jesli sie przerzuci na kosc szczeki to ... wole nie pisac. Ale jak na dzien dzisiejszy, po 2 dawce antybiotyku, jest dobrze - sam podjal pokarm - ale dalej karmimy do gerberm ze strzykawki. Niestety - Henryczek (to imie po moim ojcu, bo sa do siebie podobni - :) ) musi do weta (dziekujemy Wujkowi Tomciwi za opieke) jezdzic na zastrzyki do soboty, no ale coz - wazne, zeby wyzdrowial!!! Ale zeby tak nie smucic - jestesmy dobrej mysli - portecik Agatka - I jeszcze jeden portrecik - cos w zwiazku z krolisiem nie mam humoru, stad takie smutasne zdjecia.... Jakos nieszczesliwie nam sie zaczal ten rok :( no i caloksztalt... Quote
Alicja Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Joluś a dostał Henio coś od gorączki , bo u królciów gorączka toduży problem :shake: Quote
sota36 Posted January 3, 2006 Author Posted January 3, 2006 Mial czoraj 40,5 stopnia, Tomek (nasz wet) zaaplikowal mu zastrzyk przeciwgoraczkowy, zastrzyk z witamina B 12, antybiotyk i juz nie pamietamjaki czwarty, Wyczyscil gardlo zropy (smrod, jakich malo) i zalecil karmenie strzykawka. Kazal kupic potrawke warzywna z np gerbera, do tego zmielic siano (by aplikowac przez strzykawke, aby dostarczyc Heniowi blonnik), otreby pszenne. strzykiwalismy mu to 4 razy dziennie. Dzis, po 2 wizycie - goraczki juz nie ma - ropki tez duzo mniej - musimy dalej walczyc. najpierw zlokalizowac, gdzie jest ropien, bo wszystko bylo tak obrzekniete, ze nie mozna bylo wdziec. Ale Henio dzis juz sam sianko skubnal, soli polizal i zjadl ,oprocz gerbera wstrzykwanego, 1 orzeszek ziemny - on to wulebia - mysle, ze to zonaka, ze juz go tak rzuchwa nie boli. dobrze, ze duzo pije. Nie jest jzu taki osowialy, ale niestety nie ciesze sie na zapas, czekamy i wierzymy, ze wyjdzie z tego, choc ropnie lubia nawracac.... Quote
Alicja Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 No to mnie troszkę uspokoiłaś , ale i tak się martwie :shake: .Maxi złapał zapalenie oskrzeli i niestety nie wygrał z goraczka :-( więc mam już uraz jak takie małe smyki chorują :-( Quote
Daga_i_Oskar Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Joluś trzymam kciukaski za Henia i wierze, ze wszytsko bedzie OK, a zdjęciami Gutka jak zawsze się zachwycam, moj koffany mordulec :lol: Quote
PIKA Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Trzymam kciuki za Henia :kciuki: Biedny krolisio :placz: Quote
Gosiek Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Ojej.. to my też mocno trzymamy kciukasy za Henrysia :kciuki: Biedulek maleńki. Ale bedzie dobrze - nie miałam nigdy króliczka ale zawsze mi sie podobały takie słodkie futrzaczki... A zdjąteczka siuuuuper - najbardziej spodobał mi się ten portrecik Gutek taki wielki chłop a taki delikatny dla kaczorka :lol: Quote
lespaa Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 Jolus ucaluj Henia, niech chłopisko się nie wygłupia tylko zdrowieje Quote
madzia20sosnowiec Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 [quote name='sota36'] Ale zeby tak nie smucic - jestesmy dobrej mysli - portecik Agatka - I jeszcze jeden portrecik - cos w zwiazku z krolisiem nie mam humoru, stad takie smutasne zdjecia.... Jakos nieszczesliwie nam sie zaczal ten rok :( no i caloksztalt... :loveu: :loveu: :loveu: a jaki czyściochhh ;) Quote
sota36 Posted January 5, 2006 Author Posted January 5, 2006 Henio do niedzieli na zastrzykach z antybiotykiem- od jutra mu sama je podaje, bo nie ma co meczyc go wozic w taka pogode. Dzis, Wujek Tomek (nasz wet rodzinny)stwierdzil, ze jest dobrze. Jest super - sam juz Henio je (nawet Darek pojechal po Henia ulubione orzeszki ziemnne), wcina marchewke, jabluszko - kupki sie uformowaly - mysle,ze najgorsze minelo - jestesmy szczesliwi. Aha - i nawet Henio w "zabawie" ugryzl Darka - czyli jest OK!!! Dzieki za slowa otuchy - trzymajcie dalej kciuki! Quote
Alicja Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 [quote name='sota36']Henio do niedzieli na zastrzykach z antybiotykiem- od jutra mu sama je podaje, bo nie ma co meczyc go wozic w taka pogode. Dzis, Wujek Tomek (nasz wet rodzinny) .Ale jest duper - sam juz je (nawet Darek pojechal po henia ulubione orzeszki ziemnne0, wcina marchewke, jabluszko - kupki sie uformowaly - mysle,ze najgorsze minely - jestesmy szczesliwi. Aha - i nawet Henio w "zabawie" ugryzl Darka - czyli jest OK!!! Dzieki za slowa otuchy - trzymajcie dalej kciuki! koffany Heniutek :loveu: tylko nas więcej nie strasz :razz: Quote
sota36 Posted January 7, 2006 Author Posted January 7, 2006 Mamy 2 bardzo dobre wiakdomosci !!! :) Pierwsza, ze nasz Henio jest juz prawie zdrowy - do niedzieli jeszcze na antybiotykach, w poniedzialek do kontroli. ale jest juz swietnie - psoci, samodzielniie juz wszystko je, potrzasa lebkiem, kiedy jest zadowolony i fuka - kiedy jest wkurzony. A oto on - czyz nie jest uroczy???? Druga nowina - :new-bday: to taka, ze Agat wczoraj skonczyl 18 miesiecy!!! Boze, to juz poltora roku pies ma! Jak ten czas leci! A rozumek??? Szczeniaka! Gutek - intelektualista: Quote
Daga_i_Oskar Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Kochany:BIG: Gutku :BIG: Na :BIG: te :BIG: Twoje :BIG: 1.5 :BIG:roczku :BIG: Wszystkiego :BIG: Najpsiejszego :BIG:Życzy :BIG: 2.5 :BIG: letni :BIG: kumpel :BIG: Oskarek :BIG: i :BIG: jego :BIG:Pańcia :lol: :lol: :BIG: Quote
sota36 Posted January 7, 2006 Author Posted January 7, 2006 Dziekujemy!!! na Urodzinki zafunduje mu kapiel.. Quote
Daga_i_Oskar Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 sota36 napisał(a):Dziekujemy!!! na Urodzinki zafunduje mu kapiel.. haha to tak samo jak ja :) Wczoraj juz go nie zdazylam, ale dzisiaj juz sie nie wymiga :evil_lol: :lol: :lol: Quote
Alicja Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 Guciaszku :multi: :multi: :multi: STO psich latek życząOzzy i Rodzinka :multi: :BIG: :BIG: :BIG: :laola: :BIG: :BIG: :laola: :BIG: :BIG: Quote
Teklunia Posted January 7, 2006 Posted January 7, 2006 [SIZE=+2]Guciu kochany - sto lat sto lat i ... duży rośnij[SIZE=+2];) [quote name='sota36'] faktycznie, widać że już dojrzały z niego facet ;) Quote
Recommended Posts