Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ha, ha, ha - w Nowy Rok i takie zlosliwe... no, no no.
zaczynam dotrzymywac slowa - pare zdjec na dobry poczatek
Zdjecie pt. 'Psia milosc do ...kaczora z kolorowym kuperkiem - ło matko - zamkna mnie..."

Dzis mojej Joli Mama ma Urodziny, wiec obwieszczam to swiatu i se krzycze...

Jeszcze jedno z serii "Prezio is my love - hard core..."
No i czy zycie nie jest piekne....

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sota36']ha, ha, ha - w Nowy Rok i takie zlosliwe... no, no no.
zaczynam dotrzymywac slowa - pare zdjec na dobry poczatek

czyli w Nowy Rok Gutek wszedł z kaczorkiem...:evil_lol: jak ładnie i delikatnie trzyma kaczorka...

Posted

Zdjecia z dzis -
ma sie ten ozorek (bez galarety...)

Oto przyjaciel Gutka - krokodylek - Lolek... W sumie to maltretowane zwierze, bo psina go gryzie i gryzie...

A tego zwierza Agat nie maltretuje, ani nie molestuje, gdzy nie pozwalamy!!!. To nasz domownik - Henio, ktory teraz jest powaznie chory - wysoka goraczka,biegunka, nie przyjmuje pokarmu, ropien, jesli sie przerzuci na kosc szczeki to ... wole nie pisac. Ale jak na dzien dzisiejszy, po 2 dawce antybiotyku, jest dobrze - sam podjal pokarm - ale dalej karmimy do gerberm ze strzykawki. Niestety - Henryczek (to imie po moim ojcu, bo sa do siebie podobni - :) ) musi do weta (dziekujemy Wujkowi Tomciwi za opieke) jezdzic na zastrzyki do soboty, no ale coz - wazne, zeby wyzdrowial!!!

Ale zeby tak nie smucic - jestesmy dobrej mysli - portecik Agatka -

I jeszcze jeden portrecik - cos w zwiazku z krolisiem nie mam humoru, stad takie smutasne zdjecia.... Jakos nieszczesliwie nam sie zaczal ten rok :(

no i caloksztalt...

Posted

Mial czoraj 40,5 stopnia, Tomek (nasz wet) zaaplikowal mu zastrzyk przeciwgoraczkowy, zastrzyk z witamina B 12, antybiotyk i juz nie pamietamjaki czwarty, Wyczyscil gardlo zropy (smrod, jakich malo) i zalecil karmenie strzykawka. Kazal kupic potrawke warzywna z np gerbera, do tego zmielic siano (by aplikowac przez strzykawke, aby dostarczyc Heniowi blonnik), otreby pszenne. strzykiwalismy mu to 4 razy dziennie. Dzis, po 2 wizycie - goraczki juz nie ma - ropki tez duzo mniej - musimy dalej walczyc. najpierw zlokalizowac, gdzie jest ropien, bo wszystko bylo tak obrzekniete, ze nie mozna bylo wdziec. Ale Henio dzis juz sam sianko skubnal, soli polizal i zjadl ,oprocz gerbera wstrzykwanego, 1 orzeszek ziemny - on to wulebia - mysle, ze to zonaka, ze juz go tak rzuchwa nie boli. dobrze, ze duzo pije. Nie jest jzu taki osowialy, ale niestety nie ciesze sie na zapas, czekamy i wierzymy, ze wyjdzie z tego, choc ropnie lubia nawracac....

Posted

No to mnie troszkę uspokoiłaś , ale i tak się martwie :shake: .Maxi złapał zapalenie oskrzeli i niestety nie wygrał z goraczka :-( więc mam już uraz jak takie małe smyki chorują :-(

Posted

Ojej.. to my też mocno trzymamy kciukasy za Henrysia :kciuki: Biedulek maleńki.
Ale bedzie dobrze - nie miałam nigdy króliczka ale zawsze mi sie podobały takie słodkie futrzaczki...

A zdjąteczka siuuuuper - najbardziej spodobał mi się ten portrecik

Gutek taki wielki chłop a taki delikatny dla kaczorka :lol:

Posted

[quote name='sota36']
Ale zeby tak nie smucic - jestesmy dobrej mysli - portecik Agatka -

I jeszcze jeden portrecik - cos w zwiazku z krolisiem nie mam humoru, stad takie smutasne zdjecia.... Jakos nieszczesliwie nam sie zaczal ten rok :(

no i caloksztalt...

:loveu: :loveu: :loveu:

a jaki czyściochhh ;)

Posted

Henio do niedzieli na zastrzykach z antybiotykiem- od jutra mu sama je podaje, bo nie ma co meczyc go wozic w taka pogode. Dzis, Wujek Tomek (nasz wet rodzinny)stwierdzil, ze jest dobrze. Jest super - sam juz Henio je (nawet Darek pojechal po Henia ulubione orzeszki ziemnne), wcina marchewke, jabluszko - kupki sie uformowaly - mysle,ze najgorsze minelo - jestesmy szczesliwi. Aha - i nawet Henio w "zabawie" ugryzl Darka - czyli jest OK!!! Dzieki za slowa otuchy - trzymajcie dalej kciuki!

Posted

[quote name='sota36']Henio do niedzieli na zastrzykach z antybiotykiem- od jutra mu sama je podaje, bo nie ma co meczyc go wozic w taka pogode. Dzis, Wujek Tomek (nasz wet rodzinny) .Ale jest duper - sam juz je (nawet Darek pojechal po henia ulubione orzeszki ziemnne0, wcina marchewke, jabluszko - kupki sie uformowaly - mysle,ze najgorsze minely - jestesmy szczesliwi. Aha - i nawet Henio w "zabawie" ugryzl Darka - czyli jest OK!!! Dzieki za slowa otuchy - trzymajcie dalej kciuki!
koffany Heniutek :loveu: tylko nas więcej nie strasz :razz:

Posted

Mamy 2 bardzo dobre wiakdomosci !!! :)
Pierwsza, ze nasz Henio jest juz prawie zdrowy - do niedzieli jeszcze na antybiotykach, w poniedzialek do kontroli. ale jest juz swietnie - psoci, samodzielniie juz wszystko je, potrzasa lebkiem, kiedy jest zadowolony i fuka - kiedy jest wkurzony.
A oto on - czyz nie jest uroczy????

Druga nowina - :new-bday: to taka, ze Agat wczoraj skonczyl 18 miesiecy!!! Boze, to juz poltora roku pies ma! Jak ten czas leci! A rozumek??? Szczeniaka!
Gutek - intelektualista:

Posted

Kochany:BIG: Gutku :BIG: Na :BIG: te :BIG: Twoje :BIG: 1.5 :BIG:roczku :BIG: Wszystkiego :BIG: Najpsiejszego :BIG:Życzy :BIG: 2.5 :BIG: letni :BIG: kumpel :BIG: Oskarek :BIG: i :BIG: jego :BIG:Pańcia :lol: :lol: :BIG: